Még be sem jelentették az iPhone 13-at, de már itt vannak az első képek az iPhone 14-ről is

Még be sem jelentették az iPhone 13-at, de már itt vannak az első képek az iPhone 14-ről is
2021-09-09T08:26:07+02:00
2021-09-14T00:22:42+02:00
2022-10-17T12:55:35+02:00
 • Én nyár közepén nagy nyomású levegő pisztollyal szét fújkáltam a szeptemberig garanciás iPhoneomat, annyira, hogy csak sistergést lehetett hallani ha hívtam valakit… 
  Bevittem a T be ők átküldték az itteni hivatalos szerviznek akik küldtek egy új nulla perces iPhone-t. 
  Nem kicserélték volna a mikrofont, inkább vadi újat adtak! :))))
  Ami azért jó, mert maga a külseje is eléggé le lett már lakva, nem beszélve a akkumulátor állapotáról. :D
  Persze a garancia idő is hosszabbodott annyival ameddig nélkülöznöm kellett a telefont! 
  De ez nekem nem újdonság, mert iPhone 5S, 6S-ből is kaptam garanciába 0 perceseket! :)))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van még egy lehetőség, amit direkt nem írtam, mert nem akartam kvázi sztereotípiában személyeskedni: vonzó ügyfél vs kocka szervizes - naná, hogy a kedvében akar járni és bármit megtesz neki, akár a határokat feszegetve is (az egyik barátom pl. így ismerkedett meg a feleségével).

  Van egy fogadásom, hogy ha te, Echo vagy én vinnénk be a készüléket bevallva, hogy sajnos eltörtük / eláztattuk, stb., akkor mi lenne a reakció.

  De inkább ne legyen igazam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért az egy kicsit elgondolkodtató, ha bármilyen garancia, akár a már lejárt is egyéni szimpátián múlik.
  Ha, ezt a költséges javítást és cserét a szerviz saját költségén bevállalta, hogy a gyártó termékének nagyobb legyen az ügyfél elégedettsége, az szép dolog volt tőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hivatalos támogatás lejárta után is vannak frissítések, igaz nem hivatalosak mert "csak" a lelkes felhasználók készítik őket, viszont ebből adódóan sokszor többet hoznak ki az adott hardverből, mint amit a gyári rendszer valaha is tudott. Iphone-on mikor láttál mókolt rendszert? Olyan értelmetlen korlátozások vannak rajtuk, hogy a hajam tépem, amikor egy egyszerű fájlküldést egy Androidos telefon és egy iPhone közt csak Whatsappon keresztül lehet megoldani, mert az az iPhone (8 vagy 9) nem támogatott sem Bluetooth-os, sem WiFi Direct-es, sem semmilyen értelmes fájltranszfert - és ezt behelyettesíthetném minimum 10 másik olyan szolgáltatással is, amit a zöld robotos telefonok már évek óta gond nélkül tudnak.

