PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret

Windows 7 gépigény

2014-10-24T00:17+01:00
optic
opticPC Fórum
regisztrált tag
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Konkrét kérdéseket a Tudástárban kéretik feltenni - KÜLÖN-KÜLÖN!
Windows 7 gépigény
2014-10-24T00:17+01:00
optic
opticPC Fórum
regisztrált tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:

1-Van egy Acer aspire 5742z notebookom (pentium P6100-2Ghz, Intel HD video, 2GB memó, 250Gb hdd), win 7 és win XP fut rajta.
Az ubuntu 8.1-es lemezen van (nem tom milyen) linux is.
Az viszont nem indul el rajta. Szerintem csak a hardverekkel lehet gondja, a kérdésem az, hogy a Linpus Linux menne-e rajta?

2-öcsém gépe (elég szánalmas) pentium III. 1Ghz, 32mb videó, 256mb ram. Vánszorogna-e rajta a Win7 (mindenféle átlátszóság nélkül)?
Válaszokat előre is kösz!
Mutasd a teljes hozzászólást!

Hogy jön ez most a témához?
Mutasd a teljes hozzászólást!
sziasztok) kerdesem lenne.. mi az hoyg tulpörög a merev lemez meghajto es leég emiatt? mi okozza? egyáltaláén létezik ez vagy csak mese? .. (( köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!
Simán megpróbálhatod Az eddigi leglassabb gép, amin elindult a win 7 egy 133MHz-es gép volt, szóval ehhez képest az 1.8GHz fénysebességű. Forrás: MTH 2010, Windows 7 133MHz-en
Mutasd a teljes hozzászólást!
...de tudjuk, hogy a minimum gépigény csak hülyítés...
...Ezt hívják elfogadott vásárlói megtévesztésnek vagy ahogy mi hívnánk átcseszésnek...


Ha tisztában lennél a minimum és az ajánlott szavak jelentésével, akkor nem írnál ilyen ostobaságokat. A minimum gépigényen is éppúgy elindul mint az ajánlotton. Ennyit ígérnek és nem többet. A felhasználói élmény az egy másik kérdés. Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy az éppen hogy elfogadható és a már majdnem jó között óriási a különbség.

Ha a te logikádat követem, akkor az ajánlott is az átbaxás kategóriába tartozik. Mert az élvezhető és teljes felhasználói élményt még nem ez fogja nyújtani. A minimum gépigénynél sehol nem ígérik, hogy ezzel aztán minden faxa, minden grafikai beállítás mehet a maximumon és úgy fog hasítani mint a 6:20-as gyors.

Annyit ígérnek, hogy elindul. És ha elindul, akkor nem baxtak át senkit.


Ha már trollkodsz, akkor figyelhetnél a helyesírásodra egy kicsit! Sokkal hitelesebb lennél.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Használhatnád néha a válasz gombot (linket), mert így nem látni, hogy kihez szólsz, gyakorlatilag a "levegőbe beszélsz".

Azt is említsd meg, hogy vannak programok, amik a minimum konfig alatt is elfutnak jól, vagy kevésbé jól.
Windows XP is elfut 32MB RAM-al is, pedig 128 a minimum (és ott se nagyon fürge).

Aki nem bírja megállni, hogy kipróbálja az új szoftvert, az próbálja ki és majd meglátja. Ha nem tetszik (lassú), akkor letörli, vagy vissza rakja a régi oprendszerét.

Másik dolog, hogy lehet elfut valahogy egy oprendszer a gépen, de elindítasz egy egyszerű kis 2 megás programot és 2 percig tölt, mire bejön a program, na az nem valami nagy élvezet.
De lehet hogy valakinek többet ér, hogy Win7 legyen a gépén, minthogy ne egy P2-es gép sebességével fusson a gép. Döntse el mindenki, hogy mi a jó.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Kedves Gergely12!

Amit leírtál az a minimum gépigény amit a Microsoft közzétett, de tudjuk, hogy a minimum gépigény csak hülyítés. Pl.: ha megveszel 1 eredeti játékszoftvert és elolvasod a minimum gépigény az amin elindul, de élvezhetetlen és szaggatós a játék. Alatta találod az AJÁNLOTT gépigényt ami meglepően magasabb követelmény a minimumnál. ez azért van mert úgy lessz élvezhető a szoftver. Ez nincs máshogy az Operációs rendszereknél se.Ezt hívják elfogadott vásárlói megtévesztésnek vagy ahogy mi hívnánk átcseszésnek. Aki tanult marketinget az tudja, hogy mindenki elakarja adni a termékét bármi áron. Te megveszed esetleg a windows 7-et (persze letöltöd, de ez mellékes) megvan a minimum gépigényed amin nemfog megfelelően működni, ezért bővíted a géped, vagyis költöd a pénzt. Jókis marketingfogás a számítógéppiacon aminek a sok tudatlan, vagyis aki nemért hozzá, bedől. olvasatok többet és okuljatok, hisz ha valamit jobban tudsz a többinél azzal csak nyerhetsz. Remélem többet nemkell írnom erre a témára mert már kezdem unni. Vegyetek jobb gépet vagy elégedjetek meg azal ami van,de szarból nemlehet várat építeni! köszönöm és viszlát
Mutasd a teljes hozzászólást!
A Windows 7 gépigénye:
1GHz processzor (32- vagy 64-bit)
1GB memória
16GB üres hely a merevlemezen
DX9-et támogató videókártya 128MB RAM (Az Aero interface miatt)
DVD-R/W meghajtó
Mutasd a teljes hozzászólást!
Windows 7 Upgarde Advisor

Ezzel nézd meg.De ha már van 1,8GHz és 512MB vagy több Ram a gépedben talán a win7 starter elfut rajta (talánmert a starter kevesebb ramot eszik)...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Jah amúgy csak az hogy én épp letöltök és netezek meg mellé megy a zene, így eszik a gépem 1,5Gb memóriát win7 Ultimate 64bit alatt. Nelegyetek már majmok emberek! 4Gb memória és minimum 3Ghz procc (1 magos) alatt windows xp. Különben még anyit se fogsz tudni csinálni a géped amit amúgy megtenne.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Helló Geri1999!

Ha kicsit olvasnál visszafele a témában akkor fel se kellett volna tenned a kérdést, hogy megy e a win7! :) Mikor a te gépedet összeraktad v vetted akkor win7 még álom se volt. Egyszóval totál feleslegesen terheled vele a géped. Vagy rakj össze 1 komolyabb szerkezetet, vagy elégedj meg azzal amid van de nevárj tőle csodát. Nemakarom ismételni magam, inkább csak ara kérlek olvasd vissza amiket írtam a témában, hidd el hasznoslessz számodrais, és más számára is aki új dolgot akar a régi őskövületéből varázsolni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
attólmég vissza vissza nézek

de az e-maileket többet nézem
Mutasd a teljes hozzászólást!
Néhány vírus és keylogger csak megkötésekkel fog futni ezen a gépen. Ellenben a töréssel a Windows-odba drótozott biztonsági rések kiválóan szuperálnak majd. Persze ezekből te semmit nem fogsz észrevenni, de nem is kell foglalkoznod vele
Mutasd a teljes hozzászólást!
ez aranyos:D "A válaszokat ide várom:" akkor a fórumra már vissza se nézel:D? lol
Mutasd a teljes hozzászólást!
Attól függ. Épp, hogy el fog menni. Bár kompromisszumokat kell kötnöd a csilivili dizájn és a teljesítmény között.
Mutasd a teljes hozzászólást!
hello

Lenne egy kérdésem.

A gépem:celeron -?- 2.00GHZ
1.00 GB RAM
KB. 73 GB MEREVLEMEZ
GeForce 4 124 MB


ELMEGY RAJTA A WINDOWS 7 ULTIMATE (AUTOACTIVATION)

A válaszokat ide várom:
geri19992@hotmail.com
Mutasd a teljes hozzászólást!
Olyan jókat mulatok ezeken a szövegeken. Hogy mien gépekre akarnak egyesek win7-et rakni. Ha venné a fáradságot és kicsit visszaolvasna rájönne, (mint már mondtam) a fejlesztést nem az oprendszerrel kell kezdeni. Rakj össze 1 normális számítógépet és az számológépet dobd a szemétbe. manapság már nemkerül csillagászati összegbe 1 gép ami rendesen végzi a dolgát. Azért, hogy a Tetves facebookra felmenjen az ember nemkell fullos gép se win7. arra ott a mobilod.Ha játszani vagy esetleg videótszerkeszteni akar valaki...nah ahoz már kell gép és nemárt win7, de persze mivel még 64-bites programokból igen híán vagyunk megfelel a már említett x86-os 32-bites verzió (vagy xp) De én többet nemondok semmit aki okos rájön magától, akit meg nemálldott meg az ég több ésszel az így járt!
Mutasd a teljes hozzászólást!
:D Ezen igazán jót gurultam a padlón a röhögéstől (:rolf:).
Ha nem szereted a tudatlanokat ideje tanulnod, hogy egyel kevésebb legyen

Kicsit nézz utána a sysprep eszköznek!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hali!

