PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
Linux-gyűlölők klubja
2013-09-02T16:47+02:00
TomX
TomXPC Fórum
regisztrált tag
"De ha NTFS partíciód van amit írni-olvasni akarsz, akkor csak van hozzá egy legális Windows-od"

Ez miert is fugg ossze? A Win meg az NTFS nem koherens, mivel az NTFS 1 adat halmaz, ha ugytetszik 1 adatkozlo reteg. A windows csak 1 eszkoz az eleresohez.


Kulonben is attol, hogy van windows-od nincs jogod barmely reszet felhasznalnod.... Szal, lehet hogy ingyenes es 0 ft-ba kerul de attol meg illegalis. Autod is lehet 0Ft-ert csak 1 feltegla kell hozza(ami szinten freeware), de attol meg illegalis. En nem is firtattam ingyenes-e....

"Legalábbis amikor utoljára néztem itt állt meg a tudománya. "
Az ellenkezojet en sem allitottam.... De olvasni jobban tudja mint a win ez teny, bocs inkabb szanalmas...

"De azért örülök, hogy sikerült a lényeget megragadnod a hozzászólásomban."
Szerintem neked ez sajnos nem jott ossze....
Mutasd a teljes hozzászólást!
én nem olvastam el, mert nem volt kedvem, csak beszólnék:):):)
sosem értem a valamit gyűlölök teóriát... pl: amikor vki utálja a windózt, winfosnak nevezi...
1.ha utálja, ne használja
2.winfosnak hívja, de ragaszkodik hozzá, mégsem tér át a linuxra, mert ahhoz meg nem ért.
3 mellesleg ha ért vki a windózhoz, akkor nincs megoldhatatlan probléma, vagyis minnyá nem winfos....
4. imádom amikor vki szidja azt amiért pénzt sem adott... vagy szidják Gécct, amikor Oprendszert adott a kezükbe, amihez még foggal-körömmel is ragaszkodik az illető windózutáló...

Linux...
nos a linux nem xar... max nem ért hozzá az illető. Én bevallom, h nem vok egy linux izé... meg tény, h minden a winhez köt. ha írok egy progit, win alatt, mert a népesség nagy része ez alá kéri a megrendelt cuccot. itt tesztelek, stb, ja meg hébehóba ha játszok, asszem linux alá nincs mohaa
Mutasd a teljes hozzászólást!
OS-X-et még valóban nem láttam működni csak a régebbi MacOS-eket (aminek a felületét lopta el állítóla a microsoft), azokért finoman szólva nem annyira rajongtam, hozzájuk képest a jó öreg DOS is felüldülés volt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Dreamcatcher, tudom, vannak szép számmal olyan egyszerű lelkek, akik ...


... nem tudják feldolgozni a környezetük változatosságát, és mindenáron "a legjobb"-ra akarják korlátozni a saját (vagy mások) választási lehetőségeit.

Nincs legjobb autó, legjobb OS, legjobb barátnő, legjobb szövegszerkesztő, Keresés - PC Fórum stb.

Az, hogy neked valami "a legjobb", az nem az adott dolgot (pld OSX) minősíti, hanem csak téged.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Dreamcatcher, tudom, vannak szép számmal olyan egyszerű lelkek, akik nem győzik a padlórol összekaparni az állukat, ha látnak néhány hátrazoomoló ablakot az Exposéban (általában ugyanezekre az emberekre jellemző, hogy gyerekes helyesírással és sok szmájlival fejezik ki magukat ), mások azonban tisztában vannak azzal, hogy egy operációs rendszer értékét nem kizárólag felhasználói felület funkciói adják. Igen, az OSX-ben rengeteg parasztvakítást láthatsz, köztük sok aranyos játékot, mint amilyen a Dashboard vagy az Exposé, de emellett tartalmaz például egy megmosolyogató Findert is, ami máig nem képes ftp-n keresztül írni, illetve máig nem sikerült hibamentesen megoldani a hibernálást (SafeSleep), a rendszermag memory leakjeiről nem is beszélve, amelyeket annak dacára sem sikerült maradéktalanul kipucolni, hogy a Tiger már az ötödik nagyobb kiadása az OSX-nek, és ebből csak az utolsó kettő (a Panther és a Tiger) bizonyult használhatónak, dacára annak, hogy az Apple mindegyikért pénzt kért.
Elismerve az OSX kétségbevonhatatlan értékeit (nekem is van egy PowerBookom), inkább azt tanácsolnám, gondold át jobban az ehhez hasonló megjegyzéseket egy szakmainak szánt fórumon, mert hozzászólásodból nyilvánvaló, hogy véleményed távolról sincs szakmailag megalapozva.

