PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
GNU, Minix INGYENES letöltése a forráskóddal
2013-09-02T17:29+01:00
ifjuhorgasz
ifjuhorgaszPC Fórum
regisztrált tag
Lassan a tizenéves op.rendszermágusokat is megcsapja a fejlődés szele.
Ez a példány pl. már eljutott odáig, hogy nem az alapokból akar új op.rendszert írni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
No még egyszer:
1. a Minix elérhetőségét Sting megadta. Az ingyenes CD-n elérhető a forráskód is, de itt is írják az elérhetőségi lehetőségeket.
2. A GNU meg nem úgy operációs rendszer mint a Windows.
Vannak olyan GNU alapú/filozófiájú Linux disztribúciók, amelyekben (ugyanez a Wikipedian) csak nyílt forrású dolgok vannak, a Debiannak és az Arch-nak is van olyan változata, ami a teljesen nyílt forrású GNU Hurd nevű kernelén alapszanak.

A Debian telepíthető úgy is, hogy nem teszel fel non-free (nem szabad) csomagokat (a 6-os Debian például már a saját kerneléből is kiszedte a non-free dolgokat). Természetesen a Debian is ingyenes.

Vagy ilyesmi az Ubuntun és a Debianon alapuló gNewSense (ez is szerepel az előbb említett disztribúciók között). Ugyancsak teljesen nyílt forrású és ingyenes.

De vannak más GNU variánsok is.
Mutasd a teljes hozzászólást!
de...a GNU(Gnu Nem Unix) az egy rendszer...olyan rendszer mint a windows...a GNU 1.0 egyenlő a Linux 6.0-val...de egyik néven sem találom a forráskóddal együtt...de utána a GNU egy különálló rendszer lett akárcsak a windows...ennyi...

Könyörgöm, mondd, hogy SkullJoe sokadnickje vagy!
Mutasd a teljes hozzászólást!
de...a GNU(Gnu Nem Unix) az egy rendszer...olyan rendszer mint a windows...a GNU 1.0 egyenlő a Linux 6.0-val...de egyik néven sem találom a forráskóddal együtt...de utána a GNU egy különálló rendszer lett akárcsak a windows...ennyi...am köszi a minix linket...csak azt mondd még meg h melyiket töltsem le a minix oldalról, hogy a forráskód is meglegyen...vagy h ki tudjam nyerni...
Mutasd a teljes hozzászólást!
tudom hogy nem ugyanaz a kettő...de nekem ezek a nyílt forráskódúak kellenek...és ingyenesen...ha pedig nincs ingyenesen akk nem kell...ennyi...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az hogy ingyenes és hogy nyílt forráskódú az két külön dolog.
Ha valami ingyenes az lehet nem nyílt forráskódú - az ilyen programok a freeware progik (mind például az Irfanview), de például egyes Linux-összetevők is azok.
Ha valami nyílt forráskódú, attól még lehet fizetős.

Itt találhatsz olyan Linux-disztribúciókat, amelyek teljesen nyílt forráskódú részekből tevődnek össze. A többi Linux-disztribúció - Debian/Ubuntu/Opensuse/... enged nem nyílt (de attól még ingyenes) csomagokat telepíteni.

Mutasd a teljes hozzászólást!
Hát, nem tudom, hogy mit akarsz kezdeni velük ha még megtalálni sem tudod magad őket...

Mindenesetre:
- MINIX itt
- GNU rendszer nincs; a Linux-alapúakat szokták GNU/Linux-nak hívni, de az sem egy konkrét disztribúció, szóval azt sem tudod letölteni. Debian van, Ubuntu, Fedora, stb.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hy!

Az a kérdésem lenne h meg tudja e mondani vki h honnan tudnám megszerezni a GNU-t vagy a minixet, vagy akár mind2-őt, INGYENESEN(!) és mivel ezek nyílt forráskódúak, ezért a forráskóddal együtt...vagy ha nincs külön kód fájl, akkor hogy hogyan lehet az os-ekből(ebből a kettőből) kinyerni a forráskódot...a fő hogy INGYENESEN(!)...köszi előre is...
Mutasd a teljes hozzászólást!