A Samsung a héten egy eddig szokatlan stílusú és tartalmú videót tett közzé hivatalos csatornáján Galaxy Fold telefonjához kapcsolódóan. A cég ugyanis a klipben részletes instrukciókat ad felhasználóinak azzal kapcsolatban, hogy azok miként is kezeljék, illetve tartsák karban új, méregdrága félbehajtható mobiljukat.

A videó kiadásának nyilvánvaló oka az, hogy a Samsung nagyon el akarja kerülni, hogy a Fold felújított változata éppen úgy bebukjon különböző konstrukciós problémái miatt, mint azt tette a készülék eredeti kiadása. Az oktatóklip révén pedig vélhetően sikerül is rávennie a felhasználókat arra, hogy legalább a legdurvább hibákat elkerüljék, illetve hogy a lehető legkímélőbb módon kezeljék a telefont.

Más kérdés, hogy miután valaki félmillió forint körüli összeget kicsenget a vadiúj mobilra, vajon tényleg arra vágyik -e, hogy napi szinten ápolgassa azt annak érdekében, hogy a telefon konstrukciós hibái miatt az ne menjen tönkre - vagy legalábbis ne a garanciális időszakon belül.