A Segway a múlt hét végén jelentette be, hogy új termékével belép az önműködő robotfűnyírók piacára. Az eredetileg önegyensúlyozó szerkezeteiről ismert cég megoldása ugyanakkor jelentős mértékben eltér a konkurensek legtöbbjétől: ugyanis működéséhez a globális helymeghatározó rendszert (GPS) használja.

Ennek köszönhetően a Navimow működéséhez nincs szükség határolókábelek lefektetésére a kertben, hanem mindössze egyszer körbe kell járni vele a hozzá adott távirányító segítségével a területet, amit ezek után a robot 2 centiméteres pontossággal tud követni. Ugyanakkor amennyiben a GPS jel kiesne, vagy a terület teljesen zárt, akár beépített szenzoraira is tud hagyatkozni, amik révén a háziállatok vagy gyerekek sérülését is ki tudja zárni.

A Segway robotfűnyíróját több változatban lehet kapni attól függően, hogy mekkora területet akarunk lenyírni vele. A legolcsóbb, 800 négyzetméteres kertre tervezett változatért 1500 eurót (521 ezer forintot), míg a legdrágább, akár 3000 négyzetmétert is gondozni képes változatért 2500 eurót (870 ezer forintot) kér a gyártó.