Korábban már több példát is mutattunk arra, hogy a Minecraft-ben nem csak kockákból álló világokat, de való életbeli kütyük működő klónjait is el lehet készíteni. Ezek között volt például a Game Boy Advance, a Nintendo egy, az ezredforduló előtt hordozható konzolja is - most pedig egy újabb játékgép került ugyanilyen formában feltámasztásra.

A sor ezúttal az egyik legrégebbi konzolra, az Atari 2600-ra esett, amit szintén az ún. parancsblokkok segítségével programoztak le teljesen működő változatban a Minecraft-ben. A gépből csak a processzor emulálásához közel kétezer ilyen parancsblokkra volt szükség, de további "áramköri elemek" kellettek a képernyő és más részegységek utánzásához is.

Bár az eredmény fejlesztői szempontból rendkívül impresszív, sajnos a valóságban teljeséggel élvezhetetlen. A Minecraft világában működő Atari 2600 ugyanis egyetlen képkocka kirajzolásához is több percet igényel, ami ezerszer lassabb, mint amivel az eredeti - a mai gépekhez képest amúgy hihetetlenül gyenge - konzol működött.

Aki ennek ellenére kipróbálná a Minecraft-ben megvalósított Atari 2600 emulátort, innen töltheti le azt.