Bár a mobilokra készült csevegőprogramokkal egyértelműen Dunát lehet már rekeszteni, egy új társuk egy furcsa ötlettel mégis kitűnik a tömegből. A beszédesen "Die with Me"-nek ("Halj meg velem!"-nek) nevezett programot ugyanis nem lehet akármikor használni - hanem csak akkor, amikor telefonunk közvetlenül "halála" előtt áll.

Ez utóbbi alatt a program készítői az akku 5%-os vagy annál alacsonyabb töltöttségét értik, ami általában maximum néhány percnyi üzemidőt jelent. Ha a telefonunk erre a szintre merül, a chatprogram használhatóvá válik, és más, hasonlóan éppen a "haláluk" előtt álló mobilok tulajdonosaival tudunk gyorsan pár szót váltani.

A készítők egyébként azt mondják, hogy eredetileg egy randialkalmazást akartak létrehozni, amin a teljes telefonlemerülés előtt álló felhasználók beszélhettek volna meg egy talit egymással.. Az ötlet az volt, hogy lemerült készülékkel senki nem zavarja meg majd őket, illetve maguk sem tudnak a partnerükre figyelés helyett a telefonjukkal játszadozni - így a randi sokkal sikeresebb lehet.

Végül az app sokkal általánosabb célú lett, hiszen bármiről lehet beszélni rajta keresztül - de persze az sincs kizárva, hogy egyes tényleg egy gyors randi leszervezésére fogják használni azt.