Tömörités bármekkora fájlt 2 bájtba!

Címkék
Tömörités bármekkora fájlt 2 bájtba!
2005-07-11T21:52:02+02:00
2013-11-25T14:19:13+01:00
2022-10-22T10:45:34+02:00
 • lehet hogy volt már, ez esetben bocs, de kitaláltunk egy sokkal hatékonyabb tömörítést.
  arról van szó hogy mondjuk van a nyitó hozzászólásban említett 52GB-os filmkészleted. ekkor a fájlokat és azok neveit meg a kapcsolódó attribútumokat feldarabolod rövid darabokra. ezeket a darabokat base64 kódolod. a kapott kódot átalakítod hogy ne szerepeljenek benne / jelek például. összességében lesz nagyon sok rövid adatsorod. létrehozol ciklusban fájlokat. fontos hogy létrehozáskor ezeknek a fájloknak ne legyen tartalma. amikor kész, akkor a fájlokat természetesen el kell menteni, lezárni. és most jön a trükk! elnevezed őket sorban arra a névre, amilyen adatsorokat mentettél. ne zavarjon ha van két egyforma, tedd el őket olyan mappákba amik szavatolják a sorrendet. amúgy is javasolt a mappázás, mert sok fájl esetén az operációs rendszer nem fog gyorsan működni. mivel minden fájl nulla byte méretű, ezért az egész adathalmaz nulla byte méretű lett! ezután hozz létre egy author.txt nevű fájlt, amibe másold be a következő karaktereket:
  SR
  jelezvén hogy sarkiroka találta ki. ilyen módon sikerülhet a filmjeidet 2 byte-ba csomagolni. csináltam egy próbát. van egy egyszerű adatfájlom, aminek ez a tartalma:
  test
  ezt átalakítottam a fent említett base64 szoftverrel. ez lett:
  dGVzdA==
  készítettem egy ilyen fájlt, aminek ez a neve és nincs tartalma, és az egész nulla byte lett! ezután odamásoltam az author.txt fájlt amit már régebben megcsináltam, és 2 byte lett az egész csomag. próbáljátok ki, nekem működött.
  amúgy ha valaki szeretne csatlakozni a csapatomhoz, akkor jelentkezhet privátban, szerintem borzasztóan gazdagok leszünk. részesedést ajánlok, cserébe le kéne kódolni az ötleteimet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Windows 7 SP1 x64


  Ha jól tudom csak 128 bites Windows7-en fut a program, meg a prociban a tömörítésért felelős bitet át kell billenteni, mert alapból le van tiltva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 3 bájtba már sikerült? Kétlem, mivel én csak 5 bájtig jutottam el, sikerült egy Windows 7 SP1 x64 angol MSDN ISO-t 5 byteba betömöríteni, de 5-nél kisebbe sehogy sem tudtam. Majd átnézem akkor a kódot, hátha sikerül a végén 1 bitbe is beletömöríteni, mint ahogy win98-as lemezt is sikerült...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eddig nem sikerült.
  Ott tart a program, hogy 3 byte-ba már be tud tömöríteni bármekkora fájlt, de ez ugye mégsem 2, így folyik még a fejlesztés.
  Pár év múlva nézz vissza.

  Ha ez kész lesz, utána kis pihenés és jön majd az 1 byte-os tömörítés, bár azt már lehet hogy nem tudják majd elkészíteni (meg akkor 8 bites gépekkel is lehetne tömöríteni, ami veszélyt jelentene a szerverekre -ezért nem is fogják engedni a multik).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nos, nincs kedvem ~250 oldalt végigolvasni, de hajrá.
  Egyébként, sikerült a progi???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • JoySoft, azért ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem tökre aranyosak a hozzászólások... nekem kifejezetten tetszenek. Ha esetleg megsértődtél volna némelyiken, én azt mondom, ne húzd fel a vizet, nekem a helyedben pont hogy tetszene ahogy heccelődnek. Tényleg aranyosak !

  Amúgy másrészről JoySoft-nak azért nincs annyira sok joga megsértődni ezeken az összeségében szvsz. light-os heccelődéseken, mert igenis felvállalta azt a fórum nyitásával. Ennél átlagban a meg nem értetteknek sokkal többet kell elviselniük.
  Mit is mondtatok: Einstein 30 évet várt arra, hogy elfogadják a relativitáselméletét, amiről már azóta az is bebizonyosodott, hogy már előtte is "használták"/megjelenítették, igaz, nem tudatosan.
  Őneki az a harminc év jóval húzósabb volt, mint elviselni egypár-száz aranyos és vicces hozzászólást!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, hogy mennyire elavult már ez a fórum, meg még közel sem olvastam végig a topicot, irdatlan sok a hozzászólás.

  Nos, nem akarom JoySoft-ot védeni, én legalábbis látatlanba kétséggel fogadom azt, hogy 2 bájtba akar betömöríteni, és nem azért, mely olyan irdatlan nagy hatásfokú tömörítőről beszél amihez nem tudnánk elképzelni determinisztikus be-és-kitömörítési algoritmust, hanem mert 2, azaz 2 bájtról beszél, ami centrális gondolkozásra utal, azaz nem megoldásra és valami új jó hatásfokú és hasznos program elkészítésére összpontosít, hanem ami inkább nagy misztérium téma az emberek között, és kalandfilmbe illő dolog lenne azt megcsinálni.
  JoySoft lehet hogy inkább egy kalandfilm főhőseként akarna "játszani" az életjátékban (azaz a való életben), nem pedig esetleg nem egy nem mesebeli hatásfokkal szolgáló, de azért kicsivel jobb tömörítőprogramot csinálni.

  Én is voltam - illetve egy kis ideig még vagyok - gyerek, én is biztos hogy voltam ilyen, néha vagyok is, és még az is lehet, hogy felnőttként is néha lehet ilyen az ember. Legalább jó szándék megvan benne, és addig legalább biztosan boldog, amíg saját maga nem cáfolja meg a saját ötletét. Amíg nem éri el vagy nem esik el a céljától legalább próbálkozik és "örül a fejének" - ezt a kifejezést most kivételesen nem leszólásként értem... azaz elvan.

  hanem mert 2, azaz 2 bájtról beszél, ami centrális gondolkozásra utal,


  Vegyünk egy ismert példát : Minden gyerek tizenéves korában "feltalálja" úgymond az örökmozgót. Legalábbis slágertéma (még nem tudom, hogy most is az) tizenéves korban ezen "agyalni" és papírravetni.
  Nem azért agyalnak rajta, mert meg akarnák oldani az energia-fogyasztás/-előállítás bizonyos problémáit, hanem mert tudományos fantasztikum, merthogy ilyesmit még nem csinált senki, és majd ők -- ugyebár sok embernek vágyálma hogy kitörjön a tucatlétből, és egy gyerek természetesen "örül a fejének", amikor eltervezi, hogy hogy lesz majd ő az eddigi legeslegjobb ember, az eddig élt legeslegsikeresebb/-híresebb, stb.

