PC Fórum
Csúnyán veri konkurenseit az Internet Explorer a Microsoft Valentin-napi demójában
2013-09-02T17:42+02:00
kukkancs
kukkancsPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T17:42+02:00
2012-02-15T08:23+02:00
2012-02-15T08:23+02:00
 • Na de ok, most a "hivatalos" firefox 10-es verzión van, ha gondolod nagyon szívesen visszatérhetünk a témára amint 11-esbe lépett, had essen le az állad akkor, hogy immár "hivatalosan" is veri az IE10 fejlesztői és IE9 kiadott verzióit a konkurencia, a saját e-penis méregetős tesztjeiben. :D

  IE10 Beta vs. Firefox 11 Beta 7 vs Chrome 18 Beta vs Opera 12 Alpha

  A piszok kis IE10 Beta, hát nem leveri még mindig ill. megint a Firefox legújabb bétáját is? És nem csak a Microsoft saját - elsősorban grafikára kihegyezett - teszjeiben, de Sunspiderben is, FutureMark-ban is, GUIMark2-ben is. Nem is értem hogyan merészeli, amikor te megmondtad, hogy a Firefox az gyorsabb. És hát akkor annak úgy kell lennie, ugye.

  Azt hiszem az lehet a baj, hogy a IE10 Beta meg a Firefox 11 Beta még nem hallottak felőled meg erről a megállapításodról, így nem tudják, hogy melyiküknek kellene lassabbnak és melyiknek gyorsabbnak lenniük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Az IE kiterjesztésrendszere egy röhej, a foxéhoz képest. Nagyon szorosan meg van kötve mihez tudsz és mihez nem hozzáférni.
  Hülyeség. Mindegyikben ahhoz férsz hozzá amihez akarsz."

  Üdv

  Ie-hez is van fejlesztve pl Screengrab,Firebug(tudom F12vel van valami Developer Tools nagyjából ok helyettesíti,meg tudom van Firebug lite js-el de az sem ugyanaz),User Agent switcher,Adblock,Flashblock,youtube 1 click download?(nem webes konvertálás mint pl keepvid.com hanem direct download),ColorZilla,Web Developer,CaptureFox?
  Még ha ezek külső programként eláérhetőek hozzá akkor sem mindegy, hogy csak 1 profil mappát másolok a firefox appdatából vagy amikor OS reinstall van akkor a sok sok progit fel kell tegyem/configolnom.(Nálam pedig amint megjelenik egy Windows (RC,BETA(Consumer Preview:D),Developer Preview) akkor reinstall van vagy ha olyan kedvem van:)
  Ha igen az ie9-10 már egész használható lenne.

  Vagy nekem kellene lefejleszteni ("átlag usernél azért magasabb szintű usernek,kevés szabadidőmből?"))?

  Nem kötöszködésként írtam, csaké kérdezem:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert egzakt módon mekkora is az a kis betűméret? Vagy ez az IE9-ben is rugalmas, minden "kis" méretre külön-külön beállítható?

  A folt azoknál a betűméreteknél deaktiválja Cleatype-ot, amelyeknél az - céljával ellentétben - nem javít, hanem ront a megjelenítés minőségén, a betűk olvashatóságán, elrendezésének egyenletességén, a sima GDI renderinghez képes. Mivel azonban ez (ti. hogy javít vagy ront -e) nem szubjektív, hanem minden gépen és felhasználónál ugyanazoknál a méreteknél következik be egy-egy betűtípusnál, ezért nincs sok értelme, hogy ez állítható legyen - és hiába is az, mert senki soha az életben nem állítja át. Minek is tenné, amikor csak rontani tudna vele?

  Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy pl. a "force_gdi_classic_max_size" opció nevére a Google összesen, duplikátumokkal együtt is csak 133 találatot ad az egész weben - amik mindegyike ráadásul nem kisebb vagy nagyobb értékre, hanem 0-ra állításról szól, ami effektív a Cleartype kikapcsolását jelenti. Ezt ugyanakkor a Vezérlőpultból is meg lehet tenni.

