Jimmy Kimmel a napokban sikeresen igazolta Einstein egy közismert sejtését. Nem, nem az általános vagy speciális relativitáselméletet, hanem azt, ami szerint két dolog van, ami végtelen: az univerzum és az emberi hülyeség - bár előbbi nem biztos, hogy tényleg az.

Az amerikai műsorvezető ugyanis az utcán megállítva embereket a kezükbe nyomott egy iPhone X-et, majd megkérdezte tőlük, hogy mi a véleményük róla. A válaszok szerint az Apple-rajongók el voltak ájulva az új készüléktől, és többek között "forradalmi"-nak, valamint "futurisztikus"-nak titulálták azt.

A probléma csak az volt, hogy a kezükbe kapott készülék valójában nem egy iPhone X, hanem egy idén már 7 éves (!) iPhone 4 volt - ami azonban a jelek szerint az almás vállalat híveit nem zavarta abban, hogy odáig legyenek a készülékért, tökéletesen bizonyítva az Apple agymosó marketingjének elképesztő sikerességét.

Az egyetlen reménységet az emberiség számára a videó végén felbukkanó férfi képezi, aki meglepő (?) választ adott a feltett kérdésre. Hogy mit, azt mindenki megnézheti a felvételen.

A mostani egyébként nem az első alkalom, hogy Kimmel hasonló trükkel veri át az almás vállalat híveit, és leplezi le agymosottságukat. Korábban ugyanis hasonló interjúkban sikerült kideríteni az Apple fanokról, hogy szerintük egy iPhone 5 sokkal jobb egy iPhone 5-nél, illetve, hogy egy több évtizedes Casio kvarcóra is forradalmian új eszköz - legalábbis akkor, ha egy Apple logót csapnak a hátuljára.