A mozifilmek nagy hátránya, hogy a bennük szereplő, sokszor lenyűgöző helyszínek megismerését csak addig a mértékig teszik lehetővé, ameddig azt a rendező és az operatőr jónak vagy a büdzsé keretei között megvalósíthatónak vélte. Szerencsére azonban a modern számítógépeknek köszönhetően ezek a korlátok is lebonthatóvá válnak, és az ikonikus jelenetek terei szabadon bejárhatóvá is válhatnak minden érdeklődő számára.

Ennek jó példáját szolgáltatja Quentin Lengele alkotása, aki a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) egyik legkönnyebben felismerhető - egyben a filmben legtöbbször megjelenő - helyszínét modellezte le a virtuális valóságban: a főszereplő, Rick Decard nyomozó lakását, a Unity motor segítségével.

Utóbbi érdekessége, hogy egy valójában is létező - és egyébként több másik filmben is felhasznált - épületben található, bár persze megjelenését a Szárnyas fejvadászban ennek ellenére számtalan elemmel tették egyedivé. Ezek - tehát a bútorok, használati tárgyak, illetve fogyasztási cikkek - természetesen szintén reprodukálására kerültek, éppen úgy, mint a világítás, sőt, még a háttérzörejek is, amik tökéletessé teszik a helyszín imitációját.