/A "Grafikus szerkezetet" pedig valóban ellopta a Microsoft. De ezt csak azután tudta megtenni, miután azt az Apple azt ellopta a Xeroxtól./
Mutasd a teljes hozzászólást!
Abban egyetértünk hogy a Linux a világ leg**arabb OS-a de hidjétek el a második a Windows. Egyedül ami tökéletes az a Mac OS X Hisz ez az első OS ami mára tökéletessé fejlődött. Ez azért van mert a Microsoftnak sikerült ellopnia a Grafikus szerkezet ötletét és első konstrukcióját anno, de mindent még nekik sem sikerült. Amit meghagytak nekik azt tökéletesítették...

Ja lehet hogy ti még nemláttatok Mac-et. Akkor bocsi csak tudjátök fölösleges két -on vitatkozni.

(Nézétk meg egyszer futás közben a Mac OS X Tiger-t. Egyböl elláll a lélekzetetek és rögtön elfelejtitek a Windows-t)

Ugyhogy az én köszönésem:
- A Mac legyen veletek -
Mutasd a teljes hozzászólást!
lafisoft termekeket en olyan 3-4 eve neztem utoljara, akkor szvsz ultragaz volt meg. nem veletlen, hogy anno nem azt valasztottam.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem, azt elég jól ismerem (ők is kylix alatt fejlesztenek, sőt a lafisoft raktár az általam kifejlesztett dobozos termékként forgalmazott report komponenst használja a jelentések készítésére).
Mutasd a teljes hozzászólást!
A captive-t nem kevernem ide, mivel a windows NTFS.SYS-t hasznalja. Szal minden csak nem freeware.

De ha NTFS partíciód van amit írni-olvasni akarsz, akkor csak van hozzá egy legális Windows-od amiben ott van az NTFS.SYS, nem? (Vagy mivel hoztad létre és miért kell az NTFS ha nincs Windows-od?)Aki meg lop minden szoftvert azt meg úgysem fogja izgatni, hogy az NTFS.SYS-e legális -e, nem fogja csak amiatt költségekbe verni magát. (Captive-nak egyébként NTOSKRNL.EXE is kell, de ennél is detto ua. a helyzet.)

Szóval bárhogy is nézem, a Captive használata kereken 0, azaz nulla plusz költséggel jár. Ezt felénk úgy is szokás mondani, hogy ingyen van.

Amugy a Linux "built in" NTFS drivere az olyan serult NTFS particiot is beolvas, amire a windows azondja a "FS nem olvashato!"

Az lehet, de az írási képességei arra korlátozódnak, hogy csak módosítani tudja egy fájl tartalmát, de új fájl létrehozni, vagy egy már meglévőt csonkolni és bővíteni nem tud. Legalábbis amikor utoljára néztem itt állt meg a tudománya.

De azért örülök, hogy sikerült a lényeget megragadnod a hozzászólásomban.
Mutasd a teljes hozzászólást!
1 hete vettem xp sp2 oem-et netto 35 volt aszem.
Mutasd a teljes hozzászólást!
nem a lafisoft-tal kevered?
Mutasd a teljes hozzászólást!
UI: halott linux-ot en is lattam, igaz LUSER kezeben minden meghal. Lehet Linux,Win,MacOS barmi.
Regelhetnek az OOo-rol is.

Igaz nekem egyik sem nagyon akar felfordulni. Lehet bennem van a hiba, de ritkan nyuvasztom ki a rendszereket.

Nem kell ellenpeldat hozni, de azert 1 kereskedelmi cucctol (ami mereg draga gyakorlatilag a 1 komplett PC ara Win Prof BOX 84.000,-Ft az OEM 54.000,-Ft) azert tobbet varna az ember.