  Ismerős a szervizek működése, a csere policy-k miértje is. Viszont nem lehet mindent a felhasználói attitűdre fogni, mert nem minden felhasználó olyan (akármelyik "A" betűs csapat tagja is). Van, hogy szimplán attól függ, hogy a szervizes melyik lábával kelt fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez így azért nem igaz!
  A szoftverfrissítés sokat számít! Ha nem hajszolod az újat és újabbat és a legújabbat, akkor dupla annyi ideig használhatod biztonságosan az iPhone-t mint egy Androidos telefont. Ez pedig nem hátrányos anyagilag.
  A szerviz az más lapra tartozik!
  Egyik oldalon ott van a felhasználói attitüd. Vagy mondhatnám azt is, hogy amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Ha magaslóról beszélsz, akkor magas lóról fognak veled is beszélni és mivel a szerviz van erőfölényben, így ők fognak nyerni. Nekik pedig az is nyereség, ha egy nagyképű hülyével kevesebbel kell foglalkozni. A 3rd party szervizek ezekből a lepattanókból élnek meg. Illetve azokból, akik nem tudnak olvasni és szöveget értelmezni, vagy éppen ezek derogálnak nekik. De az együttműködő felhasználókat nem pattintja le a szerviz, azoknak a lehetőségei határain belül maximálisan segít.
  A másik oldalon pedig a szerviz rezsi költségei állnak. Ha nem éri meg javítani valamit, akkor inkább cserélnek. Anno a barátomat elvittem az egyik ismerősömhöz a MS MO disztribútorához. A srácnak volt egy Ergonomikus MS billentyűzete. Ez volt az a két gombszigetre osztott billentyűzet. Néha nem érzékelt pár gombot és jóval hangosabb lett vele a gépelés, mint korábban. Ismerősöm megnézte a billentyűzetet, majd nagy ívben javította. Elhajította nagy ívben a háta mögötti szemétgyűjtőbe és adott neki ugyan annak a billentyűzetnek az újabb revíziójából egyet. Néztünk bután és csak annyit válaszolt, hogy sokkal több lenne a bevizsgálás és javítás költsége, mintha ad egy újat.
  Illetve ugye 3rd party szerviz. Ha a hivatalos garancia időnek vége, akkor senki nem megy be a márkaszervizbe. Úgy gondolják, hogy a márkaszervizben sokkal többet kérnek el, mint egy olyan szervizben, aminek az ablakát telematricázták mindenféle gyártó nevével, logójával. Úgy vannak vele az emberek, hogy ezek mindenhez is értenek és így csak jók lehetnek. Hát nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A szoftverfrissítéssel sok(k)ra megy az ember, annak csak gesztus értéke van. A hardver javítása a lényeg: ha nem bekapcsolható és az Apple csípőből közli, hogy javíthatatlan, és persze lőttek a rajta tárolt mindenednek (ugye a biztonsági mentéseknek még nincsen kultúrája a világban csak elvétve, nagyon adatérzékeny helyeken), akkor nem örülsz. Ilyenkor kerülnek képbe az olyan 3rd party szervizek mint az említettek, akik megjavítják a(z Apple szerint) javíthatatlant és visszahozzák a nagyszülőkről készült utolsó képeket, stb. is. Engem az háborít fel, hogy a hivatalos szervizekben a legtöbbször meg sem próbálkoznak a javítással hanem azonnal rámondják, hogy javíthatatlan, holott minimális melóval újra működőképessé tehetőek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem púposodott az akksi.
  használtan vette a gépet és korábban már cseréltek benne akkut meg a billentyűzetet, így ezeknek a garanciája tovább élt

  Ha így is lett volna, akkor azért ez egy ördögi kör lenne. Ti. így gyakorlatilag a végtelenségig újraindulhatna a garancia.

  Linkelhetsz kijózanító valóságot, de a kijózanító valóság az, hogy mindenki az Apple-t szeretné másolni! Maradjunk a legutolsó és talán a legnyilvánvalóbb másolónál. A Huawei gyakorlatilag egy az egyeben lemásolta az iOS-t és a telefon designben sem volt teljesen mentes a másolástól. Emellett a használhatatlan HMS-es telefonjait az Apple szintjén árazta be.

  Aztán ugye itt vannak a szoftverfrissítések. Jelenleg egy Androidos telefonra 2 évig kapsz rendszerfrissítést. Ezzel szemben az iPhone-ok 4 évig kapnak frissítést.

