Bár láttunk már példát arra, hogy valakik technikai segítséget vettek igénybe a Pokemon-ok fogdosásához a frissen berobbant Go alkalmazásban, de arra, hogy teljesen gépekre bízzák ezt a feladat, még nem volt példa. Legalábbis eddig - a napokban ugyanis egy fejlesztő elkészített egy olyan automatát, ami teljesen önállóan képes összefogdosni neki a figurákat.

Matt Vitelli-nek ehhez mindössze egy 3D-s mozgásra képes robotkarra, valamint egy webkamerára volt szüksége, amihez aztán megírta az ezeket összekötő vezérlőprogramot. Utóbbi automatikusan képes a játékot futtató telefon képernyőjén felismerni a Pokemon-okat, és azokat a robotkar segítségével - a felhasználói érintéseket utánozva a mobilon - levadászni és begyűjteni.

Matt-nek ráadásul nem is kell bejárnia a várost Pikachu és társai elcsípéséhez - a vezérlőszoftver ugyanis képes a GPS jelek meghamisítására is, és így el tudja hitetni a Pokemon Go-val, hogy a felhasználó éppen gőzerővel barangol a városban, miközben valójában az egész konfiguráció meg sem mozdul.

Bár a megoldás nagyon ravasz, több ponton is ellenkezik a játék használati szabályzatával. Ezért ha Matt-et elkapja a Nintendo, a Pokemon Go-ból történő kizárásra és összes állatkája elvesztésével számolhat.