  Viszont ha egy gyerek előállna és azt mondaná, hogy ő csinál/tervezett olyan gépet, "ami több energiát tud előállítani, mint amit felhasznál, azaz kicsivel többletenergiát termel", annak istenbizony már megnézném a tervrajzát...
  Ok, lehet hogy ez most kicsit nyámnyila példa volt, de szerintem az az "amatőr feltaláló" úgymond "esélyesebb", aki nem azt mondja, hogy "én feltalálom a mindenség-egyenletet", hanem aki:
  ×először ahogy mondtátok, úgymond "szétnéz" a világban, mielőtt magát helyezné középpontba
  ×és nem akarja a legeslegnagyobb fába belevágni a fejszéjét, hanem megelékszik azzal, hogy csak kis százalékban jobb a megoldása, mint az átlagé, igaz ezzel nem lett/lesz híres, de legalább eszébe jutott, gondolkozott rajta, esetleg még meg is valósította, és jó/építő szándékkal volt az emberiség iránt.

  Vannak/van olyan tömörítő program, ami mondható haladásnak: messze verik az ipari, sőt pénzért árult tömörítőprogramokat, főleg az átlagban használtak teljesítményét múlják felül (pl. a WinRAR vagy WinZip)
  Ezeknek viszont közel sem híresek, sőt nem is gazdagok a megalkotói. Ingyen adják a programukat, sőt, még a forráskódot is mellékelik hozzájuk kérés nélkül. (Közben pedig közepesen fizetett egyetemi/középiskolás tanárok maradtak.)
  Nem a saját hasznukra hajtják csak kifejezetten a malmot (mármint úgy értem, hogy nem haszonhajhászok, mint pl. a bénábbnál-bénább erőszakos s bugos játékokat kidobó multicégek), azt szeretik látni, hogy csináltak valami jót, és aki veszi a fáradságot, hogy felkeresi őket, vagy ír nekik, s ezzel használatba veszi a programjukat s boldog azzal, azoknak tetszen, amit csinálnak.

  Ok, most lehet, hogy kissé átmentem papolós stílusba - bocsi, nem ez volt a szándékom, remélem azért felfogható a lényeg.

  Ezzel szemben pl. érdekelne az alapelv, hogy mit gondolt ki JoySoft... nem a forráskód, nem az algoritmus, hanem az alapelv. Az remélem nem vezet ahhoz, hogy "túl sokat tudjak", márcsak azért sem, mert bolhányi C#-os tudással gondolom akkor sem lennék gyorsabb, ha visszaélnék az elmondottakkal. Persze nem élnék vissza - mondom én, persze egyáltalán nem várható el, hogy higgyetek nekem.


  A másik viszont szerintem, én legalábbis úgy látom eddig, hogy nektek is van egy bizonyos (átvitt értelemben) "vakfolt".
  Azt állítod, hogy bármely, 256 bytenál nem hosszabb file-t 2 bytera tömörítesz. 2 byte max. 65536 különböző értéket vehet föl, míg 256 byte 2^(256*8)-t, vagyis ennyi különböző filet állíthatsz elő 256 byteból. Namármost, ebből logikusan következik, hogy a "tömörítés" során számos alkalommal különböző kiindulási fileból ugyanaz a két byteos tömörítvény keletkezik (hiszen elfogynak a kombinációk). Hogyan tudsz 2 azonos byteból két különböző tartalmú file-t kicsomagolni?

  pl. - azaz mondjátok, hogy pl. 256*256 állapotból hogy a francba lehetne előállítani 256*256*256 állapotot, azat két bájtból hármat, hiszen a végállapot 256× több lehetőséget tartalmaz, mint amiből előállítunk valamit... ez minden további nélkül 100%-ig érthető s egy részről MEGérthető...
  Viszont amit szerintem az egyértelműség jegyében elfelejtődik, illetve "túl általánosnak" tűnik ahhoz, hogy "valójában" észrevegyük ezeket (mondani szokás: rácsodálkozni tudjunk ezekre) s (ki)"használjuk" a lehetőségeket:
  1.) Létezik olyan hogy redundancia, azaz tömörítés lehetséges
  Erre Ti természetesen mondjátok azonnal hogy : "No de persze bizonyos esetekben!..." azaz mondjuk 'aaaaaaaa' tömöríthető, de pl. 'hd75Đ÷0˛' már nem. OK, igaz... Viszont:
  2.) Mi a bizonyítéka annak, hogy abból a 'hd75Đ÷0˛'-ból én soha nem fogok tudni determinisztikusan 'aaaaaaaa'-t csinálni?!
  3.) Ehhez persze már én teszem hozzá, hogy ennek határai azért vannak, figyelembe véve azt hogy veszteségmentes eljárás címén "mindent" jegyeznem kell.
  Viszont... Próba-szerencse. Lehet hogy irtó sokat kell várni mondjuk (a jobb tömörítéseknél általában) vagy csak nagyon kicsi a plusz megtakarítás, amit elérünk, de ugyebár:
  4.) Sok kicsi sokra megy! S aki a kicsit nem becsüli, nem valószínű, hogy eljut a nagyhoz!

  Én azt mondom : Kis lépésekben, kevesebb nagyravágyással, és akkor biztosabban lehet előre törni.

  +.) Még egy ötlet:
  Zenében van olyan, hogy augmentáció-diminúció-REDUKCIÓ! Azaz egy viszonylag "szószártyár zenemű" kottája felírható/minimalizálható kevesebb hangjegyre, !Méghozzá! egyértelműen.
  Gondolom már azért majdnem mindenki hallott olyanról zenében, hogy "Minimal". Igaz azért a fentebbi tényleges kottabeli redukció több mint egy - szerintem nem mindig igényes - elektronikus könnyűzenei stílussal; DE:

  Ezt például miért nem "lessük" el és alkalmazzuk a PC digitális világába fájlokon??? Hmmm??

  Az is lehet a gond szvsz. hogy a számítógépen csak "számítógépesen" gondolkozunk, az ötletét még el is vetik egyesek, hogy másképp legyen; csak a digitális világ nyújtotta adattárolási rendszerben és fáljfelépítésben gondolkozunk nagy-nagy-nagy többségében és távolabb tartunk olyasmiket a kelleténél, amiknek látszólag köze nincs az infóhoz, viszont lehet, hogy nem is ártana annyira a kettő összemixelése.