  Szóval még mindig ott tartunk, hogy divat pofozni az Apple-t, mert nem áll be a sorba.
  Mindezt olyan emberként mondom, aki soha nem állna be a sorba az iShape-ek közé.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért az Apple és a Máltai Szeretetszolgálat nem említhető egy lapon. Ez vagy azért történt, mert a lányod használtan vette a gépet és korábban már cseréltek benne akkut meg a billentyűzetet, így ezeknek a garanciája tovább élt, mint a teljeskörű garancia. Vagy azért, mert az akku annyira felfúvódott a folyamatos töltőre dugva tartástól, hogy teljesen beledagadt a házba és már a billentyűzetet is veszélyeztette. Ilyenkor inkább bevállalja a cég, hogy cserélik mint, hogy egy 3rd party szervizbe vigyék, ahol rossz reklámként elmondhatják, hogy "annyira gagyi, hogy amikor az akku kinyiffan, a billentyűket és a tapit is viszi magával". Ez nyílt titok a MBP-kről, javítottam már nem egyet, az utolsót pl. nem lehetett rendesen letenni az asztalra úgy billegett, mert olyan durván púposodott a háza.

  A kijózanító valóság: Louis Rossmann és Jessa Jones az Apple üzletpolitikájáról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A notch minden telefonon szimplán ronda. Ezt felesleges az Apple számlájára írni.

  De mondok mást, az Apple üzletpolitikájáról!
  A lányom egy 2017-es MacBook Pro-t használ. Az akksija elkezdett gyengülni és így go hivatalos Apple márkaszerviz. A szervizben közölték vele, hogy az akksi jogosult cseregaranciára és így ingyen cserélik neki. Ha pedig szeretné, akkor a billentyűzetet is kicserélik, mert még az is jogosult a cseregaranciára. Mindezt úgy, hogy a sorozatszám alapján már nem volt garanciás a laptop.
  Szintén az elmúlt hónapban történt a barátnője telefonjával egy baleset. Beleesett a Balatonba a telefon. Amikor visszamentek a szállásra, a lány a telefont töltőre dugta. Az nem kezdett el tölteni, hanem kiírta, hogy víz van a csatlakozóba, így le van tiltva a töltés. Húzza ki a töltőkábelt és várja meg amíg kiszárad a csatlakozó. Ok' kivárta a kiszáradást és amikor bekapcsolta a telefont, vibrál és maszatos volt a kijelző. Elvitte a telefont egy hivatalos Apple márkaszervizbe. Pár nap mulva kapta az sms-t, hogy megrendelték és hamarosan megérkezik a cserekészülék. Természetesen garanciába, ingyen lett cserélve a telefon.
  Egy nagy titok volt!
  Egyik esetben sem nagy pofával lett előadva, hogy mennyire sz_a_r az eszköz. Egyszerűen el lett mondva korrektül, hogy mi történt. Cserébe az őszinteségért, az Apple sem húzta be a kéziféket, hanem megtettek mindent, hogy az ügyfél elégedetten és boldogan távozzon.

  Szóval lehet szidni az Apple üzletpolitikáját, de az nem annyira gáz és ha odafigyelsz, akkor az árért bőven többet kapsz, mint amit fizettél. Jóval többet mint PC-s vagy Androidos vonalon kapnál!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok'
  Ez még csak erősen fanmade concept.
  De akkor itt van még egy plusz a koncepciók sorában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Titániumok harca...
  10 gólt lőtt az ifjú titánium...

  Kevered a szezon a fazonnal, az azonos alakú szavakat az azonos értelműekkel. (Hiszen ugye mind a titánok harcában, mind az ifjú titánban a "titán" szó nem a fémet, hanem a mitológiai "fajt" vagy szereplőcsoportot jelöli.) Ami ugye ezzel összefüggésben nem azt bizonyítja, hogy igazad van, hanem azt, hogy valójában még azt se tudod miről beszélsz.

  Egyébként titánra is megnézted a találatszámot?

  A fentiek miatt nem mondott volna semmit. Ti. mert a keresés több azonos alakú, de eltérő értelmű szót is egybe vett volna, és nem tudtuk volna meg belőle, hogy azok közül mennyi az, ami az általunk keresett értelemben használatot mutatja. Bár mivel a különbség egyébként még így is marginális, ezért még ettől eltekintve sem cáfolja, hogy a "titánium" szó használata ne lenne legalább annyira elterjedt (ha ugyan nem elterjedtebb), mint a "titán"-é.

  Engem az erőltett ki/be borítanak ki, mint a bevonz, bekövet, kikövet(ez egy szörnyszülött), berendel.

  És ez mennyiben érdekes, hogy ti. téged személyesen mi borít ki?

  A tollmeghajtót is erőltetettnek érzem, ha már egyszer az első 20 évében nem fordítottuk le.

  Egyrészt persze, hogy lefordítottuk, csak esetleg nem az terjedt el jobban. Nem szakmai berkekben, hanem a laikusok körében. Pont azért, mert nem tudták miről van szó, nem is tudták helyesen használni. Hiszen amúgy a "pendrive" szó fordítása "tollmeghajtóra" 1. evidens, 2. semmiféle értelemtorzulással nem jár, 3. korábbi saját nyelvi változat teljes hiányában tökéletesen indokolt lett volna.

  Másrészt ez a tökéletes példa arra, hogy mennyire abszurd azzal jönni, hogy a "nagykönyv" szerint valamit nem úgy kellene nevezni, mint ahogy az emberek nevezik, hanem úgy ahogy - legalábbis egyesek szerint - szebben, hagyományosabban, stb. hangzik. Mert ugye az meg nem kérdés, hogy a "tollmeghajtó" szebb is meg hagyományosabb is, mint pl. a pendrájv, ami még csak nem is idegen szó a maga helyesírásával, hanem gyakorlatilag fonetikus leírása a szónak (a pendrive-ról már nem is beszélve, ami nyilván még kevésbé illeszkedik a magyar nyelvbe).

  Az USB-meghajtót vagy USB-kulcsot meg már nem is mondom, mert az aztán minden értelemben téves, illetve félrevezető szó, pedig szintén bevett egyes körökben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Titániumok harca...
  10 gólt lőtt az ifjú titánium...
  Egyébként titánra is megnézted a találatszámot?
  Amúgy ez még hagyján. Engem az erőltett ki/be borítanak ki, mint a bevonz, bekövet, kikövet(ez egy szörnyszülött), berendel.
  A tollmeghajtót is erőltetettnek érzem, ha már egyszer az első 20 évében nem fordítottuk le. És még csak nem is hasonlítanak a tollra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végre fellélegezhetnek a vízmérce-app gyártók, nem hiába vártak türelmesen csaknem 10 évig.
  A notch meg csak szimplán ocsmány volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, tudom hogy gyakran használják hibásan de attól még nem lesz helyes. 

  De, definíció szerint attól lesz helyes. A nyelv úgy működik, hogy ahogy az emberek használják, úgy a helyes. Akkor is ha korábban valamikor esetleg nem az volt a helyes. 842 ezer találatnál meg vitán felül áll, hogy bevett forma -e a "titanium".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, tisztában vagyok vele. Mindenkinek vannak rigolyái. Nekem például ez. Szúrja a szemem a "titánium", a "tollmeghajtó", a "tölthető le", a "lájk", a "gém" (game), stb... Néha csendben tűrök, néha kikívánkozik belőlem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • titán=titánium

  Ezen kár vitatkozni, mert sehova sem vezet. Mindkettő ugyanaz csak más nyelveken, de mindkettő elterjedt, a köznyelv használja a jövevényszavakat.
  Ráadásul itt még feltűnő eltérés sincs, mint pl. az aurum=gold=arany esetén. Persze mondhatjuk azt, hogy van rá magyar szó, használjuk azt, de akkor az alumínium miért alumínium, és miért nem timany?
  Ez egy köznyelvi cikk, nincs itt semmi gond a titániummal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, tudom hogy gyakran használják hibásan de attól még nem lesz helyes. Ezért is írtam kisbetűvel.

  A titánium hivatalossá avanzsál
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A telefon háza egyébként állítólag titániumból fog készülni.

  Titánból.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
mutass többet!
abcd