PC Fórum
Új világrekordot állított fel az ASUS csúcsvideókártyája
2013-09-02T17:58+02:00
cpapp
cpappPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T17:58+02:00
2013-03-01T11:33+02:00
2013-03-01T11:33+02:00
 • Érdekességként akkor is jó ez.
  Még vevőt is szerezhet egy gyártó, ha ilyen extrém tuning alatt jobban teljesít mint a konkurencia. Még akkor is, ha amúgy tuning nélkül használják a felhasználók.

  A gond az, amikor a gyerkőc hozzáértés nélkül kezdi túlhajtani a szülőktől kapott gépét, utána meg mehet a kukába.

  ui: a világcsúcsokat meg szinte kár közzé tenni, mert folyamatosan nő a teljesítmény, így csak hetekig lehet bármelyik kártya csúcstartó, törvényszerű, hogy mindig jön egy gyorsabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha elterjedne és használnák, az adna neki értelmet.


  A túlhajtás ezen szintjén, az eszköz élettartama alig hosszabb a teszt idejénél. Ez esetben is feltételezhető, nem álltak meg a nyilvánosságra hozott eredménynél. Tovább léptek, csak nem bírta az eszköz. (és feladta a harcot)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan erre éreztem rá. A fejlesztés értelmetlennek, feleslegesnek tűnik. Ha elterjedne és használnák, az adna neki értelmet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem nagy szám... Nekem ilyen van a telefonomban már két éve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Emberek fogjunk össze tegyük össze amin van és építsünk űrhajókat de nem olyat ami benzinnel megy mert az csak beöntésnek jó.Igazi Anti-gravitációs űrhajókra gondolok.:P Mert az összefogásnak és az épitésnek mindig s lesz valami értelme. :) :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Eredeti formájában a tuning azt a célt szolgálja, hogy gyakorlatilag egy olcsóbb valamiből kihozd azt (vagy ahhoz közelit), mint amit csak a drágább valami tudna. Vagy egyszerűen csak többet, mint amit eredetileg tud. A lényeg, hogy kvázi pénzt spóroljon vele az ember, vagy legalábbis javítsa az ár/teljesítmény mutatót, kihozz a rejtett tartalékokat.

  Ez számítógépes téren is így volt. Nekem pl. 2000 környékén a fejlesztői gépem egy olyan masina volt, amiben egy eredetileg 233 MHz-esként árult, de valójában 500 MHz-en pörgő Celeron lapka volt. Aminek a "tuningolása" akkor csak annyi volt, hogy egyszerűen felállítottam a BIOS-ban a szorzót meg kicsit az alapórajelet is, amiből az effektív órajelet képezte az alaplap a meghajtáshoz, és kész.

  Az ami manapság van és amit manapság értenek tuningolás címszó alatt, az már tök más dolog. Mondhatni a ló másik oldala. Itt a cél már nem a praktikusság, hanem kvázi a versenyzés, azon a téren, hogy ki tudja az abszolút legjobb, legextrémebb eredményt elérni valamivel. Ennek megfelelően a tuningolás ma már nem, hogy pénzt spórol, de egyesen pénzt visz, méghozzá sokat, és gyakorlatilag technikai sporttá vált.

  Ami nem feltétlenül baj persze - csak azért itt is érdekes, hogy milyen rövid idő alatt milyen nagyot tud fordulni a világ. Ill. hogy ennél fogva nem érdemes "értelmet" (praktikusságot) keresni ma már a dologban, mert ma már nem erről szól ez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mire jó a tuningolás? Szerintem nem sokra.

  Tuningolni azért lehet, mert a mérnöki gyakorlatban a dolgokat úgy tervezik meg, hogy legyen egy biztonsági tartalék. Ilyenek a liftek is. Ki van írva rá, hogy 320 kg a teherbírása, de amikor a Kövér család bepréseli magát a liftbe (min. 400kg), a lift akkor sem szakad le, a biztonsági tartalék miatt. Úgy is mondhatnám, hogy tuningolták a liftet, de úgy is, hogy túlterhelték.

  Ha szükségem volna egy nagyobb teljesítményű autóra, akkor lehet a meglévő kisebb teljesítményűt tuningolni, azután imádkozni, hogy bele ne rokkanjon. A másik lehetőség, hogy egy megfelelő teljesítményűt kell venni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Új világcsúcsot úszott XYZ 400m gyorson - mi értelme, mire jó, fogja "valahol használni" vagy csak érdekesség? Stb-stb-stb...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ennek mi értelme? Mire jó? Fogják valahol használni is, vagy csak érdekesség?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd