Akár egy B-kategóriás horrorfilmbe is simán elmehetne a fenti videón látható robot, ami - nem véletlenül - egy még járni sem nagyon tudó csecsemőt utánoz a maga, hátborzongató módján. A szerkezet ugyanakkor tudományos célokat szolgál: segítségével vizsgálják ugyanis meg, hogy milyen veszélyeket rejtenek egyes szőnyegek a gyerekek számára.

A robot mozgásával a szőnyegen kúszó kisgyerekek mozgását imitálja, a rá szerelt szenzorokkal pedig azt méri meg, hogy a szóban forgó mozgás a padlóról, illetve a szőnyegekről milyen problémás szennyeződéseket juttat a levegőbe és végső soron a csecsemők tüdejébe. Az érzékelők folyamatosan mérik a por, a gombák, valamint a baktériumok koncentrációját, az adatokat pedig később a kutatók elemzésnek vetik alá.

Arról ugyanakkor még nincs teljes egyetértés, hogy ezek az anyagok milyen hatással is vannak a gyerekek fejlődésére. Az egyik oldalon ugyanis súlyos fertőzéseket és asztmát is kialakíthatnak - ugyanakkor arra utaló adatok is vannak, hogy fejlesztik az újszülöttek immunrendszerét, ami felnőtt korban pont segíthet nekik elkerülni az ilyen jellegű megbetegedéseket.