PC Fórum

Melyik a legjobb zene és videólejátszó program?

2013-09-02T17:12+02:00
DEVIL333
DEVIL333PC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T17:12+02:00
Melyik a legjobb zene és videólejátszó program?
2013-09-02T17:12+02:00
DEVIL333
DEVIL333PC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T17:12+02:00
2009-09-15T18:32+02:00
2009-09-15T18:32+02:00
 • Linuxon VLC-re voksolok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mekkelek meg Mekkmester.

  Ismeritek azt a poént :

  Hogy hívják a számítógép zseni kecskét?

  Hack-Elek....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • KM player és a probléma megoldva. Beépített code-ja van. Semmit se kell hozzá telepíteni. Mindent visz szaggatás nélkül.

  Nekem a többi lejátszó gagyi volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt van a gyüjteményem, vírus mentes - bátran telepítheted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell programozni, csak összegyűjteni azt az 5-6 kodeket ami megbízható, maximum csinálni hozzá egy telepítőt -de az sem kötelező, felrakni egy weboldalra és megmutatni mindenkinek aki tanácstalan, hogy ezt használja.

  ui: egy "mekmester" természetesen mindenhez ért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kinek képzelsz te engem? Nem értek a programozáshoz, kodek íráshoz ( ÉN csak villanyszerelő vagyok ), megleptelek? Sokat tudok a képzettségemhez képest, a számítógépes problémákról, de csak hobbi szinten művelem. Használom, de programot / még / nem tudok írni - kodek esetébnn te is fordúlj a gyártóhoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "pakkot" ami nem teszi tönkre a rendszert.


  Nézd. A lentebbi kis leírásom ellenére, van még egy nagyon egyszerű megoldás. Ez pedig az ott is emlegetett ffdshow. Ez nem pakk, hanem a nyílt forrású ffmpeg könyvtárakra épülő codec, ami tulajdonképpen megbírkózik a legtöbb formátummal, és ugyanúgy elérheted bármely, windows codec -eket támogató program alól. Én erősen lekorlátozva használom, ám a te esetedben megoldás lehet ha a legtöbb formátum lejátszását engedélyezed. Ez nem fogja tönkretenni a windowst.

  Sok sikert..:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kivágáshoz használj splitert. Gyors, és nem változtat az eredeti anyagon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mi lenne, ha összedobnátok ti egy saját kodek pakk-ot? Ami a minimum-hoz elég, megbízható? És akkor az "amatőr"-ök szokás szerint telepíthetnek egy "pakkot" ami nem teszi tönkre a rendszert.

  Amúgy tegnap telepítettem Windows-t. Kísértésbe estem valami 80 Megás kodekpakk telepítését illetően, de úgy döntöttem nem teszem. Amíg "mindent" lejátszik a VLC addig nem akarok mást felrakni, bár előbb-utóbb úgyis jön valami feladat ami miatt muszáj lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a BSplayerre esküszöm. Az alap WMP mellet csak ez van fenn. A WMP-hez csak a windózos fájlformátumok vannak társítva (wma, wmv). Az összes többit a BS-el játszom le.

  Nemrég kipróbáltam a VLC-t is, mert sokan ajánlották, és ahogy olvasom, sokan is használják, nálam azonban az mp4-et és az mkv-t hang nélkül játszotta, úgyhogy ezért nem hagytam fenn.

  A BS mindent visz - csont nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Nem kell codec pakk. Ez a titok. Egyesével felrakod azt a pár darabot ami kell, és kész. A telepíthető codec -ek hatalmas előnye, hogy bármely alkalmazásból elérheted őket."
  Mondtam én mást? Persze hogy nem kell, én is próbálok mindenkit lebeszélni róla - sajnos kevés sikerrel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell codec pakk. Ez a titok. Egyesével felrakod azt a pár darabot ami kell, és kész. A telepíthető codec -ek hatalmas előnye, hogy bármely alkalmazásból elérheted őket.
  Nekem pl aaktuális koepi xvid codec, az ac3 filter, a halii media splitter (matroska és ogg container miatt) valamint a h264 -hez, és pár ritkasághoz az ffmpeg alapú ffdshow. Ezutóbbit erősen lekorlátozva, hogy ne piszkáljon hozzá olyan állományokhoz, melyeket más codec -el szándékozom lejátszani.
  (most csak a lejátszásról van szó, de pl kódoláshoz is megvan az arzenál, az xvid codec -el értem eddig el a legjobb eredményeket. Hiába állítják sokan hogy az x264 a legjobb, annak valójában ugyanúgy csak részleges mpeg4 támogatása van, és az xvid komolyabb képjavítókat tartalmaz, csak rendesen be kell állítani. No de egy kicsit elkalandoztam..:) )

  Egyébként bsplayer nálam a kedvenc, hogy a témához is hozzászóljak érdemben.
  Zenéhez pedig a foobar2000 -et javaslom. Nagyobb tudású, és hasznosabb mint a winamp. (utóbbi utoljára a kettes sorozat tályékán volt jó) A foobar még kódoláshoz is remek, mivel script alapú megoldást tartalmaz, így az eredeti encoder -eket képes megfelelően használni. (vorbis, és lame utolsó változataival érdemes használni... bár inkább vorbis ha választani kell) Nem mellesleg csoportos kódolás esetén az elérhető cpu szám (vagy ht) -nek megfelelő mennyiségű folyamatot indít el, tehát dual core esetében 2 db fut egyszerre, és természetesen magad adhatod meg a kódoláshoz használandó parancssori kapcsolókat...

  Húúú ez kicsit bő lett, de így sikerült.. Talán hasznos..:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl ha ki szeretnék vágni vmit a filmből vagy videóból érted 2in1 ne keljen külön szerk progit használni.
  (persze csak rövid snitteket vágnék ki)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "nem csak lejátsza a filmet hanem rögzíteni is tud lejátszás közben."
  Azt rögzítse amit lejátszol? Azt meg minek? Másold le.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ezeket használom:
  Videó: Windows Media Player Home Cinema (vagy Crystal Player)
  Audió: Winamp

  Windows 7-nél még codec sem kell, mert alapba benne vannak (legalábbis nekem még egyet sem kellett felraknom)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó akkor pontosabban fogalmazok tudtok olyan médialejátszó szoftver alkalmazást ami nem csak lejátsza a filmet hanem rögzíteni is tud lejátszás közben.
  (kokrétan amit én ismertem abban rec gomb megtalálható volt a virtuális-lejátszó felületén)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szomorítottál el, sőt jobb kedvem lett - remekül szórakoztam az írásodon. Ifjú koromba én is kerestem a jó és jobb lejátszókat - hű de jó DVD lejátszó, de klassz ez a Winamp..., és kodek kodek hátán volt a gépen, és még úgy is kaptam néha olyan filmet amit nem tudtam megnézni újabb kodek telepítés nélkül a windows média playerel, mert kodek nélkül mozdlni sem tud.
  "De mivel a rendelkezésre álló alternatívák száma korlátos, sőt, gyakran csak egy, maximum kettő, ezért olyan nagy különbség nem lehet köztük - stabilitás szempontjából legalábbis biztosan nem."
  Ez nem igaz.
  Család körbeüli a tévét, na mit nézünk, hát most még semmit, de mindjárt megoldom... És a családnak kezd elmenni a kedve az egésztől, a gépen szépen gyűlik a szemét, ami tegnap még jól működött ma már nem - mi történhetett, talán vírus? Hát ki a fenének hiányzik ez? Én nem sírom vissza, nincs szükségem alternatív kodekekre, nem kell semmi bizonytalan eredetű ilyen olyan csomag amitől az exproler exe falnak megy....
  Abban igazad van, hogy biztos használ kodeket a JET is ( és persze a többi lejátszó, amihez nem kell külön telepíteni ), de nem rakja tele szeméttel a gépet. Soha nem volt gondom mióta használom, megszűntek a fagyások, a titokzatos hibák - és csak egy lejátszó van a gépen ami mindenre jó. Nem mintha ez számítana a mai meghajtó méretek mellet, de még lemez területet is spóroltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy tudtok mondani 1 olyan lejátszót ami nem csak lejátsza a filmet hanem fel is lehet venni belőle so-szval van benne rec funkció?
  (régen volt 1ien progim ki is írtam de nem találom se a nevére nem emlékszem)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bs-player nekem ez a favor
  (elöször 1egyik haveromtól kaptam akit Borsos J-nek hínak azóta nekem ez a borsosplayer)

  www.bsplayer.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Zenéhez Winamp Videókhoz K-Lite Codec Pack ami tartalmazza a Media Player Classic-ot ami szinte mindent lejátszik.
  A csomag tartalma: Media Player Classic, DivX Pro, XviD, 3ivX, Windows Media 7/8/9, Fraunhofer MP3 DirectShow decoder, WMA DirectShow, AC3 DirectShow, Ogg Vorbis DirectShow decoder, AAC DirectShow, DirectVobSub, Matrix Mixer, Media Player Classic.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nah akkor letesztelem a programot És köszi a tanácsokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tapasztalatból tudom, hogy jobb ha az ember olyan lejátszót használ, ami hozza magával a kodekeket. Ha külső kodekeket akar telepíteni az ember akkor még a működő dolgokat is elronthatja, elég nagy káosz lehet belőle.

