Bár a drónokkal készített felvételek manapság már mindennapinak számítanak, ez csak a nappali szituációkról mondható el - éjszaka ugyanis a repülő szerkezetek működési módjukból, illetve a tipikus fényforrások elhelyezkedéséből adódóan szinte tökéletesen alkalmatlanok. Vagy legalábbis azok voltak eddig - most ugyanis néhány lelkes barkács kitaláta, hogyan is lehetne akár vaksötétben is felvételeket készíteni a repülő szerkezetekkel.

A megoldás egyszerűbb mint gondolnánk: mindössze egy rendkívül erős fényforrást kell magára a drónra szerelni. Ez adott esetben nem kevesebb, mint 1000 Wattnyi LED izzó, ami több, mint ami egy tipikus háztartásban összesen található az ilyen fénykibocsátó diódákból.

Mindez ugyanakkor nem csak azt teszi lehetővé, hogy a drón éjszaka is filmezzen, hanem egyszersmind különleges színtérré változtatja át a helyszíneket, amik felett elrepül. Ezeken ugyanis egyedi, nappal nem tapasztalható játékba kezd egymással a fény és az árnyék, ami még a leghétköznapibb területeken készült felvételeknek is teljesen egyedi dimenziót ad.