  Erre írtam, hogy ennek konfigurálhatósága kb. akkora előny, mint az, hogy a "busy" animációban beállíthatod a "szirmok" számát. Semmi jelentősége, haszna nincs, tök felesleges az egész. Pláne nem lesz tőle "előrehaladottabb" a megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak egy kérdés.
  Melyik nagyobb szabadság aka jobb beállítási lehetőség:
  1. kis betűméretre kaptál egy foltot
  2. "akármilyen nagy betűméretre is le lehet tiltani a Cleartype-ot"?
  Mert egzakt módon mekkora is az a kis betűméret? Vagy ez az IE9-ben is rugalmas, minden "kis" méretre külön-külön beállítható? (Nem vitatkozom, kérdezem, mert IE9-et nem használtam 10 perccnél tovább, a megfelelő OS hiányában.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt személyenként fogja megválogatni. Az hogy nincs rájuk igény az adott embernél (azaz igénytelenek ebből a részből), az nem jelenti azt hogy nem lenne rájuk szükség overall az embereknél.

  Tök mindegy, mert mint írtam, a lehetőség időtlen idők óta megvan. Azt a kevés embert, akinek szüksége van csillió bővítményre, nem akadályozza meg semmi abban, hogy feltelepítse őket.

  Az IE kiterjesztésrendszere egy röhej, a foxéhoz képest. Nagyon szorosan meg van kötve mihez tudsz és mihez nem hozzáférni.

  Hülyeség. Mindegyikben ahhoz férsz hozzá amihez akarsz.

  És erre mondtam hogy a fox tudja ezt is a legértelmesebben használni, mivel ott meg tudod határozni (kiterjesztések nélkül) hogy bizonyos font családban és bizonyos font nagyság felett használjon csak subpixel elsimítást

  Nem, te nem ezt mondtad, hanem azt, hogy "HWA-nál a fontok normális elsimítása (szöveget folyamatosan nézel) is a FF-nek van a legelőrehaladottabb megoldása". Márpedig a Firefox-nak semmilyen megoldása nincs az élsimításra, mert hogy erre a Windows által biztosított funkciókat használja.

  Egyébként meg azt a dolgot amiről most beszélsz is az IE9-től másolta le a Firefox. Ti. a Microsoft adott ki először egy foltot erre a kis betűméretek esetében valóban létező problémára az IE9-hez, és a Mozilla ezt követően kezdet el ugyanazt a megoldást a Firefox-ba építeni.

  Annak, hogy a Firefox esetében akármilyen nagy betűméretre is le lehet tiltani a Cleartype-ot nincs jelentősége és értelme, mert hogy a probléma csak a kis betűméreteket érinti. Ha meg valakinek az egész Cleartype nem tetszik, az szintén letilthatja komplett az egészet rendszerszinten. Tehát hiába konfigurálható elméletileg ez az opció, mert értelmesen nem lehet átállítani. Annak, hogy ezt konfigurálni lehet annyi értelme van, mint mondjuk annak, hogy meg lehessen határozni, hogy a "busy" animációnál a "virág" hány sziromból álljon.

  Egy IE policy beállítások, vagy kiemeltebben inkább, egy Chrome-os about:flags közröhej kategória azért egy foxos about:config-hoz képest.

  Szerinted. Mert ezzel kapcsolatban is olyan alultájékozott vagy, hogy az már bűn. A valóság így néz ki:

  Opciók száma a Firefox 10 about:config ablakában: kb. 900 (pontos számot azért nem tudok mondani, mert ebben a csúcsszoftverben nem lehet se kimásolni, se kimenteni az opciókat, így csak az oldalakat számoltam meg amikre az opciók kiférnek és hogy egyoldalon hány opció van). Ez az összes létező opciót magában foglalja amit a Firefox felismer, a nyelv-függő és duplikált variánsok, valamint az extensionök plusz opciói nélkül (amik azonban nem a böngésző opciói, csak azok mellett kapnak helyet).

  Opciók száma az IE9 inetres.admx policy-definíciós állományában: 821 darab. Ez ugyanakkor csak azokat az opciókat jelenti amikhez kvázi GUI van (pontos leírással, érték-definíciókkal, azokhoz kapcsolódó súgóval, stb.) A böngésző valójában ennél sokkal több opciót ismer és vizsgál, amiket azonban kézzel ill. más segédprogramokkal lehet a registry-be átkonfigurálni.

  Azaz, az IE9 legalább annyi opciót és egyedi tuningolási lehetőséget kínál, mint a Firefox. Ami mellesleg nem csoda, hiszen sokkal több dolgot tud alapból.

