Az LG kedden hivatalosan is bejelentette V20 nevű csúcsmobilját, ami amellett, hogy prémium kategóriás készülékként eleve kiemelkedő sajátosságokkal rendelkezik, még egy különlegességgel is büszkélkedhet. Ő ugyanis a világ első olyan, kereskedelmi forgalomba kerülő okostelefonja, ami már a Google által a két hete végleges változatban is kiadott Android 7.0 Nougattal érkezik.

Ugyanakkor nem annak sima változatát, hanem az LG saját UX felületének 5.0+ verziójával felturbózott kiadását. Ez több olyan fejlesztést is tartalmaz, ami az eredeti Androidban nem található meg, mint a kikapcsolt képernyő mellett is elérhető gyorseszközök vagy a fotózás közben a képernyő szélén megjelenő zoom-sáv.

A V20 egyébként a Qualcomm szupererős, de már több, az év elején megjelent készülékben is megtalálható Snapdragon 820-as processzorára épül, ami mellé 4 GB RAM, valamint 32, illetve 64 GB háttértár került bele. Az 5.7 colos IPS kijelző QHD felbontásban jeleníti meg a képeket, amiket a hátsó kamera 16 megapixeles, az elülső pedig 8 megapixeles felbontásban tud rögzíteni.

A készülék 3200 mAh kapacitású akkuja nem csak cserélhető, de gyorsan is tölthető a Quick Charge 3.0 technológiának köszönhetően. A V20 árát és pontos forgalomba kerülési idejét az LG egyelőre nem árulta el.