  Az informatikát, már kiterjesztettük szinte mindenre, a fél életünkre, zenére, bioszra, stb.
  Szvsz. TALÁN már azt a sok egyebet (zenét, bioszt) is kiterjeszthetnénk magára az infóra.


  P.S.: El is határoztam, hogyha kitanulom a zene-kottai redukciót, megpróbálnám alkalmazni infóra is. De ha esetleg valaki meg akarna előzni tessék, két elméletet is elmondtam, nem titkolódzom, aki akarja, megelőzhet.
  Esetleg ha valami furcsak mód én lennék az egyetlen, aki ilyen elméletekről beszél és netalántán valaki sikerrel megvalósította, azért örülnék egy tiszteletpéldánynak vagy valami elismervénynek vagy hogy valahoza kis betűvel oda írja a nevemet
  Szóval sok sikert, sok sikert JoySoft-nak, és kívánjátok viszont nekem is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Abból több, mint egy éve hidegen hagyja a fórumtagokat a téma...


  Amilyen értelmetlen az egész, jó is hogy ennyire "elhűlt" a téma.

  A lezárás lenne maga a megváltás neki.


  Nem szükséges, beszélgessen csak DerX - magával, én jókat szoktam mosolyogni a "következtetéseken". Az egyedüli gond a politizálás, illetőleg a burkolt antiszemitizmus - ezek nem kellenek ide.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Atyavilág.
  A topik most múlt 6.5 éves. Abból több, mint egy éve hidegen hagyja a fórumtagokat a téma, talán mert már többszörösen lerágott. Még magam is írtam, az első nevemmel a nyitás után kettő nappal. A lezárás lenne maga a megváltás neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Látom, azt volt a célod, hogy ismét moderált legyen a téma. Gratulálok, elérted!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • khónklúzió kreat spirit

  "
  - ha a belső világ kellőképpen gazdag,
  akkor képes olyan hatékonyan társulni a külső
  környezeti információval az elraktározás során,
  hogy sokkal tartósabbá teszi a memórianyomokat
  és sokkal előhívhatóbbá. (...)

  - az lesz kreatív ember akinek ugyanarról a dologról
  más jut az eszébe mint az átlagembernek.
  Miért fog neki más eszébe jutni?
  Azért, mert amikor elraktározta az információt,
  a saját, egyéni, gazdag belső világának
  az impulzusaival tudta ez társítani.

  - sokkal sürübb az agyszövet, ill. hosszabbak a dendridek.
  ... a kapcsolatok felhasználása sokkal jobb
  mint az egynyelvű ..nél.

  - Ez nem genetikailag meghatározott.

  - nevelés kérdése.

  - a konzervatív attitüd kialakulásában
  a szocializációs félelmek hallatlanul nagy szerepet játszanak.
  - ha valakit túl sok traumatikus élmény ér,
  az szükségtelenül aktiválja az amigdalát...


  - a másokat jobban elfogadó,az össze-nem illést,
  a furcsa helyzeteket jobban tűrő hozzáállás,
  az idegrendszerben összekapcsolódik
  a nagyobb szenzoros integrációval,
  tehát a nagyobb törekvéssel arra, hogy
  a különböző területekről származó,
  nem összeegyeztethető információkat
  valahogyan egymás mellé tegyen a személy.
  - Ha valaki elég sokszor van ilyen helyzetben,
  (amikor két egymásnak ellentmondó vélemény alapján kell dönteni)
  akkor az agy ezen része jobban kifejlődik,
  hogy az agy meg tudjon birkózni
  az ilyen kétértelmű szituációkkal.
  - ..ezek az idegrendszeri struktúrák
  nem félelmi reakciókkal, hanem
  újdonság kereséssel és
  újdonság felismeréssel kapcsolatosak.


  - már húszéves korra kialakulnak ezek a neurális körök,
  idegrendszeri hálózatok
  amelyek jellegzetesen a félelemmel ill. az
  újdonság iránti érdeklődéssel kapcsolatosak.

  - sokan fiatalon liberális szelleműek,
  de ahogy öregszenek egyre konzervatívabbá válnak."

  Sakk,matt.


  Vagy nem?


  +-*/ = +-*/ = +-*/

  "A meglepődés, a csodálkozás a megértés kezdete.
  A szellemi ember sajátos sportja és fényűzése."
  . Ortega

  +-*/ = +-*/ = +-*/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem nem elegendő a kreatív szellemiség kialakulásához az
  amit a | 2011.11.22. 16:15 | hozzászólásomban leírtam.

  Kell még más is.
  Pl. ez is: ...

  emeregy Kossuth rádió, Kihívás c. műsor.

  "A konzervativ ill. a liberális fiatalok agyának szerkezete eltér egymástól
  - állítják a UC London kutatói, akik felfedezésükről rangos tudományos folyóiratban számoltak be.

  Mit jelent mindez?
  A politikai nézet eleve, biológiailag meghatározott valami,
  vagy arról van szó, hogy a nevelés és egyéb tapasztalatok
  hagynak nyomot az agyban?
  ...
  A kísérletek vezetője
  - a tudományos közlemény első szerzője -
  a UC London kutatója Rio Takanay.

  -Hogyan született az ötlet?

  - Az ötlet a BBC for today c. rádiómmüsor nyomán született.
  A szinész Colin First kérdései kapcsán egyik kollégám
  komolyan elkezdett érdeklődni a pol-i vélemény,
  és az agy kapcsolata iránt.
  Kezdetben mi úgy gondoltuk, hogy ez egy őrült ötlet,
  de aztán különféle tudományos módszerekkel álltunk elő a téma vizsgálatára,
  ami végül igen érdekesnek bizonyult.

  A vizsgálatok résztvevőit a helyi diákok közül választottuk ki,
  többségük a UC London alap- vagy mesterképzésben tanuló hallgatója.
  Ami a politikai nézetüket illeti azt nem mi döntöttük el,
  azt bevallották, és egy ötfokozatú skálán értékelték
  a nagyon liberálistól a nagyon konzervatívig.
  Két parlamenti képviselő agyát is megvizsgáltuk,
  egyikük a konzervatív párt, a másikuk a liberális párt tagja.

  - Konkrétan hogyan vizsgálták a kísérleti személyek agyát és mit állapítottak meg?