  A Fox ingyen adja neked magát és az összes frissítését, és nem egész fél perc alatt megvan. Ezt hat hetente egyszer annyi pluszt jelent a júzernek, mintha megnézne egy rövid kiscicás videót a youtubon pl.

  Jaja. Meg mellesleg azt, hogy az addig kiválóan működő bővítményei hirtelen megszűnnek működni, mert nem kompatibilisek az új verzióval. Amitől ugye a Firefox esetében megáll az egész világ, hiszen önmagában (bővítmények nélkül) maximum a billegő asztal lábának alátámasztására alkalmas ez a böngésző.

  És ezt akarod te ugyanarra, illetve rosszabb szintre hozni, miszerint egy microsoft IE-ben, ahol hogy 1 verzióval nagyobbat kapjál és azt tudd használni, meg kell vásárold a komplett friss OS-t és komplett le kell cserélned a feltelepített windowsodat, sokszor a programokat is?

  Jézusom mennyi marhaságot beszélsz össze egyetlen mondatban.
  1. Az elmúlt másfél évtizedbe nem került olyan Windows kiadásra, amin ne lehetett volna legalább két verzióval és mellesleg 5-6 évvel későbbi IE-re cserélni az eredeti beépítettet. Pl. az XP az IE6-tal érkezett és még a majd egy évtizeddel később kiadott IE8 is fut rajta. A Vista szintén IE7-tel érkezett és IE8 és IE9 is ingyen letölthető és telepíthető rá. A Windows 7 megint csak IE8-cal jött, és az IE9 ingyen volt letölthető rá, de vélhetően az IE10 is ingyenesen letölthető lesz hozzá.
  2. Hülyeség az is, hogy új Windows-t kellene venni, hiszen - ahogy már az előbb is megírtam - a Microsoft máig foltozza még az IE6-ot is; tehát nem, hogy nem kényszerít úgymond az OS leváltására, de direkt támogatja még azt is, hogy egy akár 11 éves OS-ét és böngészőjét használd. Szemben a Mozilla-val ami egy évig sem támogat egy-egy Firefox-verziót, sőt, az elmúlt közel egy évben kiadottak esetében kerek 6 hét volt amíg egy-egy verziót támogatott.
  3. A fentiekkel összefüggésben az is orbitális hülyeség amit a programok lecseréléséről írtál, hiszen ha sem az operációs rendszered, sem az IE-d nem kell cserélned, akkor egészen biztosan nem kell az esetleg arra épülő programjaid sem (ill. nem az IE és az OS változása miatt). Ami Firefox esetében nem mondható el, hiszen ott az elmúlt majd' egy évben hathetente váltanod kellett kénytelen-kelletlen, de jövő ilyenkor sem tudod majd biztonságosan használni a ma aktuális Firefox verziódat. Ami azt jelenti, hogy számos bővítményedet vagy más, az aktuális Firefox verzióra épülő programodat valóban elfelejtheted majd. Tehát az amit írtál, valójában a Firefox-ra - és csak arra - igaz, annál probléma. Amitől nem ment meg az, hogy ingyenes maga a Firefox, sőt, ettől még komoly pénzedbe kerülhet az adott programok vagy funkcionalitás elvesztése, pótlása.

  Persze, mindketten tudjuk, az az ár idekeverése is csak egy menekülési, terelési kísérlet volt részedről, miután láttad, hogy ezt a "ki is kényszerít folyamatos váltásra, frissítésre" témát is jól elbuktad, a Firefox-szal együtt.

  "Átfogalmazom neked, hogy helyes legyen: a Firefox a "community" nélkül halott"
  A fórumod is halott lenne a community nélkül

  Hát, ez nem igaz. Már megint terelsz. Mert ugye mi köze is van az oldalnak a Firefoxhoz, meg az IE-hez? Semmi. Csak megint erősen benéztél egy vitatott témát, és hát be kell dobni valami más témát, amire gyorsan át lehet menekülni, nehogy már - akár csak puszta hallgatással is - el kelljen ismerni, hogy bizony itt is hátrányban van a Firefox. Ugye?

  "Milyen fejlesztést? A bővítéseket? Mint mondtam, az IE-t már akkor lehetett bővíteni vagy akár az egész front-end GUI-ját lecserélni, amikor nem hogy a Firefox, de még a Mozilla sem létezett."
  Mert látod miden user személyesen megtekert front end IE GUI-val szaladgál a neten....

  Annak, hogy hány "user szaladgál személyesen megtekert GUI-val" mi köze ahhoz, hogy az IE-t már akkor lehetett bővíteni amikor Firefox még nem is volt? Ugye semmi? Akkor ezt már megint minek írtad le? Te se tudod? Gondoltam.

  És miért, hány IE felhasználó szaladgál személyesen megtekert front end GUI-val? Linkelnél valami statisztikát erre? Ja, hogy nem tudsz? Ezt is gondoltam.

  Nem azt mondtam hogy egyik browserben se nem tudnád izzasztó munkával és magas programozási tudással megoldani hogy ezen változtass, hanem azt hogy a fox az egyetlen szinte, ahol te minimális erőbefektetéssel és erre kifejlesztett belső szerszámokkal ezt te szinte nevetve megoldd. Sőt már az opera is egész könnyen fúrható. "felhasználóbarát" kifejezés lehet mond valamit.

  Mintha te tudnál bármit is arról, hogy milyen könnyű böngészőkiterjesztéseket írni. Küldenél nekem pár linket az eddig általad írt IE, Firefox vagy akár Opera extensionökre? Csak, hogy lássuk, hogy te - hozzám hasonlóan - tapasztalatból beszélsz ezen a téren, és nem csak a barátom-apósa-munkatársa-felesének-kutyáját-sétáltató-kisfiú-nagynénjének-ismerősétől-hallottam típusú információk alapján vitatkozol velem, aki tényleg tudja is, hogy mennyire nehéz vagy egyszerű bővítményeket, front-endeket írni az egyes böngészők alá és elé, mert hogy csinált már pár ilyent az elmúlt évtizedekben.

  Az hogy ki a tájékozatlan és ki nem, nem érdemes ebben a pillanatban vitatnunk szerintem, fogalmad sincs ki vagyok és hogy mivel foglalkozom

  Nem kell tudjam, hogy ki vagy ahhoz, hogy tudjam, hogy hülyeség (értsd: bizonyítottan helytelen, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő, tényszerűen téves, illetve minden racionalitást, józan paraszti észt nélkülöző) a nagy része annak amit leírsz. Egy objektív ellenőrizhető állítás nem lehet és nem is lesz se igazabb, se hamisabb attól, hogy X vagy Y mondja - így tök mindegy is, hogy ki az aki mondja.

  De ettől független nyugodtan mondd el, hogy ki vagy! Hallgatlak, csupa fül vagyok. Lássuk, hogy neked is van sok-sok éves tapasztalatod ezen a téren (is), és nem csak minden tényismereti és tapasztalati háttér nélkül vitatkozó hittérítő vagy! Hajrá! Alig várom, hogy megismerhesselek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak hogy saját magamnak mondjak ellen.
  FF/Chrome Win alat és Linux alatt brutálisabban eltér mint IE6-7 esetében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval, én továbbra is azt állítom, hogy el lehet egy oldalt úgy készíteni (még csak extra erőfeszítés sem kell), hogy közel azonosan nézzen ki minden nagyobb böngészőben.


  Ez így van.
  Olyannyira igaz, hogy még a táblagépeken is hasonló pontossággal jelennek meg az elemek, holott ezekre még kevesen vannak tekintettel a fejlesztéskor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Naigen, az IE6 volt maga a rémálom - bizonyos fokig most is az.
  Mi már elvből nem vagyunk hajlandóak figyelembe venni az IE6-os közönséget bármennyire is találhatnánk ellenérvet erre az arrogánsnak tetsző döntésre.

  Eddig még nem kellett emiatt megrendelést lemondanunk, szóval szerencse ez vagy egyre többen gondolják ezt így nem tudom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • IE 9-10 már nekem sem kín, de amikor felhív a megrendelő, hogy IE6ban ez emg az, az már kín:)
  És nem mondhatjuk, hogy IE6---.:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Na, elkészítettem a képernyőképeket (mellékelve). Annyit változtattam az előző forráson, hogy beállítottam 10 pt-os Arial betűtípust.

  Nálam eléggé egyezőnek tűnnek (pedig IE 8-cal laptopon, XP alatt néztem).