  Nem tudom a VLC hogy telepíti a kodekeket, de szerintem az lenne a legjobb, ha a lejátszó külön tárolná saját magának a kodekeket, így egy működő lejátszót nem tenne tönkre egy utólag telepített kodek. Főleg Win98-on tapasztaltam, hogy felraktam egy-két új kodeket aztán a végén a sima Mpeg-et se akarta lejátszani a gép, meg úgy nézett ki mint egy karácsonyfa.

  Persze ez ellentétes a Windows filozófiájával, mármint hogy ne legyenek közösek a kodekek, de legalább stabil /megbízható lesz a rendszer. Főleg hogy az átlag felhasználó mindent feltelepít ami ígér valamit, nincs mindenkinek annyi angol tudása, vagy szakértelme, hogy tudja hogy egy tömörítéshez melyik a jobb (egyáltalán működő) kodek.

  Zene lejátszáshoz én a Winamp 2.9-es verzióját használom (Villám gyors, nem akar videót lejátszani, cd-t írni stb. -tökéletes).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! Egyetértek Veled! A 3gp-ket ugyan némán játsza, de szinte mindenre rávehető, amellett, hogy kicsi és nem kell egy vödör kodeket letölteni és telepíteni. A csicsa hiánya egyáltalán nem zavar. (Inkább zavarna, mint nagyon sok programnál a ráncfelvarrásos fejlesztés. Más kinézet mellett összekavarnak mindent, kap két új funkciót és új verzióként lehet megvenni.) Már nem is telepítettem utoljára más lejátszót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sztm is a VLC player a legjobb de azon kívül az Itunest is szoktam használni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenkinek vannak kedvencei, van aki mindenre mást használ - még olyan elvetemült is van, akinek mindenáron a windows média player kell kodek hegyekkel. Én nem csúfítom el a gépet kodek csomagokkal, ezért használom a JET lejátszót.

  El kell szomorítsalak, de minden lejátszó ugyanúgy kodekeket - méghozzá ugyanazt az egyet, vagy maximum két, nagy ritkán három alternatív kodek közül az egyiket - használja a lejátszáshoz. Ez a rendszer architektúrájából adódik és abból, hogy a legtöbb videó- és audióformátum nem nyílt, ezért csakis a jogtulajdonos/gyártó által biztosított eredeti dekódoló könyvtár (kodek) birtokában és felhasználásával lehet lejátszani őket. (De mellesleg ha nyílt lenne, akkor is általában elég spéci tudás és gyakorlat kell egy-egy jó teljesítményű és megfelelő dekóder megírásához, így akkor sem teremnének a kodekkönyvtárak minden második sarkon.)

  Az egyetlen eltérés tehát az egyes lejátszók között mindössze annyi, hogy melyik kodekeket telepítik fel akár megoszott, akár csak saját maguk számára elérhető módon. De mivel a rendelkezésre álló alternatívák száma korlátos, sőt, gyakran csak egy, maximum kettő, ezért olyan nagy különbség nem lehet köztük - stabilitás szempontjából legalábbis biztosan nem.

  Szinte mindent lejátszik, ( kodek telepítés nélkül )

  Ez - ha tényleg így van - azért van, mert azért csak feltelepít egy csomó kodeket saját maga, akkor, amikor a főalkalmazást felrakod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazat adok Mekkmesternek, olyan hogy legjobb nincs - egyéni szimpátia hogy ki mit használ. Jómagam is azokat a lejátszókat kedvelem, amelyek nem tömik tele mindenféle Codec-kel a rendszert (ami persze folyamatos hibák, ütközések forrása lehet).

  Jelenleg a VLC-t használom, még nem találkoztam olyannal amit nem tudott lejátszani - minősége, kezelhetősége pedig kiváló.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így mindjárt más:)
  Köszi;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha azt írom, hogy a JET - elhiszed? Mindenkinek vannak kedvencei, van aki mindenre mást használ - még olyan elvetemült is van, akinek mindenáron a windows média player kell kodek hegyekkel. Én nem csúfítom el a gépet kodek csomagokkal, ezért használom a JET lejátszót. Szinte mindent lejátszik, ( kodek telepítés nélkül ) és a kinézete sem fapados - nekem tetszik. Neked kell választani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a hozzáértést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd