Kiderült: Elbukja a pénzét a legtöbb ember, aki Bitcoinba fektet

Kiderült: Elbukja a pénzét a legtöbb ember, aki Bitcoinba fektet
2022-11-16T09:36:43+01:00
2022-11-23T10:02:46+01:00
2022-11-23T10:41:53+01:00
 • előbb - utobb bevezetnek valamilyen egységes digitális pénzt

  Esélyes... Digital euro
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már az elején tudni lehetett hogy rövid távon jó, de hosszú távon bukta. Néhányan keresnek rajta a többség viszont bukik.

  Viszont 100%-ra veszem, hogy előbb - utobb bevezetnek valamilyen egységes digitális pénzt, amivel a nagyok persze úgy fognak sakkozni ahogy ők akarnak. Még talán 20 éven belül ez megtörténik. Ez a nagy kripto biznisz csak teszt volt, megnézik ki kivel van, ki hogy reagál, az emberek, a piac, ki ki mellé áll, szépen felépitik a frontvonalat, leépitik a konkurenciát és go.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt a kriptók csak annyiban játszanak, ebben a játékban, hogy nagyobb a kilengésük. De nem a kriptókról szól a dolog, hanem bármilyen tőzsdei jellegű szabad termék-kereskedelemben.

  Annyiban igaz, hogy fel is, meg le is tud mozogni az árfolyam. De egy részvény megvásárlásával (jó esetben) nem hitet veszel, hanem fundamentumokat, és a csőd esetét leszámítva nem lehet egyik pillanatról a másikra 0 a papírod értéke. Devizapárnál meg ugye egyáltalán nem is lehet ilyen. Egy Bitcoinnál ez simán benne van a pakliban. Oda teszik az árfolyamot, ahova akarják, mert nem fundamentum alapú a kereskedés. Ennyiben eltér még egy szintén hype alapú részvényvásárlástól is (lást pl Tesla, aminek azért van valódi értéke). Abban az esetben az árfolyam csak valamekkora százaléka jöhet hypeból. Egy bitcoinnál ez konstans 100%, és ez nem kis különbség az árazási lehetőségekben. Ez okozza a nagy volatilitást.

  Akik korán, az emelkedés szakaszában léptek be,  és bátran kiszállnak a csúcs környékén, azok nagyon sokat tudnak nyerni.

  Vagy nem kiszállnak, hanem beshortolják a Marinénik majréját... Akik a coinok nagyjával rendelkeznek, oda rakják az árfolyamot, ahova akarják, szabadrablás van. Szemben egy részvénnyel, devizapárral. Ott is lehet valamennyit tologatni az árfolyamon nagy tőkével, de túlságosan nem, mert ha hosszabb távon jelentősen eltérítenék az árfolyamot, az veszteséget okozna, de minimum kockázatot vonna maga után. Többek között pont azért, mert van mögöttes fundamentum, így van egy más irányú erős hatás is az árfolyamra a pénzemberek (és robotok) játékán kívül. Bitcoinnál pont ez nincs. Ha egy jelentős szereplő le akarja tolni az árfolyamot, akkor letolja. Ha eléggé lent van, akkor visszaengedi. Az igazi hívők egy darabig nem rosálnak be, mert "tudják, hogy volatilis". A Marinénik kockázattűrő képessége viszont nulla, így kiugranak, és szépen el lehet venni a pénzüket. A bitcoinban nem a blockchain az igazi találmány, hanem az, hogy ezt szabadon lehet játszani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez minden olyan értékpapírra, valutára, részvényre igaz, aminek nagy a hype-ja és egy erős emelkedés után esni kezd.
  Ilyenből is számtalan van (a hagyományos tőzsdei és banki rendszerekben is).

  Akik korán, az emelkedés szakaszában léptek be,  és bátran kiszállnak a csúcs környékén, azok nagyon sokat tudnak nyerni.
  Akik meg csak a hype hatására ugrottak bele, teljes tájékozatlanságban, a csúcs közelében, azok buknak.

  Itt a kriptók csak annyiban játszanak, ebben a játékban, hogy nagyobb a kilengésük. De nem a kriptókról szól a dolog, hanem bármilyen tőzsdei jellegű szabad termék-kereskedelemben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ideje lenne bedózerolni az összes többi piramisjátékkal együtt és explicit tiltólistára tenni az összes ilyen digitális koint, hogy kvázi teljesen illegális legyen a használatuk, a kifizetésük banki oldalról teljesen tiltva legyen és az elfogadásuk is. Már jópár nagy ország, India, Kína stb. is meglépte, és itt az ideje hogy csatlakozzon a tiltáshoz a világ többi országa is.
  Akkor majd lesz még pár harmadik világbeli ország ahol mégis át lehet majd őket venni... Niger / Kambodzsa / Kongói népi demokratikus köztársaság... 40 ezer koin / dollárért
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért lássuk be, hogy ha vannak akik vesztettek, akkor mások meg nyertek rajta.

  Ez evidens. Ki és hol állított mást?

  Ez egy rövid cikk, nem tart sokáig elolvasni és megtalálni ezt a részt:

  "A dolog abból a szempontból nem meglepő, hogy a felmérés szerint legtöbben (73%) akkor kezdtek el Bitcoint vásárolni, amikor az éppen felszálló ágban volt és igen magasan járt"

  Extraként, ha van egy kicsi ismereted az emberi természetről, szép kerek képet kapsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nagy többség vesztett, ahogy a kisbefektetők 80+%-a elveszíti a kereskedési tőkéjének jó részét, vagy akár az egészet az ilyen kereskedési felületeken/tőzsdéken. Csak emellé egyrészt a bitcoin, és a coinok úgy általában felszívták a teljesen hozzá nem értő kisbefektetők megtakarításainak egy jelentős részét, másrészt olyan volatilis piacon, ami még profiknak is veszélyes, harmadrészt igazi fundamentumok nélküli, spekuláció és tőkebeáramlás (és ahogy látjuk kiáramlás) által mozgatott árfolyamokkal. Nem véletlen, hogy megfelőségi teszteket kell kitölteni a brókercégeknél, ahol tesztelik a különböző pénzügyi termékekkel kapcsolatos tudását az ügyfeleiknek, és az alapján ajánlanak, vagy nem ajánlanak termékeket. A bitcoinnal próbálkozó kisbefektetők jelentős részének a bitcoin (meg nagyjából az összes kereskedési termék) tuti a nem ajánlott kategória lenne. 

  Emellé az elosztott kereskedési platformok (bitcoin, FX) még plusz kockázatot (lehúzási lehetőséget) is hordoznak magukban, amivel a brókercégek jellemzően előszeretettel élnek is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért lássuk be, hogy ha vannak akik vesztettek, akkor mások meg nyertek rajta.

  Csak sokan kisebbet vesztettek és kevesebben sokat nyertek, néhányan nagyon sokat.
  De valahogy így van ez a nem kripto világban is.

  Kapcsold ki a simlit és a kriptotőzsdéket, kereskedőket.
  Van valamilyen "értékpapír", fix mennyiség. Ezt veszik eladják.

  Van aki nyer, van aki veszt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aki 25-30+ ezer $-on vett annak szopacs van, mert ez a piac halott ebből nem lesz kilábalás szép lassan eltűnnek a coinok még az emberek gondolataiból is.. 
  Jobb kiszálni amíg ér valamit a befektetett pénz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Állítás:

  Elbukja a pénzét a legtöbb ember, aki Bitcoinba fektet

  És a "cáfolatod":

  Ami természetes nem igaz, hiszen aki a jó  időben  tette be és vette ki a pénzt az pont kereshetett rajta.

  Oké. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami természetes nem igaz, hiszen aki a jó  időben  tette be és vette ki a pénzt az pont kereshetett rajta. Csak ez még annyira sem kiszámítható, mint a tőzsde... ami szintén nem az...  meg aztán aki rászokik , ugyanúgy jár mint az mint aki hosszútávon játszik szerencsejátékot : bukik... hosszútávon ugyanis mindig a szerencsétLENSÉG esélye nő és nem a szerencséjé...  majdnem minden szerencsejátékos itt bukja el és pontosan ezért olyan gazdagok a kaszinótulajdonosok...  a szerencse nem jár hosszútávon és állandóan... az egy kiváltságos dolog, és ha az ember egyszer megkapta többet ne várja el. Főleg ne hosszútávon.. A szerencsejátékosok azt a hibát követik el, hogy hisznek abban, hogy a szerencse az nekik folyamatosan jár ... és ugyanezt a hibát követik el azok akik az ilyen-olyan koinokba fektetnek... elvárják, hogy a koinok árfolyama folyamatosan az ő elvárásaik szerint mozogjon, holott az árfolyan nagyívben tesz az elvárásokra, sőt megkockáztatom, hogy még manipulálni is lehet egyiket-másikat valahogy, mindig pont úgy hogy igazán csak egyvalaki járjon jól vele, méghozzá az aki kitalálta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
mutass többet!
abcd