Nyolc évvel az után, hogy a Google elkezdte fejlesztésüket, a konszern autói végre teljesen önvezetővé fognak válni legújabb frissítésüknek köszönhetően. Mostantól ugyanis egyáltalán nem fog a járművekben felügyelő személyzet ülni, hanem azok végre teljesen önállóan és kvázi felügyelet nélkül vezetik majd magukat.

Bár a Google autói már eddig is képesek voltak önvezetésre, mindeddig a sofőr- és az anyósülésen a cég mérnökei foglaltak helyet, azért, hogy nem várt helyzet előállása esetén beavatkozhassanak a járművek működésébe. A jelek szerint azonban utóbbiak üzembiztonsága eljutott arra a szintre, hogy erre már nincs szükség, és teljesen önállóan, illetve mindössze utasaikkal fedélzetükön is nyugodtan tudnak majd közlekedni.

Ennek ellenére az autókat egyelőre csak továbbra is zárt körben teszteli majd az Alphabet leánycégét képező Waymo, és nem lehet tudni, hogy az önvezető autók mikor válnak majd elérhetővé - vélhetően valamilyen taxi jellegű szolgáltatás keretében - a nagy nyilvánosság számára is.