Mutasd a teljes hozzászólást!
velemenyed meg lehet, de nincs szuksegem ntfs irasra.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A captive-t nem kevernem ide, mivel a windows NTFS.SYS-t hasznalja. Szal minden csak nem freeware. Ervenyes win lincese nelukul jogilag aggalyos lehet hasznalni, de lehet hogy azzal is...

Amugy a Linux "built in" NTFS drivere az olyan serult NTFS particiot is beolvas, amire a windows azondja a "FS nem olvashato!" ez igaz a FAT-ra is (foleg ha a FAT#1 serult). igaz sok lesz a "@@!SDF+!%DF" nevu file dir. de az adatok nagy resze lementheto. (igen tudom van easyrecovery, stellar phonix, stb.)
bonus: chkdsk meg azondja: Nem felismerheto hiba! LOL
Azert ez kicsi megmosolyogtat .

UI:
igaz talalkoztam mar 8Mb-os .doc file-val is amibe meghalt a Word(2000,XP,2003 is) ha nyomtatni kellett. Az openoffice 2beta meg lazan nyomtatta... (igaz a 1.x nem nyitotta meg).

Azert kinos ha a sajat formatumaval/FS-vel nem banik el a program/OS akkor mivel????
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nord-X-ből volt több is ha jól emléxem. Nekem először egy wxWidgets/dbf alapú cucc rémlik, még meg is lepődtem mert akkortájt én már Kylixot használtam a wx helyett. Aztán később is töltöttem le, arra már annyira nem emléxem milyen adatbázis volt mögötte. De lehet hogy keverem valamivel, elég rég volt és több progit is megnéztem akkortájt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Persze, de ehhez kell hogy legyen licenc. Vagyis nincs free megoldas.

Egyrészt nem free megoldásról beszéltél, hanem úgy általában, hogy "nem lehet". Másrészt:
NTFS4DOS - Freeware
Linux-NTFS - Freeware (GPL)
Captive (Linux) - Freeware (GPL)
(Sőt, a Linux kernel beépített NTFS driverét is lehet WRITE-képes módban is fordítani, bár az eléggé korlátos még így is. Ugyanez igaz kb. a FreeBSD beépített NTFS-író meghajtójára.)

Az NTFS for Windows 9x ugyan 79 USD-be kerül, de megvan a véleményem arról az 50 alkalmazottas cégvezetőről, aki képtelen ennyi pénzt kiszorítani, ha valóban szüksége van a funkcionalitásra. Persze nincs min csodálkozni, ha az OEM-ben előbbinél alig többe kerülő Windows XP-re sem volt már pénz...
Mutasd a teljes hozzászólást!
a vicc az, hogy mysql volt a nordlandia.


Mutasd a teljes hozzászólást!
Persze, de ehhez kell hogy legyen licenc. Vagyis nincs free megoldas.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A nordlandia-féle megoldás ha jól emléxem dbf alapú volt. Ezek szerint azért mert a ingyenes verziót használták ? Ez jó . Azzal ugyanis elvben eleve nem csinálhattak volna pénzes, zárt forráskódú szoftvert. Mindegy, ők már régesrégen megszűntek létezni (vagy 3 éve legalább). Én megvettem a professional verziót, sőt a két upgrade-et is, nem volt olcsó de legalább tudok SQL szervert használni és jogtiszta a dolog...
Az én szoftom fagyni nem igazán szokott, segfaultot néha-néha dob de mivel sql szerver van mögötte ez sok vizet nem zavar. És tényleg elég ritkán fordul elő. Sajnos a Kylix Qt2 tetején üldögélő delphi-s programja nem volt túl szerencsés ötlet, bár ennek nem elsősorban a Delphi az oka (bár ami azt illeti abban is akad pár bug) hanem a Qt 2.0. Némi hackeléssel a durvább hibákat ki tudtam kerülni de van pár bug amivel nem tudtam mihez kezdeni. Ezért is kell platformot váltanom - és a legszerencsésebb ötletnek a .NET tűnik még annak az árán is hogy fel kell adjam a linuxos platformot.
Ez utóbbit azért sajnálom picit, az első verziója a programomnak még csak linuxos volt (C++-ban, wxWidgets-szel), a második multipatformos Delphi/Kylix, a harmadik pedig csak windows. Ez az evolúció . Viszont az első verzió totális bukás volt, a második már nullszaldó körül van, remélem a harmadik már hasznot is hoz
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha nem számítjuk az OS-ek sorába a DOS-t, a Windows 9X-et, a Linuxot, stb. akkor valóban nem. Az NTFS írására is képes meghajtók ugyanis már elég régóta léteznek ezen rendszerek alá is.
Mutasd a teljes hozzászólást!
ntfs-t nem tudsz irni mas os alol.
Mutasd a teljes hozzászólást!
ext2 mar igen regi dolog, amikor meg nem volt ext3 akkor is volt reiserfs ami szinten naploz.