  - Anatómiai MRI vizsgálatokat végeztünk, ami olyan
  mint ha az agyról mágneses rezonancia technikával
  3D fényképeket készítenénk.
  Ezekre a képekre alapozva ki tudjuk számítani
  a szürkeállomány sűrűségét, ami megmutatja, hogy
  az illetőben az egyes agyterületeken mennyi idegszövet van.

  Azt találtuk, hogy a konzervatív egyéneknek nagyobb az amigdalájuk,
  ami elsősorban a félelemmel összefüggő érzések központja,
  míg a liberálisoknak az elülső cingulumuk nagyobb.
  (az elülső cingulum feladata az ellentmondó információk feldolgozása:
  amikor két egymásnak ellentmondó vélemény alapján kell dönteni.
  Ha valaki elég sokszor van ilyen helyzetben,
  akkor az agy ezen része jobban kifejlődik,
  hogy az agy meg tudjon birkózni
  az ilyen kétértelmű szituációkkal.
  És ha valakit túl sok traumatikus élmény ér,
  az szükségtelenül aktiválja az amigdalát...)

  Úgy tűnik, hogy ennek a két agyterületnek a mérete
  összefüggést mutat az emberek pol-i nézeteivel.
  Ez a legfontosabb eredmény.

  - Fordítva is működött a dolog?
  Az agy vizsgálatából meg tudták mondani,
  hogy az illető liberális vagy konzervatív?

  - Igen, ezt is kipróbáltuk.
  Ha a kísérleti személyek szélsőségesen liberálisok
  ill. konzervatívok voltak,
  akkor 75%-os valószinüséggel azonosítani tudjuk,
  hogy az illető melyik nézet képviselője.
  Szóval többé-kevésbé meg tudjuk határozni, hogy
  valaki konzervatív vagy liberális,
  de ez az előrejelzés nem tökéletes.
  ...
  Érdekes dolog, hogy az érzelmi központként funkcionáló
  amigdala mérete az életkorral általában növekszik,
  míg az elülső cimbulum idővel kisebb lesz.
  Ez -esetleg- összefügghet azzal, hogy
  sokan fiatalon liberális szelleműek,
  és ahogy öregszenek egyre konzervatívabbá válnak.
  Ennek tehát az agy fejlődéséhe lehet köze.
  ...

  P.Cs. pszichológus:
  ...meggyőződésem, hogy ezek az anatómiai különbségek
  a tapasztalat hatására alakultak ki.
  Mondok egy példát rá:
  nagyon sok vizsgálat foglalkozik az utóbbi időben azzal, hogy
  a nyelvben érintett agyterületeken,
  van-e eltérés egynyelvű és kétnyelvű emberek között.

  Kiderült hogy a korai kétnyelvű emberek
  ( akik korán váltak kétnyelvűvé,
  pl. egy olyan erdélyi gyerek, akinek az anyja magyar
  az apja román és a családban válik kétnyelvűvé )
  Az ilyen gyerekeknél a nyelvi agyterületeken - pl. a halántéklebenyben -
  sokkal sürübb az agyszövet, ill. hosszabbak a dendridek.
  Tehát a kapcsolatok felhasználása sokkal jobb
  a kétnyelvű mint az egynyelvű gyerekenél.
  Ez nem genetikailag meghatározott.

  Azt tudjuk, hogy az emberi agy rendkívül plasztikus.
  És ha ezt visszaforgatjuk erre a pol-i és anatómiai vizsgálatra,
  akkor azt mondhatjuk, hogy ez nevelés kérdése.

  Pl. az amigdala embereknél általában nem csak a félelem központja,
  hanem minden kellemetlen ingerre nagyon intenzíven reagál,
  - még kellemetlen szavakra is
  (pl. értékrendünket megkérdőjelező, csúnya, gyűlölködő kifejezsekre stb.)
  ...a konzervatív attitüd kialakulásában a szocializációs félelmek hallatlanul nagy szerepet játszanak.

  - Nézzük a másik oldalt: a "liberális agy" hogyan következhet a nevelésből?

  - Korábbi vizsgálatok is és ez a vizsgálatok is valójában arra utal,
  hogy a liberális, tehát másokat jobban elfogadó,
  az össze-nem illést, a furcsa helyzeteket jobban tűrő hozzáállás,
  az idegrendszerben összekapcsolódik a nagyobb szenzoros integrációval,
  tehát a nagyobb törekvéssel arra, hogy
  a különböző területekről származó,
  nem összeegyeztethető információkat valahogyan
  egymás mellé tegyen a személy.
  Másrészt összefügg azzal is , hogy
  mennyire kelt benne az új, a váratlan
  félelmi reakciókat.
  A liberális agyban ezek az idegrendszeri struktúrák
  nem félelmi reakciókkal, hanem
  újdonság kereséssel és újdonság felismeréssel kapcsolatosak.
  ...
  Fontos értelmezése ezeknek a vizsgálatoknak, hogy
  milyen hamar - már húszéves korra - kialakulnak
  ezek a neurális körök, idegrendszeri hálózatok
  amelyek jellegzetesen a félelemmel ill. az
  újdonság iránti érdeklődéssel kapcsolatosak."

  Hmm...


  Sakk,matt.

  Vagy nem?


  +-*/ = +-*/ = +-*/

  A helyesen értelmezett tudomány
  kigyógyítja az embert a büszkeségéből,
  és megmutatja határait.
  . Albert Schweitzer

  A matematikában az ember
  nem megérti a dolgokat,
  hanem megszokja.
  . Neumann János


  Ha világunk fizikai törvényei autonómak,
  nem vagyunk szabadok;
  ha viszont szabadok vagyunk,
  a fizikai törvények nem autonómak.
  . Karl Popper


  A logika törvényei
  az objektívnak a tükröződései
  az ember szubjektív tudatában.
  . Vlagyimir Iljics Lenin


  Felfedezni valamit annyit tesz, mint
  látni, amit mindenki lát,
  és közben arra gondolni, amire még senki.
  . Szent-Györgyi Albert


  Lemond az igazságról,
  aki megnyugszik abban, amelyikben él.
  . Bossuet


  Az ember rabjává válhat egy elragadtatottságnak,
  ha nem érti meg idejében, miért vált elragadtatottá.
  Meg kellene egyszer kérdeznie magától:
  - Miért ragadott úgy el ez a gondolat?
  - Mit jelent ez rám nézve?
  Egy ilyen szerény kételkedés megóvhat bennünket attól,
  hogy saját eszméinknek
  maradéktalanul és örökre rabja legyünk.
  . Carl Gustav Jung

  Az igazság megfogalmazás vagy idegállapot.
  . Szabó Lőrinc

  +-*/ = +-*/ = +-*/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megnéztem a | 2011.08.19. 03:38 | hozzászólásban megadott
  Sloot Digital Coding System -ról szóló cikkeket,
  és kiszedtem belőle azt, ami - szerintem - használható...

