PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
INGYENES vírusírtó vagy Nod32?
2013-09-02T17:10+01:00
hcsabo
hcsaboPC Fórum
regisztrált tag
Üdv mindenkinek! Én is megvásárolt Nod-t használok, kb.3 éve folyamatosan megújítottam a licencet, egy otthoni és két céges gépen használom, gyakorlatilag nem volt lényeges problémám.
A céges gép személyi tűzfal naplójában az utóbbi időben több ilyen feljegyzést találtam:
2009.10.19. 15:22:30 Fedett csatorna észlelése ICMP-csomagban 84.224.8.40 88.251.128.14 ICMP
Ehhez kérném segítségeteket, illetve tanácsotokat, van-e teendőm? a naplózott IP címekből meg lehet- e tudni, hogy milyen honlapokon észlelte a fedett csatornát a Nod?
Előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Igen használni tudni kell.Ha nem klikkelsz összevissza akkor megfelelő a rendszernek.
Torrentnek nemmegfelelő mert sokat kell dolgoznia és azt nemszeretik a felhasználók hogy állandóan riaszt és feldobja a piros ablakot hogy most eztcsináltam meg ezt csináltam.
Minden olyan test ami valamilyen program hibátlanságát és felsőbbrendüségét hirdeti kicsit sántithat.Ez a társadalmi beidegződés eredete.Amig valamit elégszer mondanak hogy jó akkor mindenki aztmondja hogy jó.Pedig nemmindig ez az igazság.
Mutasd a teljes hozzászólást!
még 1 apró megjegyzés: avast-ra legalább fél percig kellett várni, amíg megnyílt, és a kezelőfelületét sem lehet 2 perc alatt kiismerni, nod 32-re 2 másodperc sem kell, a kezelőfelület meg egyértelmű, olvasni kell tudni hozzá.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mint abszolút átlagos felhasználó írom ide a véleményem, aki egyébként ésszel netezik, és nem szed le minden x**t, amit a böngésző meg az msn elédob:
1) Eddig avast-ot használtam, utoljára a teljes rendszerellenőrzést egy hete futtattam le, nem talált semmit. Ma felraktam a Nod32-t - igaz, hogy nem jogtiszta, de működik, teljes verzió - csak egy mappát kezdtem ellenőrizni, amibe a letöltések kerülnek, és 1/4 órán belül 17 fertőzött file-t talált. Ennyit az avast home verziójáról, ami bezzeg a vakriasztásokat sorra adta, nod meg se érezte, amin az avast kiakadt...
2) Windows tűzfal szépen teszi a dolgát, kérdezget, blokkolgat, ahol kell - meg ott is, ahol nem, ott meg ugye tudni kell olvasni - ami szerintem minden gondolkodásra képes emberi lény számára elegendő, semmi extra nem kell.
3) Ad-Aware kémprogigyilkoló, meg sok más egyébre jó, ha rendesen pucoltatok vele, havonta elég szép eredményekkel futtatom le.
Avast előtt pandát használtam, ami mellett hadd ne mondjam, mennyire nem ment a gép, szarul is dolgozott - nekem legalábbis nem jött be, de a lényeg, hogyha valaki egy kicsit is gondolkodik, és megnézi, mit és honnan nyit meg, meg előtte veszi a fáradságot és kutakodik pár percig utána, gyakorlatilag holtra mindegy, milyen vírusírtót használ. Tökéletes védelem nincs, csak ember, aki jól tudja használni.
Sorry, ha hosszú lettem.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nekem BITDEFENDER internet security van fenn. Eddig kulonosebb problema nelkul. Nem oli a gepet sem.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Azt mondod? Én nem emlékszem ilyesmire. Na, holnap a végére járok! Ha kell, akármeddig dédelgetem ezt a 3 vírust, és oda-vissza telepítgetem az irtókat. Ha érdekel,majd megírom, hogy mi történt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
szerintem az uninstallkor megkérdezi, mit akarsz tenni a karantén tartalmával. ha nem törlöd, ott marad, és a másik irtó ezt megtalál(hat)ja.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Igen, ez teljesen logikus. Én is így gondoltam. De íme a történet: Nem rég járt le a Nod licence, tehát kb. egy éve talált asszem 3 db. vírust, rögtön az aktiválás után. Előtte 30 napos Nodok, meg ingyenes Avast, meg még egy csomó más vírusirtó volt fenn, amik soha nem találtak semmit. De gyanakodtam, hogy gáz van, ezért is vásároltattam meg a jogtisztát. Tehát karantén, és egy évig el is felejtettük a vírusokat. ( Ez a lányom gépe) Most, hogy lejárt, lepucoltam, és gondoltam, amíg valami megoldás nem születik, addig feltolok megint egy Avastot. És láss csodát, ugyan azokat a csótányokat találta meg most az Avast, amiket a Nod karanténjában felejtettem. Biztos, hogy jól emlékszem, mert annak idején sokat kínlódtam, és nem értettem, hogy a 30 napos, friss Nod nem talál semmit, a licenszes meg azonnal. Most szintén az Avast karanténjában hagyom őket, és úgy uninstallálok. Aztán meglátom, mi lesz?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az ESET Smart Security : ennyire jó! ( Legalábbis a tűzfala ). A többire már nem is vagyok kíváncsi.
Mutasd a teljes hozzászólást!
szerintem a nod 32 csak felturbozott reklámjának és öntömjénézésének köszönheti népszerüségét.
a smart setyuriti verzio azonban tényleg jo.
szerintem az ingyenes virusirtok közül az AVG 8.5 az alvira
amelyek elfogadhato teljesitményt nyujtanak.
és persze az avast!!!
egy kár nagyon vele hogy nem heurisztikus.
többször használtam voltak vakriasztások.
de még mindig rá szavazok!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Értelemszerűen a vírusirtó az összetevőivel együtt törlésre kerül, tehát a karanténban lévő elemek is törlődnek.
Mutasd a teljes hozzászólást!
sőt, ha azt vesszük, a boot idejű keresés még jobb is, mint a cli.
arról már nem is beszélve, hogy érdekes oldalt linkeltél. :(
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szevasztok. Arra lennék kíváncsi, ha uninstallálok egy vírusirtót, teszem azt, pl. a Nodot, és utána a regisztrációs nyomait is eltüntetem pl. Ccleanerrel, akkor mi történik a karanténban felejtett gyanús fájlokkal - vírusokkal, amik nem lettek onnan eltávolítva [bocs, nincs kérdőjel a képernyő billentyűzeten]
Mutasd a teljes hozzászólást!
"Szerintem az avastod is csak vakriasztásokat adott.">meglehet, igazad van. viszont én akkor szedtem le a nod32-t (nem crackelt, legális kulcsost), mikor anyós által a sulijából, az ottani gépről pendrive-on hazahozott 10 file-ból a nod32 4-et vírusosnak talált, de csak kettőt irtott le, a másik kettőt meg fenthagyta, bár megnyitni meg nem lehetett őket. ezek után Ubuntu reboot, avast!4Linux elindít, leellenőriz-letöröl a többi is. szóval a nod32 sem egy csoda. és az ingyenes avast! tartalmaz olyan funkciót, amit a fizetős nod32 nem: boot idejű keresés. arról nem is beszélve, hogy a szkript blokkolás az FF-ben NoScript-tel megoldható, a csökkentett mód pedig a legtöbb esetben NEM command line, bár nem kizárt, hogy az kell..
Mutasd a teljes hozzászólást!
A vírusirtókat nem tudod úgy tesztelni, hogy feltelepíted az egyiket, aztán a másikat, és megnézed, hogy az avast mennyit talál....

A VÍRUSIRTÓK UGYANIS VAKRIASZTÁSOKAT ADNAK.! A rosszabb vírusirtók pedig sok vakriasztást adnak. Szerintem az avastod is csak vakriasztásokat adott.

úgy tudod ezt ellenőrizni, hogy felmész a www.virustotal.com oldalra, és feltöltöd a fájlokat, amikre vírusriasztást kaptál. Ez az oldal kb. 20 vírusirtó motorral vizsgálja meg a fájlokat. Ha 4-5 riasztást kapsz a fájlra, akkor valószínűleg vírus, ha viszont csak 1 darabot, akkor valószínűleg vakriasztás.

egyébként pedig érdemes ezt az oldalt megnézned:
www.nod32-crack.hu

nagyon sok információt találsz, és azt is megtudod, hogy az ingyenes vírusirtók milyen funkciókat NEM tartalmaznak.
Mutasd a teljes hozzászólást!
nekem nod32 volt, spyware terminatorral keverve időnként Internetről töltögettem,2-3szor jelzett a nod.néha letöltés kezdetekor,néha futtatás előtt. 3 napja feltettem az avastot a nod helyett. tmélyreható vizsgálat talált 7 fgertőzött fájlt,ebből 2 durva,és mindkettő volt már futtatva a gépen,miközben ment a nood32...
no comment :)
maradunk az avast-nál.
Mutasd a teljes hozzászólást!
köszi a segitséget. sikerült.
galeoto
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én ma kaptam meg a rendszer újraindítós vírust, és eddig NOD32-t használtam. Ezzel nem sikerült leszednem, most feltettem az Avast!-ot, és rögtön megtalálta leszedte.
Mutasd a teljes hozzászólást!
start> futtatás >regedit.exe

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AVG

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\AVG8Uninstall

Ezt a 2 kulcsot törlöd és elvileg jó lesz, ha nemjó így sem, írj, van még 1 megoldás a tarsolyomban.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Panda 2009-es
Mutasd a teljes hozzászólást!
Bizony. A Kaspersky a király. És kulcs sem kell hozzá feltétlenül, a neten keresztül a progival automatikusan kérhetsz hozzá, és egy hónapig ingyen használhatod.
A 2009-es verziója pedig már egy erősebb gépen észlelhetőbb lassítás nélkül is elfut.

Mutasd a teljes hozzászólást!
Nahát ez a lista is aztán komoly, én nem írtam volna ide!

Még hogy az a szutyok Panda az első helyen! Na ne röhögtess!!!
Ráadásul a (bele épült) szcientológia szekta késziti!

A Kaspresky meg csak avalahol utána? A Kaspersky meg az F-prot messze a két legjobb vírusírtó!

Meg ilyet ide irni a listába, hogy Furkó antivirus? Az egy közönséges átverés! Aki e listát készítette, arról én javaslatot tezsek róla elnevezni valamilyen betegséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
sziasztok! egy kis segitséget szeretnék kérni. amint mondtam
nem vagyok egy guru. a kaspersky internet sesuriti 9-verzioját
akartam feltenni de telepités közben folyton azt jelezte
hogy az avg-8 a gépemen van. korábban volt de már nincs.
az avg antispayvarét leszedtem. más irto nincs.
ez angol nyelvü progi kiscit nehezen igazodom el a telepitésén.
de a legujab kaspersky. ha valaki tud segiteni köszi!!!!
galeoto
Mutasd a teljes hozzászólást!
L7wy7-nek igaza van Kaspersky azt csá, de ha jogtisztát akarsz fizetned kell, ha ingyenest akarsz akkor jobb az én megoldásom, mert az egyszerqbb, mint becsapni a Kas blacklistjét, bár ez is megoldható(nekem így van), töröld azt a superantinyavaját, helyette spyware terminator+tqzfal
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem meg ne kombinálgass, hanem egy Kaspersky Internet Security-t rakj fel minden helyett és kész a vész :D Nem kell bajlódnod 1001 dologgal...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én ezt ajánlom:
Avast! 4 Home Edition
Én ezt használom 2 gépen (1 licensz/2gép/0Ft).
E-mailre kell regisztrálni, és akkor lehet használni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Még annyit ,hogy a vista tűzfal az nem elég ?Mivel ott zölden kipipálva !Vagy még lehet telepíteni a comodo personált ?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Akkor melyiket hagyjam fenn,illetve mit tanácsolsz ,mit töröljek és mit telepítsek fel,mivel ehhez én még annyira nem értek !Előre is köszönöm segítségedet!
Mutasd a teljes hozzászólást!
De azért a Kaspersky a legjobb
Mutasd a teljes hozzászólást!