PC Fórum
Internet jelszó lenézése, vagy feltörése
2013-09-02T16:25+02:00
szotya
szotyaPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T16:25+02:00
2004-11-22T20:16+02:00
2004-11-22T20:16+02:00
 • nem te vagy a báty véletlenül,az életszerübb volna !!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem lépett be, mert nem volt net náluk, aztán kidobták, amolyan sulis cím volt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!
  Egy nagy problémám lenne, a barátnőm elfelejtette a Skype jelszavát, a citromailről meg kidobták, tud valaki valami programot, ami fel tudja törni a Skype-ot?
  Nagyon fontos lenne!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]
  Valamint tele van mindenféle csicsa ikonnal reklámmal meg egynéhány spyware cuccal...

  Ezeket a dolgokat (mármint a reklámokat) ki lehet tiltani az MSN Plus!-sal. A többi meg a tűzfal kérdése...

  Amúgy én márcsak azért sem használom mert Microsoft és hát azok tudnivalóan biztonsági szempontból nem a legjobbak én inkább nem kockáztatok.

  Nem tudom, mi olyan fontos egy könnyed kis beszélgetésben így monduk egy péntek délután. Nem hiszem, hogy a hivatalos dolgokat (az életedről) egy chat-ben fogod megbeszélni (és nem is tudom, hogy egy hacker pont ezt keresné...)

  Daneey
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]
  Bizonyára te sem szeretnéd ha lehalgatnák telefonjaidat

  Nem viszont tisztában vagyok vele, hogy:
  - az analóg telefonomat bármikor, bárki lehallgathatja
  - az SMS-t amit elküldök egy ügyes operátor a szolgáltatónál elolvashatja
  És hogy az internetnél maradjunk:
  - Minden elektronikus levél amit elküldesz titkosítatlanul közlekedik, általában 5-10 szerveren keresztül
  - az a hozzászólás amit most elküldök titkosítatlanul vándorol 4 szerveren keresztül (5. a prog.hu szervere, ahol titkosítatlanul tárolják is)
  - amikor feladok egy levelet a postán akkor ezt az olvassa el aki csak akarja a dolgozók közül
  - ha feltöltök valamit FTP protokollal akkor az szintén titkosítatlanul vándorol szerverről-szerverre
  - stb.
  Miért pont az IP telefóniámba akarna bárki belehallgatni?

  Nem tudok biztonsági problémát

  Az egyikről van mindenkinek véleménye
  ...
  míg a mésiknak még van esélye bizonyítani...

  Ez igaz. Viszont szvsz ha az MSN titkosításában bármiféle probléma lenne arról már tudnánk, hisz árgus szemek figyelik MS minden apró (és kevésbé apró) bakiját, hogy támadhassák - sokszor nem is alaptalanul.
  Egyébként már mindkét progi-ra jött ki biztonsági frissítés és ráadásul ugyanabban a témakörben:
  A new release of the Windows version of the Skype VOIP program fixes a bug that could allow a remote attacker to compromise a Skype user's computer.
  link
  An attacker could exploit this vulnerability by sending a specially crafted request to a user running MSN Messenger
  link

  [/off]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A problema ott van, hogy a netkapcsolathoz -tfh ADSL- kell usernev + password. ez pedig ket ismeretlen. ezen nem segit alapbol semmifele linux. (ha megis szoljatok, es tobbet nem fizetek a legdragabb hazai szolgaltatonak, valamint pingvineket festek a szobam falara...)


  hoppá, ez kimaradt ...
  szóval: akkor utolsó számla elő, azon van szerződésszám, aztán telefon a hotline-nak.
  Az meg megmondja...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  stl: Én Skype-t használok, ez viszonylag kevés sávszélességet eszik, nem lassítja a gépet, a half duplex kíváló, és garantáltam spy és adware mentes. Valamint nagyon magas szintű titkosítást használ.

  "Ezt a paranoiát! Most úgy őszintén: ki lenne az az elvetemült aki a te beszélgetésedet próbálja visszakódolni, majd magyar tolmáccsal fordíttatni?"

  Bizonyára te sem szeretnéd ha lehalgatnák telefonjaidat, még akkor sem ha csak a barátoddal/barátnőddel szeretnél koziba menni vagy anyukád után érdeklődsz hogy megygyógyult e már a lábfájása. És ha ezeket nem szeretnéd ha lehalgatnák a netes beszélgetéseidet.

  Nem tudok biztonsági problémát de azért megjegyezném hogy egyik Microsoft a másik meg nem. Az egyikről van mindenkinek véleménye (pozitív vagy neagtív mindenki döntse el maga) míg a mésiknak még van esélye bizonyítani...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáltunk vele telefonálni hááát sok sávszélességet eszik de nem tiszta a half duplex sem egészen 100%-os

  Most milyen progival telefonálsz?

  állítólag a titkosítása sem megbízható.

  Ezt a paranoiát! Most úgy őszintén: ki lenne az az elvetemült aki a te beszélgetésedet próbálja visszakódolni, majd magyar tolmáccsal fordíttatni? ehh... (Azért kíváncs lennék a biztonsági problémára - főleg összehasonlításban más csevegőkkel)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de nem akarnak, mert okosak.

  A két testvértopicban ezt éppen tárgyaljuk! Kéretik az ilyen megjegyzésekkel ott szítani a flame-et!
  MSN: Abszolút nem jött be! Akkor már Skype, meg ICQ, meg GnomeICU, meg ilyenek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor kipróbáltam, igencsak belassította amúgy nem túl rossz gépemet, de ez mondjuk egyéni probléma. Próbáltunk vele telefonálni hááát sok sávszélességet eszik de nem tiszta a half duplex sem egészen 100%-os és állítólag a titkosítása sem megbízható. Valamint tele van mindenféle csicsa ikonnal reklámmal meg egynéhány spyware cuccal...

  A "jó tulajdonsága" az az hogy a windowshoz adják és nem kell telepíteni (szerintem ezért használják meglepően sokan). Ezt még linuxon úgy ahogy megérteném mert ugye ott configolni kell meg make meg mindenféle függőség. De windowson igazán csak next next finish és kész.

  Amúgy én márcsak azért sem használom mert Microsoft és hát azok tudnivalóan biztonsági szempontból nem a legjobbak én inkább nem kockáztatok. Persze más lenne a helyzet ha ugyanez lenne mondjuk a legjobb legkissebb legpraktikusabb de miután fentebb ezeket már megcáfoltam így azt hiszem hogy jobb lenne váltani mert minek a szamár ha van ló is?

  Amúgy bocs hogy eltértem a témától
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]
  szted miért NEM jó a messenger?
  [/off]

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • msn rulez, te meg nem...
  nem az a kerdes, hogy mit hasznalnak, es nem is az, hogy akarnak-e pingvint tenyeszteni. de nem akarnak, mert okosak.

  a router sem feltetlenul segit, valamint szerintem csoro fiatalokrol van szo - amik mi is voltunk - akiknek nincs 'kedve' 10-15 khufot routerre kolteni, meg halot epiteni, meg ilyenek.

  A problema ott van, hogy a netkapcsolathoz -tfh ADSL- kell usernev + password. ez pedig ket ismeretlen. ezen nem segit alapbol semmifele linux. (ha megis szoljatok, es tobbet nem fizetek a legdragabb hazai szolgaltatonak, valamint pingvineket festek a szobam falara...)

  1: beszeljen a lany a batyjaval, hogy hadd netezzen mar.
  2. ha mindenaron haxx0rolni akartok, akkor etikat felreteve keressetek meg az internet-szerzodest. valahol ott lesz a lakasban, abban benne lehetnek a keresett adatok, setupoljatok a lany gepet is. de akkor meg mindig ott a kabeldugdosas.. azt pedig a batyus valoszinuleg nem szeretne...

  szoval ha batyus suxxx, akkor tessek szemelyesen talalkozni. ehh... egy csomo jo dolog van, amire meg az MSN-se kepes, de irl meg lehet tenni (ES A LINUX SEM!!! NEM, A KNOPPIX SEM!!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hi!

  Hát nem örülök neki, hogy MSN-en dumáltok. Szerintem bármi jobb az MSN-nél de ez most más kérdés. Arról miért nem beszélsz hogy miért lett letiltva a barátnő a netről?

  Amúgy volna egy ötletem: Miután nem tudjuk hogy a bátyus milyen prgt használ a netosztásra/nettilitásra, javaslom hogy töltsd le a knoppix nevű Linux Live-CD disztribúciót és azt írd ki CD re majd bootolj be (kapcsold be úgy a gépet hogy a CD bent van a CDolvasóban) és azzal meg tudod osztani a netet, (ebben sajnos nem tudok segíteni de egy okos linuxos aki már csinált ilyet tuti meg tudja mondani hogy mi a teendő. De ha rákeresel a keresőben akkor is biztos találsz megoldást. Amire keress: iptables) amúgy ha volt olyan okos a bátyus, hogy berakott egy BIOS jelszót akkor ez is kútba esett.

  Sok szerencsét és kérlek NE azt a vacak msn-t használjátok.

  A knoppixot innen tudod letölteni:
  www.knoppix.org/

  MSN helyett meg itt van egy sokkal jobb telefonáló és üzenetküldő program. Sokkal jobb a hangminőség, a titkosítás, és kevesebb sávszélességet eszik.
  www.skype.com/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyik haverom elolvasott egy efféle oldalt, másnap összeszedett egy leányzót...

  esetleg egy url-t kernel tole? :) erdekelne..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a legjobb megoldás ha veszel egy routert és építesz egy kisebb hálózatot, erre a megoldásra találsz jópár topicot és kb 10-15 ezer forinból meg is van. Még mikulás ajándéknakk is elmenne. Vagy személyesen beszélgetsz a lánnyal ahogy tették az emberek net és telefon nélkül pár évvel ezelőtt. "ez egy kis nosztalgia volt, de ajánlatos"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na igen! Kár hogy ez egy technikai fórum...

  Ha csajozáshoz kell tanács, abban is segít a gugli Egyik haverom elolvasott egy efféle oldalt, másnap összeszedett egy leányzót, rá egy évre összeházasodtak, most egy 6 éves gyerekük... (na jó, lehet, ha nem olvassa el, akor is lenne... )

  kms
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem talizzál a lánnyal f2f, azt nem tudja letiltani a bátyja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • etikus megoldás:
  1. kihúzza a kábelt a másik gépből
  2. bedugja a sajátjába
  aztán kész
  (továbbá ha hozzáfértek a másik géphez és ilyet kérdeztek, akkor vszinűleg semmiféle jelszófejtő progi nem fog segíteni. komolyan.)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Nem warez site!!
  2. Etikátlan dolgot kérsz!
  3. Ezért inkább nem mondok semmit...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hy!
  Lenne egy olyan bizarr kérdésem,hogy az egyik ismerősömet letiltja a báttya a netről hétköznap, mert a lány gépe a bátyáén keresztül kapcsolódik a netre.A lány már idegileg kivan,és én is, mert nem tudunk egymással msn-ezni.A kérésem felétek az lenne, hogy lécci mondjatok olyan helyet,ahol letölthetném, vagy programot, amivel fel tudnánk törni, vagy meg tudnánk nézni a kódot. Kösz mindenkinek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által.
abcd