  Íme:

  "Úgy néz ki, a legtöbb feltaláló
  nem használt adattömörítést,
  de talált egy intelligensebb módját
  az adatok leírására,
  ami hatékonyabbá tette a méret csökkentését,
  mint a Shannon módon.."


  " Jan sloot-elv: Digital Coding System (SDCS)

  Ez nem a tömörítés. Mindenki tévedett róla...

  ..digitális tárolás, de nem bináris kód,
  hanem egy sokkal hatékonyabb módszer...

  ...egy hatalmas, de véges, szám...

  Az SDCS elv egyszerűnek tűnik.

  Elvét össze lehet hasonlítani az Adobe PostScrip-tel,
  ahol a feladó és a címzett tudja,
  milyen adatokat küldtek át anélkül,
  hogy magát az adatot valójában átküldték volna.

  ..az adat már mindkét számítógépen ott tartózkodik
  de csak egy dekonstruált formában,
  és a kulcsot küldik át,
  amely meghatározza, hogy
  pontosan milyen rekonstrukciónak kell történnie.

  Elvileg ez lehetséges.

  Minden oldalon egy könyv,
  minden képben egy film.

  ...számított egy egyedi kódot.
  A kódok láncolata ismét egy egyedi kódhoz vezet.
  Az utolsó kód a legfontosabb
  egy kilobyte hosszú,
  függetlenül attól, hogy
  milyen hosszú a film, vagy a könyv.

  a paranoid feltaláló meghalt 1999 szeptember 11-én...
  ..."szívroham"...
  ..egy nappal azelőtt, hogy a találmány leírását
  részletezte volna a szerződésben.
  Minden jegyzete, a prototípus, és a forráskód is eltűnt."

  Hmm...

  ---
  "
  ECom Inc
  időbeli különbség kódolás (TDE) technológia ,
  tömörítés akár 1500:1 veszteségmentes.
  Teszt a NASA biztonsági használhatja
  a védelmi-orientált termék.  ZeoSync Corporation

  Screendaily 2001 augusztus 17

  A Tolly Group teszt.

  "rejtélyes homály fedi, azt a bemutatót
  amit szigorú biztonság alatt tartottak
  a Hard Rock Cafe Sydney-ben ezen a héten.

  mintegy 20 speciálisan kiválasztott vendég
  -köztük mozi vezetők- voltak a meghívottak.

  Egy valami, ami megváltoztathatja
  a videoterjesztés a arculatát.

  Amit láttak
  - és ezt egy "független" magas rangú tanácsadó
  Deloitte Touche TOHATSU is megerősítette,
  hogy semmi homályosság,vagy csalás nem volt -
  az az, hogy
  teljes képernyős videó streaming,
  valós időben egy szerverről
  mely 1000 kilométerre volt onnan,
  normal Internet protokollokat, standard PC-t,
  analóg modem telefonvonalat használva.
  Bár nincs szélessávú infrastruktúra,
  mégsem volt betöltési idő,
  és mégis lenyűgöző képminőséget láthattak.

  "Mi 110%-ban biztosak vagyunk abban,
  hogy a technológia működik,"

  John Tatoulis a MWB vezérigazgatója
  a Screendaily-nak elmondta,
  bevallja kicsit úgy érezte
  olyan, mint "egy kígyó olaj" eladó.

  "Most valódi lehetőség van arra,
  hogy ez forradalmasítja az elosztó
  és a szórakoztató ipart."

  Hmm...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg így:CsabOKa-nak.zip

  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • ... meg itt...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Jelenleg itt tartok...

  2 b - gauss eredmények 1

  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány


 • Szerintem az embernek - fejlődése folyamán... -
  háromféle táplálékra van szüksége:
  testi, lelki és szellemi táplálékra.

  Testi: elegendő és jó minőségű étel. ( kalória, vitaminok és nyomelemek: "sók"...)
  Lelki: szeretet. (megbocsájtó! szeretet)
  Szellemi: tudásnak, életkornak, szellemi irányultságnak! megfelelő információ.

  Ez utóbbi (t.i. az egyén számára valóban értékes információ)
  az átlagembereknél + az öntudatlan agy emberek (pl. gyermekek...)
  manapság felcserélődik
  színes, mozgó, gyakorlatilag nulla értékes információt tartalmazó,
  rajzfilmekre, reklámokra, vv-ra, megasztárra stb.
  (mert az öntudatlan gyermeki agy, nem tud különbséget tenni
  az értékes és érdekes ill. az érdekesnek látszó,
  de értéktelen szellemi műgumicumi között...)
  És a így a legértékesebb kor - a tanulás, alapozás ideje -
  nem értékkel lesz feltöltve, hanem szeméttel...
  (amelynek az eredménye a mai kór és "Szép jövő" ...)


  Egy ismerősöm mesélte, hogy a lánya kint volt Németországban bébiszitterkedni.
  Már akkor kiment a családhoz
  (banktisztviselő apa és tanárnő anya...),
  mielőtt megszületett volna a baba...
  Amikor az újszülöttel hazajöttek a kórházból,
  a szülők első dolga az volt, hogy eladták a TV-t.
  Mert - mint mondták - így még véletlenül sem tévézhet a gyermek, hat éves koráig...
  Ellenben sokat kellett a gyermeknek mesélni,
  és sok érdekes, képességfejlesztő játékkal játszani vele...

  'eladták a TV-t...így még véletlenül sem tévézhet a gyermek'

  Ez az erő !!!


  Vagy nem?  Szerintem igen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ' Hogy mitől függ az, hogy kinek mennyi a 'hosszúság és a szélesség' ?
  Ezt majd később, hivatalos forrásból...'

  emeregy Kossuth rádió: tudományos műsor, riporter és agykutató

  A kreativitás alapfeltétele.

  "...
  - Azt mondja, hogy az agy nem bír az információ-özönnel?
  - Nem a tárolókapacitással van a baj, hiszen tudjuk,
  hogy az agykérgünkben több milliárd idegsejt van,
  és ezeknek mindegyike legalább hatvanezer másikkal létesít kapcsolatot,
  tehát hihetetlen komplex ez a hálózat és itt az átkapcsolódások ráadásul
  még plasztikusan változnak is - felerősödhetnek, gyengülhetnek -,
  ennek a hihetetlenül komplex hálózatnak a kapacitása gyakorlatilag végtelen.
  Úgy is gondolják manapság az agykutatók,
  hogy minden ami velünk történt
  az maradandó nyomatot hagyott az agyunkban.
  Ezeket az emlékképeket néha frissítgetjük - erről szól talán az álom -,
  tehát nem a tárolással van baj: a szűk keresztmetszet az az előhívás.
  Egyszerüen nem tudjuk megfelelően adresszálni, megcímkézni ezeket
  az emlékképeket,információ csomagocskákat,
  hogy beránthassuk őket a tudatos működésünkbe.
  Ha az agy, úgy működne mint a postafiók rekeszek hatalmas rendszere,
  hogy ha elraktározok valamit csak ráírom a postafiók számot és elrakom,
  és majd ha szükségem lesz rá csak bemondom a számot és máris beugrik.
  Ha így működne akkor egyszetű lenne a dolog...

  Az érdekesség az, hogy az agy nagyon hasonlóan működik:
  van az agyunkban egy ilyen "pecsétnyomó szerkezet"
  ami ellátja ezeket az információ csomagokat valamifajta jelzéssel,
  és ez pedig nem más mint a belső világ.
  Érzelmeink, motivációink,
  az emberiség több ezer éves kultúrtörténetéből megtanult és továbbadott
  hagyományok, erkölcsi-etikai szabályok stb.
  Ezek mind-mind a belső világunk részét képezik.
  Ez a belső világ ha kellőképpen gazdag,
  akkor képes olyan hatékonyan társulni a külső
  környezeti információval az elraktározás során,
  hogy sokkal tartósabbá teszi a memórianyomokat
  és sokkal előhívhatóbbá. (...)

  Ebből pedig alapvetően két nevelési feladat következik:
  az egyik az, hogy minél gazdagabbá tegyük a fiatalság érzelemvilágát
  - művészeti nevelés, erkölcs, etika stb. révén -,
  a másik pedig az, hogy tanítsuk meg arra őket, hogy
  hagyjanak időt ennek a belső világnak arra, hogy
  társuljanak mindenfajta külső környezeti információval az elraktározás során.
  Tehát ne csak felületes információszerzés legyen az interneten, televízión, filmeken keresztül,
  hanem olvassanak minél többet.
  Az olvasáskor olyan lassan épül be a memóriarekeszekbe az információ,
  hogy bőségesen van idő arra, hogy hozzáadjuk
  a saját személyiségünkből, belső világunkból fakadó
  érzelmeket és motivációt.
  Így aztán ezek az emlékképek akár a tudatalatti rekeszekbe is elraktározódhatnak,
  és éppen ezek azok a rekeszek amelyekből a kreativitás táplálkozik.

  Most már minden információ mindenkinek a rendelkezésére áll,
  kiből lesz akkor a kreatív ember?
  az lesz kreatív ember akinek ugyanarról a dologról
  más jut az eszébe mint az átlagembernek.
  Miért fog neki más eszébe jutni?
  Azért, mert amikor elraktározta az információt,
  a saját, egyéni, gazdag belső világának az impulzusaival tudta ez társítani."


  A jelentősebb(-nek mondható) felfedezések száma
  a televízió elterjedésével kezdett rohamosan csökkenni.

  Vagy nem?


  +-*/ = +-*/ = +-*/

  . Az összevisszaságban találd meg az egyszerüséget,
  . a hangzavarban a harmóniát.
  . A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség."
  . (Albert Einstein)


  . "A csodán kívül mással nem magyarázható,
  hogy a modern pedagógiai módszerek
  nem irtották ki teljesen a gyermekekből
  a szent érdeklődést."
  Albert Einstein


  . Igazán értékesnek az emberi üzemben nem az államot találom,
  hanem az alkotó és érző egyént, a személyt:
  ő egyedül alkot nemeset és finomat,
  míg a horda - mint olyan - mindig tompultabb marad
  érzéseiben és gondolkodásában.
  (Albert Einstein)

  +-*/ = +-*/ = +-*/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Digi-Neuron folytatás

  ("látszólag véletlenszerű impulzusokból, hullámokból álló,
  amelyek amplitudoja is erős változást mutat.") = zene, dallam

  A neuron tanuláskor egy bizonyos zenét (dallamot) tanul meg.
  Ez a dallam nem magát a tárolandó információt tartalmazza,
  hanem csak egy ú.m. (kvázi) megcímezi a célt,
  kapcsolóként funkcionál arra nézve,
  hogy merre haladjon tovább a kapcsolat-felépítés.
  További neuronokhoz való kapcsolódáskor
  maga az újonnan bekapcsolódott neuron is
  hozzátesz/módosítja a bejövő dallamot, és azt küldi tovább.
  Vagyis az, hogy milyen lesz a végső dal
  (az információ-tárolás minősége és mennyisége...)
  valamennyi összeköttetésben álló neurontól függ!!!
  És az, hogy mennyire és hogyan módosítja a neuron
  a bejövő dallamot (infót..) az attól függ,
  hogy milyen 'zenei' ( és másféle...!) hatások érték előtte... !

  ("Vigyázzatok hogyan hallgatjátok...!")
  ("Ha moslékot 'eszel', disznó leszel!")

  Mivel az emlékek agyunkban nem 'körpályán' tárolódnak
  hanem 'egy vonalra felfűzve',
  és az 'emlékvonal' minden neuronjához akár 60ezer bemenet,
  és több tucat kimenet is tartozhat, így már sejthető az agy
  fantáziájának és kreativitási/ötletességi képességének
  elméleti határa...
  (persze a gyakorlatban - legtöbbször -
  a lehetséges, és hasznos! leágazásoknak
  - variációs képességnek - csak a töredék töredéke valósul meg.
  lásd. az emberiség 98%-át, a középszereket... :)

  Hogy mitől függ az, hogy kinek mennyi a 'hosszúság és a szélesség' ?
  Ezt majd később, hivatalos forrásból...

  De most vissza a Digi-Neuron -hoz.
  Az agy neuronjainak analóg működését
  nem lenne célszerű megpróbálni lemásolni.
  (sok időbe telne.. ! .. is, és ..)
  Ezért talán célszerűbb lenne
  csak magát a folyamatot utánozni digitális módon.
  Hogyan?
  Mondjuk valahogy így.

