PC Fórum

XP újratelepítése kezdőnek

2013-09-02T17:22+02:00
vatomi
vatomiPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T17:22+02:00
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Konkrét kérdéseket a Tudástárban kéretik feltenni (ott is új témát nyitva)!
XP újratelepítése kezdőnek
2013-09-02T17:22+02:00
vatomi
vatomiPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T17:22+02:00
2006-12-07T13:39+02:00
2006-12-07T13:39+02:00
 • Sziasztok! nekem lenne egy olyan problémám hogy, újratelepítettem a windows xp-t(eredeti)és most veszek észre olyat hogy pl felakartam telepíteni az avastot és mikor letöltöm és elkezdem telepíteni újraindul a gép. Nem tudom beállítani a windows automatikus frissítést és nem is enged fel a http://update.microsoft.com/microsoftupdate/ oldalra. Jah és szüleim szerint néha magától is újraindukl bár ezt én nem tapasztaltam. Mi lehet a probléma. Köszönöm a segítséget előre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • teccik tunni bíró úr áz úgy vót ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát vettem én jogtista szofter de elveszett a teéepitö kodja és egy tömegtelepítőkoddal raktam fel. Ezért kérdem hogy csak akkor hagyja abba ha veszek egy uj szoftert jogtisztát? (ugyis tervezem vistara cserélni ez csak ideiglenes)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel az összes téma le lett zárva minden problémámat ide írom:
  1. Kéne egy telepitő kód windows xp professional office 2003hoz
  2.Hogy a francba tudom eltüntetni a minden inditásnál megjelenő szoftver hamisítás áldozatává váltam szöveget?
  3. Nyissátok már meg ujra a témákat hogy mindent a helyére írhassak panasznak! Előre is kösz mindent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megtenné valaki, hogy leírja lépésről lépésre, hogyan telepítsem újra a rendszert?


  XP telepítése I
  XP telepítése II
  Google keres: XP telepítése
  Ha telepítetted utánna ne piszkáld már.

  kiírt egy csomó olyan dolgot, amit nem értek, és mellé hogy törölve, javítva, kivétel történt, stb. pedig nem csináltam vele semmit. Legalábbis szerintem...


  Sztm meg igen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Szeretnék egy kis segítséget kérni. Olyan problémám van, hogy nemrég a gépemről törlődött a felhasználói profil és vele együtt kb. 70 Gb-nyi anyag. Sajnos nem sikerült visszahozni, de javasoltak egy újratelepítést, ami meg is történt és most már partícionáltuk is a gépet. Nagyon szépen működött 1 hétig, mikor is észrevettem, hogy ha nem dolgozok vele folyamatosan, akkor lefagy. 2 percig nem nyúlok hozzá, és ha el akarok indítani egy másik programot, elég nehezen megy. Kb. 5 percet várok, míg hajlandó valamit csinálni. Sőt most az egyik indításnál valami iszonyú ronda hibaüzenetet írt ki, és úgy indult a gép, hogy kiírt egy csomó olyan dolgot, amit nem értek, és mellé hogy törölve, javítva, kivétel történt, stb. pedig nem csináltam vele semmit. Legalábbis szerintem...
  Az lenne a kérdésem, ha házilag újratelepítem a Windows-t akkor, eltűnhet-e ez a probléma? Illetve hogyan kellene újratelepíteni. Telepítő cd-m van, csak innentől kezdve nem tudok mit kezdeni vele. Megtenné valaki, hogy leírja lépésről lépésre, hogyan telepítsem újra a rendszert?
  Előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Sok éven át magyar xp-t hasznnáltam, és most feltettem egy angolt. Egy gondom van velehogy a magyar billentyűzetet nem ismeri. Hogyan lehet megismertetni vele a magyar bill.-t?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Nekem lenne egy kisebb fajta problémám. Konkrétan nem tudom újra telepíteni a windows-t. Boot-os cd-m van. Elindul a telepítőprogi, kernel-t betölti, meg a sok raid-vezérlőt, amikor odajutna, hogy behozza a partíciókkal való müveletek ablakot (partíció törlése, létrehozása, meg kell adni melyik partícióra telepítsen)akkor csíkos lesz a képernyő és nem látok semmit. Újra és újra próbálom, de nem változik semmi. Olyan mintha valami vírus csinálná, vagy a videokarim hűtése sz***-t be és amiatt csinálja, nem tudom. Valaki segítsen, plíííz.

  Előre is köszönöm. Respect
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az újrainstallálás így megy: berakod az XP cd-t, újraindítás (persze legyen elsődleges bootnak beállítva a cd) és bejön az XP telepítő rész. Itt majd kiválasztod a helyet, ahova akarod rakni az XP-t és leformáztatod vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!! Lenne egy létdontosságu kérdésem!!!Le akarom formázni a vinyot és uj xp akarok feldobni, de a nem negedi a gép törölni a particiot mert telepitési fájlokat tartalmaz! SOS me elég gyér már a gép!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  XP telepítési problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.

  A rendszeremen újratelepítést szerettem volna végezni,mert már nagyon sok szemét volt rajta.
  Beteszem az XP cd-t,boot sorrend megváltoztatva és várom a csodát.
  Sajnos ez a csoda elmaradt,mert egy bizonyos fájlnál (KBDHU.dll )kikapcsolt magátol a gépem.
  Ezt eljátszottam még vagy tízszer de mindíg kikapcsolt a gépem.
  Úgy kb. 30 perc várakozás után bekapcsoltam a gépet és próbáltam a telepítést és csodák csodája sikerült formáznom és telepítenem is.

  Kérdéseim: Ez már többször is előfordult velem,kivéve mikor még nem volt netem.
  A munkatársaim is hasonló problémával küszködtek,mi lehet a baj?

  A válaszokat előre is köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Kicsit eltérek a topiktól, de csak annyiban, hogy nem "újra" telepítésről, csak telepítésről szeretnélek titeket megkérdezni. Volna egy 250G-s S-ATA winchesterem, erre szeretném felrakni a WinXP-t.
  Hogy jó gyors legyen majd a rendszer betöltése, szeretném egy kisméretű partícióra rakni, és a későbbi adatmentést elősegítendő arra gondoltam, hogy a Documents and Settingst, de legalább az egyes felhasználók dokumentum mappáit egy másik - nagyméretű - partíción tartanám. Kérdésem az lenne, hogy a telepítés során meg lehet-e valahogy magyarázni a Windowsnak, hogy a felhasználók dokumentumainak mappáit, vagy az egész Documents and Settingset vhol máshol tartsa, és ne azon a partíción, ahol a rendszer van. Ja, szerintetek ha ez lehetséges, mekkora hely kéne a WinXp-nek? Mivel két korongos a winchester, egyenként 125G (decimálisan), arra gondoltam, hogy, 60Gb (binárisan)-nál többet nem nagyon hagyok neki, ez jó ötlet szerintetek. Vhol azt olvastam, hogy úgy a korong kapacitásának felét kell lefoglalni, mert még akkor elég gyors lesz, mert nem fragmentálódnak az adatok túlságosan, de hogy állítólag 13% üres hely kell a defragmentáláshoz.
  Ha ebben vki tudna tanácsot adni, azt előre is nagyon szépen köszönöm, és bocs a hosszú kérdésért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Már jó rég írtad, amire visszakérdeznék, de épp erre jártam, ÉS NEKEM IS HASONLÓ LESZ A HELYZETEM, MINT szupermannek. Van EGY sata-s vinyóm, teljesen új a gép, még nem volt rá semmi telepítve. a biosban third IDE masterként jelenik meg a vinyó. szerinted az xp-nek driverre lesz hozzá szüksége? Viszont az alaplap cd-jét hiába rakom be, nem? Vagy erről be kéne bútolnia, és flopppyra elkészítenie a drivert úgy, hogy nincs oprencszer a gépen? Válaszod előre is nagyon szépen köszönve: Üdv.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, megpróbálom újra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor elkezded az XP telepítést akkor:
  - a telepítést válasszd és ne a javítást
  - amikor megkérdezi, hogy melyik partícióra telepítsen ott alul van egy törlési lehetőség is (nem emléxem a bill kódjára). töröld a jelenlegi partíciót és az üres helyre hozz létre újat, majd formázd meg NTFS-re a következő ablakban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  A gondom az, hogy újratelepítettem az XP-t, de úgy látom hogy mégis ott hagyta a C-n a régi mappákat. Ráadásul a tulajdonságok panelben azt írja ki hogy 9 GB foglalt. Lehetetlen hogy 9 GB legyen az XP !? Hogyan tudnám legyalulni üresre? Format C? És azután a telepítő CD? Vagy ilyenkor szükség van indítólemezre, vagy mi a szösz?
  Legutóbb csak átállítottam a biosban hogy Cd-ről induljon, aztán megnyitottam a telepítő Cd-t, úgy hogy a Windows a gépen volt, és így telepítettem. Lehet hogy ez a baj?
  Segítségeteket előre is köszönöm.
  honey
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sikerült felrakni!

  Köszönöm szépen a segítséget!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tudnák segiteni de nem tok választ küldeni majd haérdekelne a segitség ha van msn-vagy windowslive vegyél fel partnernek e-mail wolwernine@hotmail.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Van már erről itt téma...

  Beteszed a cd-t, bebootolsz róla, feltelepíted az egyik (mondjuk C:) partícióra. beállítod minden faxa. Beteszed a cd-t megint bebootolsz, másik (mondjuk D:) partícióra felteszed, beállítod, ennyi. A menü a második telepítéskor egyből létre jön, csak figyelni kell, hogy a telepítés közbeni újraindításkor az újat válaszd, ne a régit. De ha vírusos oldalakat nézel, vagy szemetet pakolsz, akkor inkább VirtualPC!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Hogyan lehet 2 XP professionalt egy HDD-n levő
  két különböző partícióra felinstallálni, különböző
  beállításokkal és persze induláskor választhatnék
  valami menüből.
  Gondolom kiderült, hogy elég amatőr vagyok!
  Előre is bocs!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én telepitésnél meg adtam a jelszót elöször!
  Ujra inditásnál viszont nem engedett be azzal a jelszóval,amit én adtam meg!!
  Ez mitöl van???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi az előnye az egyiknek ,és a másiknak

  A szép az lenne, ha a rendszergazdniak adnál egy erős jelszót, majd nem rendszergazdai jogokkal használnád a gépet. Csak a teleíptéskor írnád be az admin jelszót.

  Ha egyáltalán nem használsz jelszót (vagy az el van mentve) az akkor gáz, ha valaki ír egy olyan vírust ami rápróbálkozik a gépekre üres admin jelszóval és így próbál terjedni (amire egyébként már volt példa).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sikerült az újra telepités!
  Ezúton szeretném meg köszönni nektek a segitséget!
  Nélkületek nem ment volna
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Légyszi mondjátok már meg ,hogy most telepítésnél az a jó ha rendszergazdaként telepítek/tehát jelszót adok/ , vagy ha nem adok semmiféle jelszót.
  Mi az előnye az egyiknek ,és a másiknak.
  Hallottam már azzt is hogy igazából ígyse jó, de úgy se az igazi!
  Akkor most mi van?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sziasztok én most pronálom a windows xp szerviz pacht 2-őt le törölni de nem engedi a gépem miért?hogy tudnám a leg könnyebben? segitsetek köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Idézek újratelepítéshez egy trükköt. Valaha egy fórumban olvastam. Még ugyan nem próbáltam, de hasznosnak tartom.
  "Az újraaktiválás elkerüléséhez a következő műveletekre van szükség.
  1. (A régi Windows törlése előtt) A Windows/system32 mappából másoljuk ki a wpa.dbl nevű file-t.
  2. (Az új Windows telepítése után) A Windows/system32 mappába másoljuk be a wpa.dbl nevű file-t."
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Azért talán egy kezdő is tud válaszolni olyan kérdésekre, hogy mi a felhasználóneve és tud nyomogatni Tovább gombokat...

  Bocs a poénért, de muszáj volt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • oké rendben!
  Köszi szépen!
  Csao
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha pl. windows xp-ről van szó, akkor igen.
  Ha a lemezen lévő adataid törölhetőek, akkor nincs más dolgod, mint a biosban beállítani a boot sorrendet: 1 st.= cdrom , elmented, újraindítod és indításnál nyomsz egy gombot. A többi megy magától. A lemezen van partitionáló és formázó program. szépen sorban adja őket, csak válaszolni kell rájuk különböző gombok nyomogatásával és a particio mértének megadásával.Itt hagyhatod egyben, de szét is szabdalhatod a lemezt, ahogy szükséged van rá.Ntfs-re formázd. Ha elakadnál vmiért, pl.sata driver, akkor írj nyugodtan. Valaki biztosan segíteni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Konkrét kérdéseket a Tudástárban kéretik feltenni (ott is új témát nyitva)!
abcd