Valóban régi (de sz.v.sz. még mindig elég használható...) de a fat is régi. Márpedig scandisk-re ntfs-nél ritkán van szükség. (kb. mint az ext3-nál... )
Mutasd a teljes hozzászólást!
akitol en vasaroltam anno (nordlandia) azok is kylixban nyomtak es az app annyira volt halozatis, hogy tudod kliens szerver parositasban mukodni, dee!!!! nem lehetett egyszerre konkurenst futtatni, vagyis singleuser solution volt, ami mar akkor (cca 4 eve) is vicces volt. a magyarazat a fejlesztok reszerol, annyi volt, hogy ez a kylix miatt van, mert abbol ok nem a fullos verziot hasznaljak. az alkalmazas rengeteget fagyott (ma mar nem is el a project aszem), szal ez tette be nalam az agy eldobast, ami miatt elkezdtem fejleszteni sajatot. jol dontottem, mivel ma mar edeskeves lenne egy szamlazo vagy tobb a ceghez, hiszen egy szamlaban rengeteg ertekes adat van amit felhasznalhat a marketing, a termeles es az ertekesites is. de ez mar kevesbe kodolasrol szol, mintsem cegvezetesrol.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Igen, a Kylixnak vannak korlátai. De sajnos kliens oldalra még mindig messze ez a legproduktívabb fejlesztőeszköz linuxra. Szerver oldalon a javás dolgok jobbak de kliensként nem az igazi, elég sokat kell gürcölni egy egyszerű grid megjelenítéséhez is. Esetleg még a mono jöhetne szóba, de annak szvsz kell még vagy 2 év mire ütőképes lesz.

Az adatbázis firebird, és természetesen multiuser.
Mutasd a teljes hozzászólást!
kylix
pont ezt akartam mondani. azok akik abban fejlsztenek sokat panaszkodnak ra a kototsegek miatt.

milyen adatbazisban tarolod az adatokat?
multiuser-es a program?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem megy ki rossz árral a termék mert ha az ár változott akkor frissül. Sajnos most ezt csak úgy tudom megtenni hogy az egész query-t újraindítom, az új verzióban már ezt úgy akarom megoldani hogy csak a módosított rekordok frissüljenek, ehhez persze az is kell hogy a szerver oda tudjon szólni a kliensnek hogy hé, haver ez itt megváltozott. Ezt mondjuk Kylix alatt max. corba-val tudtam volna megcsinálni, de ennyi szabadidőm nem volt.
Ugyanakkor ez teljesen disconnected modell, csak akkor nyúl az adatbázishoz amikor muszáj. Más kérdés hogy ha a user kiválasztotta a terméket akkor már megnézzük a készletet is, az valóban kinyúl az adatbázishoz de ez csak akkor történik meg ha a user legalább 2 másodpercig áll ugyanazon a soron. Így a user oda-vissza kolbászolhat a gridben a termékek között, ha pedig megvan amit keresett akkor megtudjuk a lényeges adatokat is.
De az új verzió ennél ügyesebb lesz, az igazság az hogy kissé megkötötte a kezemet a Kylix. A .NET már sokkal több lehetőséget biztosít az ilyen játékokra.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Tehat a visszaellenorzesek miatt folyamatos szerver-kliens kapcsolatot epitesz ki. En mondjuk a realtime hive vagyok, hogy ne menjen ki teves info. pl rossz arral egy termek. igen kritikus ha valamit beszerzesi ar alatt ad el egy ceg.

a te megoldasod szvsz egy bizonyos termek rekord felett teljesen hibatlan, bar vannak kritikus pontok. az en megoldasom nem tobb 10.000 termekre van tervezve (jelenleg 1.500 termek van). ahogyan megvalositottam, szvsz birno fogja ennek a tobbszoroset is, mert kivalaszt egy kategoriat a user es mindig csak a kategoria termekeit latja. egy-egy kategoriaban maximum 300 termek van. szvsz egyszerubb az alkalmazott kepzese, ha pl egy autoaketreszes ceg vagy:

+ lampa index <- select1

ez mar a select2:
--- skoda 120L - JE
--- skoda 120L - BE
--- skoda 120L - JH
--- skoda 120L - BH

vagyis van ket select egymas felett es a felso tolti fel az alsot. persze mas ugy kodolni, hogy fogalmad sinc shol fogjak hasznalni a rendszert es hogyan.

ha webesen kellene megodanom egy autoalkatresz angykert, akkor ugy kezdenem, hogy autokra bontom a fokategoriakat, egy-egy termeket, pedig korlatlan autohoz lehetne rendelni.

nejon az ember:
- marka, tipus evjarat
es ma rkopi a rendszer az elerheto alkatreszeket.

szal webesen is meg lehet oldani mindent, nem kell ahhoz sok adatot a user kepebe nyomni, mert az lassitja a termelest es egy GV-t csak az erdekel, az sw csak eszkoz a penzkeresesre.

egyik baratom irt egy komplett konyvelest, berszamfejtest es szamlazast webre jelenleg 4 nyelven erheto el. a megbizo egy konyvelo ceg volt, aki kulfoldieknek konyvel. a melosok otthonrol nyomjak, az ugyfel otthonrol nezi online, hogyan all a cege.

szal ne temessuk azert el a webet :)
ismered a netavis-t? webes megfigyelo rendszer javaban.

Mutasd a teljes hozzászólást!
Nálam az egész rendszer a kategóriákra épül, ez egy fán van elhelyzve. De ha nem akarod hogy amikor a usernek amikor a fa egyik ágáról a másikra ugrik ki kelljen várnia egy lekérdezést akkor bizony az egész terméktörzset át kell hoznia. Ráadásul a fás nézet csak az egyik lehetőség (és nem is feltétlenül a legnépszerűbb, a userek jobban szeretnek az egész terméktörzsben kotorni termékkód vagy megnevezés alapján), ehhez pedig mindenképp kell a teljes terméktörzs. Ezért aztán jobb startégia hogy lehúzod a program indulásakor az egészet a kliens oldalra és további adatforgalom ez ügyben már csak akkor van ha a szerver oldalon a terméktörzs változik (azaz új termék jön létre vagy módosul, törlődik) ez normál körülmények közt elég ritkán van (a készlet és a terméktörzs természetesen külön van).
Na ez az ami webes felületen igen macerás, bár jó sok javascripttel meg lehet oldani, de mindenképp takaros fejlesztési költség + hibalehetőség + a javascript sebessége is probléma lehet.
Mutasd a teljes hozzászólást!
"De szvsz aki helyben akar adatfeldolgozni weben az alapvetően tévúton jár."

szvsz ezt majd meseld el egy-ket javafejlesztonek is.
szerintem az a tevut, ahol a szerver-kliens kozott felesleges adatforgalom van, es ehhez nem kell semmilyen webes nyelv. vasaroltam olyan ugyvitelt anno, ahol a szamla nyomtatasnal a szervertol 1,5 mega adat lett lekerve. koszononom szepen, 1,5 megaba belefer 100 szamla is. A vacak kod nem valogat a nyelvek kozott, mindenhol lehet irnik olyat.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Valoban nem talalkoztam. Azt is mondom, hogy nem ismerek ra linuxos megoldast. viszont azt nem allithatom, hogy egyaltalan nincs, mivel ezen a teruleten a tudas nulla.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Oszd meg másokkal is!
  • E-mail