  A Digi-Neuron egy adott bemenetére érkező digitális kódot
  - ha felismeri, hogy neki szól - akkor azt
  a memóriájában tárolt kimenetekre továbbítja, az azonosítójával együtt.
  A visszaigazolásban az ellenőrző összeggel együtt jön a kapcsolatállapot jelző szám is.
  Ha ez annyi mint a kapcsolat teljességét mutató szám, akkor
  arra a kimenetre kiküldi az ahhoz a kódhoz tartozó tárolt
  meoria töredéket. (tudásrészt)
  Ezután a bemenetre érkező - más Digi-Neuronoktól származó -
  memória töredékeket is továbbítja a teljességet mutató kapcsolat-vonal (kimenet) felé.
  Így az 'élő' kimeneten szépen (szekvenciálisan)
  összegyűlik pl. a "rózsabimbó" képe.
  (és más ehhez kapcsolódó infó képe - ha kell..)

  De ennek megvalósításához
  a Digi-Neuron 'sejtben' szükséges egy
  kis helyigényű, de nagyon nagy tárolóképességű memória...
  (egy - kvázi - infinite tömörítő eljárás...)


  Vagy nem?


  ++
  A Digi-Neuron hálózatok felépítésének tervezésekor
  figyelembe kell venni a komplex hálózatokról való ismereteinket:
  - skálafüggetlenség;
  - önszerveződés; (ön..??)
  - csomópontok, alrendszerek, alhálózatok;
  - szigorúan meghatározott kölcsönhatások;
  - hatlépéses összeköttetés...
  ++
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Előkerültél?
  Hogy merészeltél nem 11:11-kor hozzászólni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Az aktivitásuk ("tüzelésük") látszólag véletlenszerű
  impulzusokból, hullámokból áll, amelyek amplitúdója is erős változást mutat."

  "Úgy is lehet mondani, de úgy..."

  Másképp mondva a
  "látszólag véletlenszerű impulzusok, amelyek amplitúdója is erős változást mutat"
  azt röviden úgy is lehet mondani, hogy: zene, dallam...


  Vagy nem?


  (folyt. köv.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Digi-Neuron

  RT 2011/5. 220.old
  (forrás: Labinfo 2011/1)

  "...A kutatók igen messzire vannak az agy elképzelhetetlenül összetett hálózata működésének megértéséhez.
  Kedvelt kísérleti alanyuk a fonálféreg.
  Az alig 1mm hosszú állatkák mindegyikének mindössze 302db idegsejtje van.
  Ez elegendő arra, hogy a féregérzékelve környezetét, meghozza a szükséges döntéseket,
  táplálkozzon, szaporodjon és sajátos hullámzó mozgással a kívánt irányba haladjon.
  Annak ellenére, hogy a kutatók már régen azonosították a 302 neuron között létrejött összes kapcsolatot,
  máig nem értik, hogy ez a struktúra hogyan képes ellátni egy élőlény vezérlésének komplex feladatát.
  Gondoljunk bele: ha bármely, digitális technikában jártas szakembert
  megbíznánk azzal a feladattal, hogy 302db, sokbemenetű és többkimenetű kapuáramkörből
  állítson össze olyan, fixen huzalozott vezérlőrendszert ami hasonló bonyolultságú vezérlésre képes,
  alighanem beletörne a bicskája!
  Nyilván egy neuron jóval bonyolultabb egy kapuáramkörnél
  és ismert az is, hogy nem a formális logika, és a bináris algebra
  alapján működő logikai rendszer.
  Az aktivitásuk ("tüzelésük") látszólag véletlenszerű
  impulzusokból, hullámokból áll, amelyek amplitúdója is erős változást mutat.
  A jelek információtartalmának megfejtése azonban még várat magára..."

  "... nem értik, hogy ez a struktúra hogyan képes ellátni
  egy élőlény vezérlésének komplex feladatát."

  Pedig nem nehéz megérteni...
  (Bizonyítani már annál inkább...)


  Lenne rá vala-ki-nek ötlete?


  Vagy nem?

  (folyt. köv.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ügyi, válaszoltál egy alig több, mint 6 éves hozzászólásra (2005.07.11. 21:52)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aki kitalálta, már nem él...

  Sloot Digital Coding System
  http://www.endlesscompression.com/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...'Szerintem VAN ilyen tulajdonságú mat-i eljárás.'

  Pl. a 'Logaritmikus spirál'-al.

  (De, lehet, hogy nem ez a legjobb...)


  Vagy nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • +++ 2B

  . 'Minden elegendően nagyméretű szám felírható
  . egy - vagy több - egész értéket adó matematikai művelet
  . (Fibonacci, n!, hatvány, törtkifejezés stb.)
  . és kiegészítő érték(-ek)-el úgy, hogy
  . a számfelírás legalább két nagyságrenddel kisebb
  . mint az eredeti nagyméretű szám.
  . Az ilyen számfelírási mód felhasználható
  . nagyméretű adatok (fájlok) tömörítésére - is.'

  Ha jól megfigyeljük a fentebbi tételben (sejtésben?? )
  az az állítás szerepel miszerint, "Minden ... szám felírható.."
  és nem az, hogy tömöríthető.
  Mivel a tétel egyértelműen számfelírásról beszél, ezért
  nem kell figyelembe venni Kolmogorov és Shannon,
  tömöríthetőség határaira vonatkozó megállapításait.

  Vagyis - konyhanyelven - nem passzírozásról van szó,
  hanem passzításról. (Azaz, egy szám új ruhájáról.)

  De mire van szükség, hogy egy egész értékű számnak,
  egy egész értékű 'új ruháját' meg lehessen találni ???

  Akárcsak a ruházatnál (elsősorban?)
  nem a (bonyolult) belső értékeket kell figyelembe venni (tömörítés),
  hanem az (egyszerű) külső tulajdonságokat...

  Ha - célszerűen - mat-i objektumoknak tekintjük
  mind a kisebbre tömörít.. párdon: felírandó számot,
  mind az ezt (elméletileg) lehetővé tevő mat-i eljárásokat
  (+ - * / hatvány; gyökv; Fib; stb), akkor a kérdés az, hogy
  van-e a mat-i eljárások között olyan,
  amelynek olyan tulajdonsága van
  ami alkalmassá teszi arra, hogy
  bizonyos (elegendően nagyméretű) számoknak
  olyan 'ruhát' adjon, ami 'legalább két nagyságrenddel kisebb
  mint az eredeti nagyméretű szám.'

  Szerintem VAN ilyen tulajdonságú mat-i eljárás.

  (Aki keres, talál... )


  Vagy nem?


  +-*/ = +-*/ = +-*/

  ."A történelem tanulsága szerint
  valamennyi jelentős társadalmi vagy tudományos-műszaki változás
  többnyire az Egészből és nem a részekből áll össze"

  +-*/ = +-*/ = +-*/

  ...
  ..
  .

  Ha csak az ismert dolgok érdekelnének,
  lakatosnak mentem volna.
  . Albert Einstein
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Na' akkor ú.m. bemelegítésül mielőtt a topic témájára térnék,
  qrokwkaqknüwdzekqsiqázzwohqnegywiniqőlwavqzohásátawgopatikq
  egy kvázi filosz téma.
  qgyúwmaqnasukwisszálkqq
  Bár,ha jól meggondolom, ez a téma is idetartozik,
  qlohqtlwov,qlohqmenqtlwov,q
  mert voltak itt olyanok akik amellett érveltek, hogy
  qzaqsáicnwerepóqnerewgnetqsiqlút,q
  a végtelen fogalma elérhető realitás az ember számára,
  az "infinitekétbájtbadelegalábbkétnagyságrenddelkisebbre"
  tömörítéssel kapcsolatban - is...
  qzaqnegyehwgevüqsiqlútq
  De szerintem mindig van határ.
  qttoqlowhaqukrafwatrukqcalamwsikqrút,q
  Íme egy példa rá:
  volt egy...

  Az "idő"-nek nevezett valami...
  Hogyan mérjük?
  Valamely anyag két egymást követő állapotja között eltelt időt
  egy, a mért állapotváltozásnál gyorsabb állapotváltozást mutató anyag
  x számú állapotváltozásával mérjük.
  Pl. valamely anyagi rész térbeli állapotváltozásának idejét
  az x fény y számú rezgésszámával.
  ( a tér egy részének energiaváltozás számával.
  Atomóra - Wikipédia )

  És itt jön az érdekesség: ennek az egyszerü állapotváltozásnak (a fénynek)
  a tulajdonságát nem tudjuk megváltoztatni anélkül,
  hogy magát a dolgot - a fényt - alapvetően meg nem változtatnánk.
  (Vagyis hogy pl. a fény frekvenciája (szine) maradjon meg,
  de pl. az amplitudója növekedjen...

  Persze modhatja v-ki a középszerü kórusból, hogy
  a fény valami nagyon alap dolog, azt ne vegyük elő ebből a szempontból.
  Ám legyen.
  Nézzünk más, összetettebb dolgot.

  Sajátos és sokatmondó (már a ki-nek ... :), hogy
  az elemi folyamatok változásának sebessége nem változtatható anélkül,
  hogy magát az elemi folyamatot drasztikusan át nem alakítanánk.
  Pl. 1db rádióaktív atomról nem lehet előre megmondani,
  hogy a következő pillanatban fog-e elbomlani
  vagy a felezési idő valamelyik későbbi pillanatában.
  És ez az állapotváltozás sem gyorstható vagy lassítható anélkül,
  hogy magát az anyagot változtatnánk meg.
  (proton, neutron vagy nagyon sok energiabevitellel...)

  Tehát - hivatalosan - fogalmuk sincs, hogy 100 rádióaktív atomból
  pontosan melyik fog elbomlani a következő pillanatban,
  és főleg, hogy MIÉRT?!!
  (pedig ugyanolyan fizikai-kémiai 'tüneteket' mutat mind... :)

  Lehetséges, hogy nem a külsőt kellene vizsgálni (a fizikai-kémiai 'tüneteket'),
  hanem a belsőt?! (az atommagban lévő proton és neutron beltartalmát.)
  De nem a ma 'divatos' mainstream elképzelések szerint.
  (mert-hogy az 'rendszer-khónpatibilis' ... :)

  És nem nem csak a mikroszkópikus folyamatokat nem tudjuk megváltoztatni
  - alapvetően -, hanem a makroszkópikus folyamatokat sem:
  pl.
  "távász?, nyár?, ősz?, tél?
  Nem mondom: válámi ván.
  Ván válámi.
  De... tty...ssz...ahh, nyem áz igázi!


  Így van?


  Vagy nem?


  +-*/ = +-*/ = +-*/

  . "
  . A titkok megfejtésére szító késztetést az ember a génjeiben hordozza.
  . Még a legkevésbé kíváncsi elme érdeklődését is felkelti annak ígérete,
  . hogy mások elől eltitkolt értesülésekhez juthat.
  . Akadnak szerencsés emberek, akik olyan munkakört találnak maguknak,
  . amelyben rejtélyek megfejtése a dolguk,
  . a túlnyomó többségnek azonban be kell érnie annyival,
  . hogy a szórakoztatására kitalált rejtvények megfejtésével
  . csillapítsa ezt a késztetést.
  . A többségnek krimi és keresztrejtvény jut
  . a titkos rejtjelek feloldásának feladata csak kevesek osztályrésze."

  . John Chadwick

  +-*/ = +-*/ = +-*/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "
  Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
  Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
  De látod amottan a téli világot?
  Már hó takará el a bérci tetőt.
  Még ifjú szívemben a lángsugarú nyár
  S még benne virít az egész kikelet,
  De íme, sötét hajam őszbe vegyül már,
  A tél dere már megüté fejemet.
  "

  Még szerencse(?), hogy az "őrültek" az ENSZ-ben is megszólalhatnak:
  - http://www.dunatv.hu/kulfold/ahmedinezsad_beszelt.html -

  És ez
  - t.i., hogy az "őrültek" az ENSZ-ben is megszólalhatnak -
  bizonyítja a rendszer 'demokáré' mivoltát és milyenségét.
  (agyag és vas keveredése...
  És az "őrült" beszédre a reakció a
  sokszor látott, s z a b v á n y o s válasz(?)
  volt tapasztalható: a "fejlett" világ képviselői
  sértődött kivonulással mutatták ki nemtetszésüket.
  (ha már betiltani nem tudták ...

  Pedig aki tanult kommunikációelméletet az tudhatja, hogy a sértődés
  a leg-uninteligensebb kommunikációs reakció.
  Persze az így explicite nem olvasható a kommunikációs szakirodalomban,
  de implicite benne van, kiolvashatja belőle az, aki tud a sorok között olvasni...

  Javaslom: olvasson minden-ki egyre többet a sorok között...

  Vagy nem?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Köszönöm.


  Már majdnem megrendült a demokáréba vetett "hitem"...


  De Te egy igazi demokrata vagy.


  Az élet szép!


  Vagy nem?


  De.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A téma mostantól újra nyitott, remélem, hogy az is maradhat továbbra is.

  Mutasd a teljes hozzászólást!

Figyelem! Moderált fórum. A hozzászólások csak jóváhagyás után jelenhetnek meg.

Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd