PC Fórum
Nem frissít az antivírus! Melyik? Egyik se!
2013-09-02T16:56+02:00
galileo29
galileo29PC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T16:56+02:00
2009-01-22T17:43+02:00
2009-01-22T17:43+02:00
 • Hátrány, a windows frissítést sem engedi, illetve ha mégis felerölteted, akkor meghal a gép.
  Nem műkszik a netes kereső, talál egy hamis vírust, amit gyönyörűen leírt, aztán a következő bekapcsolás után, (esetleg poén kedvéért kettőt vár a valós vírus,) újra megtalálja a hamis vírusokat.
  A valódi vírus egyszerűen elrejti magát a víruskereső elől.

  Amúgy az sem 100%-os módszer, hogy csatlakoztatom, és uccu neki, elötte ki kell kapcsolni az automatikus lejátszást, illetve nem szabad explorerrel (sajátgéppel) megnyitni a winyót, mert a főkönyvtárban rejtőzködő exe-t (ami lehet még bat-nak is álcázva) lazán elindítja, és amit első alkalommal még láttál pl. fjoly.bat (shr) a következő pillanatban már nem látod, csak azt veszed észre, hogy az a gépet is megfertőzte a vírus.

  Amúgy nem elég egyszerűen újratelepíteni, mert Boot vírus is lehet, és akkor kell egy fdisk /MBR hogy ráncba szedje az MBR-ed, azaz törölje a boot vírust
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez úgy hangzik, Conficker-variáns. Az tiltja le a víruskereső frissítését. Ha így van, az elég szívás. Egyelőre még nincs eltávolító ellne, tehát reinstall Windows, és mindenképp update-elj, a Microsoftosoknak már védelmük, de az csak a megfertőzetlen rendszereket tudja megóvni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF
  SATA esetén nem kell átalakító. Rádug, örül, amennyiben a tápon van táp csati.
  ON
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom hogy kicsit meglepődtél, de hidd el a legegyszerűbb és a legkönnyebben végrehajtható módszert javasoltam. Magam is mindig így csinálom, ugyanis így a fertőzött winyóról semmi nem tud elindulni, elbújni.

  Persze meg lehet oldani másképpen is: netre kimegy, új víruskereső letölt, telepít, gép újraindul csökkentett módban, víruskereső lefuttat. Csak sajnos ezt többször is el kell játszani mire bejön.

  Én a helyedben még Spyware irtóval is megnézném (AdAware).

  Nem kell egyébként másik winyót vegyél, elég a szomszédodhoz átvinni ha vírusmentes a gépe. Sajnos egy 2,5 - 3,5 átalakítót nem úszol meg (kb. 2000 Ft.-) de ez később is jól jöhet.

  A harmadik módszert már leírták:
  Format C: , teljes újratelepítés + programok újratelepítése.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De van egyszerűbb megoldás is. Megnyomod a cd meghajtó gombját amivel elő lehet csalogatni belőle a tálcát, aztán szépen beleteszed ebbe a tálcába a windows telepítő cd-jét, majd ismét megnyomod azt a bizonyos gombot a meghajtón. Aztán szépen újraindítod a gépedet, majd nyomogatva a gombokat eléred azt, hogy a gép elinduljon a cd-ről. Itt aztán a telepítő program segítségével gyönyörűen letörölsz minden egyes partíciót a merevlemezedről. Aztán újra létrehozod őket. Aztán meg is formáztatod őket ezzel a telepítővel, legalább is azt amelyikre a windows-t fel akarod telepíteni. Aztán hagyod a windows-t feltelepülni. Majd szépen visszapakolsz mindent ami eddig használtál és ha szerencséd van akkor a víruskeresőd is frissülni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Működik a net a Laptopon?

  Bitvadász szavaiból azt lehet leszűrni, hogy valószinüleg Virus okozza ezt. Esetleg próbálj meg egy "nagyon új" viruskeresőt letölteni és azzal ellenőrizni a gépet. Az AVAST-nak van olyan funkciója hogy gép inditásakor ellenőriz, amikor sok virus még nem indult el. Ha mákod van még frissiti is magát :)

  De szerintem "manuálisan" is frissiteni lehetne az adatbázist, szóval letöltesz valamit aztán bemásolod a virusirtó megfelelő könyvtárába. Vagy ha a gyártó honlapjáról letöltöd az új verziót az csak friss (max. 1hónapos) adatbázissal rendelkezik (és leirthatja a virust, ha az okoz gondot).

  Egy "format C:" és egy Windows újratelepités is használhat (mégsem kell wincsesztert szerelni).

  De lehet valami Windows beállitást állitott el a virus vagy valami, és azt kell visszaállitani. XP-t használsz (ha nem akkor mit)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tyú! Akkor már csak egy másik vinyót kéne vennem és megtanulni hogyan kell ki-be szerelgetni a vinyókat. Egyszerűbb megoldás nincs? Olyesmire gondolok, hogy megnyomok egypár gombot, valamit valahova beírok és kész :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Winyó kiszerel, másik tiszta gépbe beszerel másodlagosnak, az onnan indított, frissített víruskeresővel lepucol, csodálkozik, régi gépbe visszaszerel, örül!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi! Volt nekem egy AVG free antivirus programom a laptopomon, elvoltunk egymással egész jól (leszámítva, hogy amikor elindult a scan, a gép más funkciói csak vánszorogtak) egy darabig. Egyszercsak kiírta, hogy nem tudja frissíteni a vírusdefiníciós adatbázist. Innentől kezdve kiírta még naponta 50-szer. Picit elegem lett belőle, úgyhogy likvidáltam és feltelepítettem az Avira szintén ingyenes verzióját. Állítólag az ingyenesek közül a legjobb, de ő sem tudott megbirkózni az update-ekkel, pár nap után töröltem. Levadásztam a Norton 15napos próbaverzióját, az jó is volt - kb 10 napig, utána nem frissített. Jelenleg a NOD32 harmincnaposát használom (kb egy hete), és természetesen ez sem tud frissíteni. Kérdés: ilyenkor mi van?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd