Bár az informatika világában - legalábbis a felszínes szemlélők számára - kevés nagyobb ellentmondás és ellentét létezik, mint a Windows és a Mac-ek, valamint a Microsoft és az Apple világa, egy designer mégis úgy gondolta, hogy megpróbálja a lehetetlent - sőt, szentségtörést egyesek szemében. Az illető ugyanis elképzelte, sőt, egy videó keretében meg is mutatja nekünk, hogy miként is nézett volna ki az almás gépek operációs rendszere, ha azt úgymond a Microsoft tervezte volna.

Az eredmény egy olyan hibrid design, amiben egyesítésre kerültek a Windows-ok és a macOS-ek legfőbb sajátosságai. A koncepciótervben ugyanis az elemek elhelyezkedése és alakja jellemzően az almás rendszerből, míg a megjelenésük stílusát redmondi társából került átvételre - és ebből alakul ki azok végleges formája.

Bár nem tudjuk, hogy az eredmény mennyire szimpatikus az egyes rendszerek rajongói számára, az ugyanakkor egyértelműen kiderül a klipből, hogy annak készítője nem kifejezette nagy fan-ja a Microsoft designereinek. A videóban ugyanis gondosan ügyelt arra, hogy a most éppen átalakulóban lévő Windows felület minden ellentmondását is jól kifigurázza.