Bár korábban már két példát is megmutattuk olyan fejlesztésre, ami végre valódi értelmét ad az Apple új MacBook Pro gépeinek egyébként leginkább csak parasztvakításra jó TouchBar interfészének, most ismét egy hasonló programocska érkezéséről tudunk beszámolni. Ez egyébként - talán nem meglepő módon - szintén a '80-as, '90-es évek egyik meghatározó kulturális ikonját idézi meg az új eszközön, de elődjével szemben nem a TV-ből, hanem az otthoni gépekről.

Ez utóbbiakon volt ugyanis rendkívül népszerű akkoriban a Lemmings nevű játék, illetve annak reinkarnációi, amiben a felhasználóknak az ismert rágcsálók hadát irányítva kellett különböző feladványokat megoldania. A játék először a Commodore-okon és Atari-kon lett népszerű, de később PC-n is az egyik leggyakrabban betöltött és leghosszabb ideig futtatott játékok közé küzdötte fel magát.

Bár a mostani, a TouchBar-ban futó változatában feladványokat nem kell megoldani és az ott megjelenő lemmingek száma is elmarad az eredeti játékban látottól, ennek ellenére jó szórakozást nyújthat vezérlésük és végre értelmet adhat az új almás laptopok mindeddig nagyrészt kihasználatlan újításának.