Nemszeretem a tudatlanokat.


Ebben az esetben igen nagy problémában lehetsz saját magaddal szemben.

Mutasd a teljes hozzászólást!
Lehet haverodnak Dual procija van.
AMD ből a Sempron is 2.8 tól kezdődik úgytudom :D
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nemszeretem a tudatlanokat.
A videókártya és alaplap driveredet semmi a büdös életbe nemfogja leszedni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
X86 (32bit) a jobb rá. Minimum 4GB memória esetén van értelme a 64bites Windowsnak.
Mutasd a teljes hozzászólást!
sziasztok van egy asusx59sr laptopom

pentium dula core t4200 2 GHz
ati mobility radeon hd 3400
ram 2Gb

szerintetek erdemesebb 32 vagy 64 bites windows 7 et instalalni ra ?
elore is kosz
Mutasd a teljes hozzászólást!
1.9-es élményindexen..pfff...nincs értelme 1 ilyen kategóriájú gépre 7-et rakni. Azért, hogy szenvedjen és akadozzon 1 alapfeladat futtatásakor. AZ Xp ezekre a gépekre tökéletes. ha haladni akarsz a korral nem az oprendszerrel kell kezdeni. az előző gépem AMD 1x3.2Ghz 2Gb ram Nvidia 9600Gt 512Mb és azonis xp-t használtam mert fölösleges volt a 7. Annyival nemjobb hisz 64-bitest nemtudtam volna felrakni anélkül meg felesleges is az egész.
Mutasd a teljes hozzászólást!
csá!
nekem is van egy régebbi gépem amire felraknám a w7-et.
Mivel ugyanolyan videókártyád van mint amilyen abban a gépben (csak AGP-s), megkérdezném, mennyire boldogul az aero felülettel?
Gondolom az kapott 1.9-et...
Mutasd a teljes hozzászólást!
nekem 1.9-es élmény indexen is simán elfut!
1.7GHz Intel Celeron
2x256mb régi vacak Kingston RAM
256GB WD Caviar Blue 7200PRM
Nvidia GeForce FX5200 !!!PCI!!! (nem PCI-e)

nagyritkán egy picit megzökken de játékon kívül mindenre alkalmas
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szega!

Szerintem teljesen felesleges lassítanod a géped a Win7-el Xp tökéletes neked. A Win 7 32bit-es verzióihoz is ajánlott a 2 Gb memória (legalább 800 Mhz) a 64 biteshez pedíg már mondta valaki h igen 4 Gb. De ahoz h te még játsz is mellette jó játékokkal kell min 3 Gb memória hisz a win7 megeszik alapfeladatoknál 1,2 Gb-ot és mint tudjuk vannak játékok amik simán elfogyasztanak 2 Gigát...szóval szerintem maradj az Xp-nél ha játszani is szeretnél. Bár nemakarlak megsérteni, de a procid is kevéske...

Örülök ha segíthettem... hy
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hát Ultimate volt már egyszer fennt, képzelheted a sebességet.

De akkor felejtsem is el, hogy élvezhessem a sebességet.

A Proci 1 magos, tehát 32 bites.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Minimumon,nagyon minimumon, de még belefér...

A w7 Home Premium egy átlagos otthoni felhasználó számára tökéletesen megfelel. Számodra még a 32 bites változatot javaslom. Bizonytalan, hogy a procid 64 bites-e, mert ebből a sorozatból 32 és 64 bites változat is készült. Mindemellett a 64 bites w7 előnyeiből semmit nem élveznél, mert az igazán 4GB+ memóriával brillírozik.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Konkrét kérdéseket a Tudástárban kéretik feltenni - KÜLÖN-KÜLÖN!