Gyilkos robotokat vetne be a rendőrség az emberekkel szemben az USA-ban

Gyilkos robotokat vetne be a rendőrség az emberekkel szemben az USA-ban
2022-11-24T09:17:18+01:00
2022-11-24T22:14:55+01:00
2022-11-24T23:41:48+01:00
 • Szépen leírtad, hogyan kéne működnie a dolognak, csak hát a valóság néha közbeszól.
  Pl. Rossz címre mennek ki.

  Vagy mikor leakciózzák a zombis filmforgatást meg Luke Skywalkernek öltözött diákot, stb...
  Namost, ha egy robotot küldenek oda a "fegyverek" miatt, akkor ezek a "terroristák" már lehet, hogy a temetőben pihennének...

  Úgy egyébként lehetnek olyan helyzetek, amikor valóban biztonsággal használható lenne egy ilyen robot, a baj az, hogy néhány sikeres akció után, szép lassan általánossá vállna a használatuk, és akkor jönnének a hibák.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • usában nincs ilyen TEK szerűség?

  De van, a SWAT. Városi, és helyiségharcokra kiképzett elit osztag, kis csoportokban működve küzdik le az ellenséges élőerőt, általában könnyűfegyverekkel, és a speciálsan nekik fejlesztett egyéb eszközökkel. (Pl.: pajzs, különféle speciális gránátok, elektromos sokkolók, stb.)
  Valójában ugyan úgy, mint nálunk  a TEK-nek, az USA-ban sem lenne szükség külön felfegyverzett robotizált egységekre a kiképzett emberi állomány mellett. A probléma az, hogy manapság nem csak egy-egy magányos drogcsempészt, vagy néhány terroristát kell leküzdeni, hanem a bünözők is alaposan felkészülve, (kiképezve) csapatokba szervezve, készen szokták várni a beérkező rendőri egységeket. A profik még drónokat is használnak. Ínnen nézve már rég túlmutat ez a bünőzői forma az átlagos felszámolói feladatokon, amelyekre a SWAT - és nálunk a TEK - fel lett készítve. Tehát - sajnos - nem ördögtől való ötlet a gyilkos robotok bevetése egy-egy éles szituációban. Az ez ellen felhozott erkölcsi, és morális indokok érthetőek, és elgondolkodtatóak, csak a valóság meg kezd egyre rémisztő képet festeni. A szükség hozza magával az ilyen ötleteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dredd bíró kell oda, nem robot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • usában nincs ilyen TEK szerűség?
  Nálunk ha valami balhé van megy az azonnal bevethető készenléti csapat, amit erre képeztek ki, képesek helyesen felmérni a helyzetet és megoldani is azt, hisz 0/24-ben ezt gyakorolják. Helikopterrel se perc alatt odaérnek bárhová.
  Nem a forgalom irányító közrendőrt küldik be tűzharcolni az "őrjöngő terroristával" ha kell ha nem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem pedig szükség van ezekre.
  Gondolom, ha az ellenzőknek lenne egy 24 éves rendőr fiuk, és adott pillanatban megkérdeznék tőlük, hogy a fiacskájukat küldjék be vagy egy robotot egy örjöngő terroristára, akkor ők is a robotot választanák.
  De, ha az a bajuk, hogy lelövik a bűnözőt, ez is megoldható lenne, hogy csak ártalmatlanítsa 1-2 robot, lefogva, kezéből a fegyvert kiverve - már ha nincsenek ott túszok. (Túszokkal kicsit bonyolultabb.)
  A robot kaphat lövést, felrobbanthatják, vehető belőle másik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
mutass többet!
abcd