A Hyundai hétvégén egy olyan új videót töltött fel hivatalos YouTube-csatornájára, aminek középpontjában egy ott szokatlan dolog áll. A klip ugyanis nem az autógyártó valamelyik új modelljét mutatja be, hanem a Boston Dynamics Spot robotkutyáját lehet látni benne, méghozzá munka közben.

A jelek szerint ugyanis a Hyundai maga is alkalmazza a mechanikus ebet, méghozzá többek között biztonsági őrei kiváltására. A videó szerint Spot a telep bejárása során tudja észlelni ha egy ajtó nyitva, vagy egy berendezés bekapcsolva maradt - mi több, hőérzékelői segítségével az olyan rendellenességek észlelésére is képes lehet, amire egy hagyományos biztonsági őr esetleg nem.

A történethez annyi hozzátartozik, hogy a Hyundai maga nem elfogulatlan, független fél a történetben, hiszen a Boston Dynamics jelenleg az ő egyik leányvállalatát képezi. Ugyanakkor Spot a videóban megjelenített képességei nyilvánvalóan valósak, és azokat valószínűleg más gyárakban is lehet majd alkalmazni - az ottani biztonsági emberek állásbiztonságát komolyan veszélyeztetve.