A napokban került fel a YouTube-ra a fenti, látványos videó, amiben az látható, amint egy, a Föld légkörébe belépő, zuhanó meteor tűzgolyóvá válik, kivilágítva az egész égboltot. A váratlan égi látogató érkezését egy kifejezetten az ég kémlelésére fixen telepített kamera rögzítette - de nyilvánvalóan teljesen véletlenül.

A látványos jelenet az először kicsinek ígérkező meteor egyre nagyobbá és fényesebbé válásával indul, ami egy ponton eléri azt a fokot, hogy égitest beragyogja az egész égboltot. Ezt az teszi még látványosabbá, hogy a kamera szempontjából mindez egy egy felhő mögött éri el csúcspontját, ami így felragyog, de egyben megakadályozzá a felvétel "túlexponálását" is.

Végül a meteor izzása abbamarad - de nem tudni, hogy azért mert megsemmisül, vagy mert esetleg csak érintőlegesen haladt át a Föld légkörén, és újból kilépett abból. Szakértők szerint egyébként hasonló jelenségek ezerszám történnek meg a Földön minden nap, viszont ezek nagy részét nem vesszük észre, egyrészt a nappali fényesség, másrészt amiatt, mert lakatlan területek (pl. az óceánok) felett zajlanak le.