  De - mint említettem -, ilyen, 1-2 pixelnyi eltérés más böngészők között is van. Szóval, én továbbra is azt állítom, hogy el lehet egy oldalt úgy készíteni (még csak extra erőfeszítés sem kell), hogy közel azonosan nézzen ki minden nagyobb böngészőben.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Hát nem tudom...
  Azért rá tettem az FF scren -jét, az IE -re.
  (csúnyán szét tudja tólni a menüket, ugyan az a betű méret, de még is...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A kérdés persze, hogy mely webfejlesztőknek?

  Az IE9 óta(najó, még a 8 is idevehető kis jóindulattal) többször kellett a többi böngészőre tekintettel lennem, mint az IE-re az optimalizáláskor.

  Ha van egy kikísérletezett cross-browsing css sémád (reset, shadow, margin/padding stb.), ésszel építed a div-eket, ráadásul mondjuk jQuery-t használsz, neked sem lenne kín.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Akkor IE 9-ben (amire panaszkodtál) megfelelő, nem?

  IE 8-at nem tudom kipróbálni, de mindjárt kerítek valamilyen lehetőséget rá.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenhol vannak kivételek, de legfőképp Javaban:D:D:D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mellékelve...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Hali!

  Az IE az csak egy kín a webfejelsztőknek:)


  Akkor én kivétel lehetek, mert nekem nem az.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Csekkold meg:

  <!doctype html>
  <html>
  <head>
    <title>Test</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <style type="text/css">
      html, body {
        margin: 0;
        padding: 0;
        height: 100%;
        width: 100%;
      }
      div.valami1 {
        position: relative;
      }
      div.valami2 {
        position: absolute;
        top: 0;
        left: 0;
        height: 100%;
        width:100%;
        background-color: #000000;
        opacity: 0.4;
        filter: alpha(opacity=40);
        border-bottom: 5px solid #33AA66;
      }
      div.valami3 {
        position: absolute;
        top: 10px;
        left: 125px;
        color: #FF0000;
      }
      div.valami4 {
        position: relative;
      }
      div.valami4 a {
        display: block;
        float: left;
        padding-top: 10px;
        line-height: 20px;
        height: 50px;
        margin: 5px;
        background-color: #CCCCFF;
      }
      object {
        box-sizing: border-box;
        border: 5px solid green;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div class="valami1">
      <object width="130" height="130" data="http://www.hitetlen.com/flash/ora38.swf" type="application/x-shockwave-flash">
        <param name="src" value="http://www.hitetlen.com/flash/ora38.swf" />
        <param name="wmode" value="transparent" />
      </object>
      <div class="valami2">&nbsp;</div>
      <div class="valami3">Text</div>
    </div>
    <div class="valami4">
      <a>Valami...</a>
      <a>Valami...</a>
      <a>Valami...</a>
    </div>
  </body>
  </html>

  Miért kell külön megadni az IE -nek!?


  Miért probléma ez? Szinte minden böngészőnél előfordul ilyen (mivel nem egységesen kezelik a "szabványt" - pláne, az új dolgokat).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az IE az csak egy kín a webfejelsztőknek:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kapásból: opacity:0.4; filter:alpha(opacity=40);
  Miért kell külön megadni az IE -nek!?
  (Meg a többi filter -es kacat)

  Tudom, ~5px, de ha halmozottan 5px, az már lehet 50 is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • <!doctype html>
  <html>
          <head>
                  <title>Test</title>
                  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
                  <style type="text/css">
                          html, body { margin:0px; padding:0px; height:100%; width:100%; }
                          div.valami1 { position:relative; }
                          div.valami2 { position:absolute; top:0px; left:0px; height:100%; width:100%; background-color: #000000; opacity:0.4; filter:alpha(opacity=40); border-bottom: 5px solid #33AA66; }
                          div.valami3 { position:absolute; top:10px; left:125px; color:#FF0000; }
                          div.valami4 { position:relative; display: block; }
                          div.valami4 a { display:block; float:left; padding-top: 10px; line-height: 20px; height: 50px; margin: 5px; background-color: #CCCCFF; }
                          object { border: 5px solid green; }
                  </style>
          </head>
          <body>
                  <div class="valami1">
                          <object width="130" height="130" data="http://www.hitetlen.com/flash/ora38.swf" type="application/x-shockwave-flash">
                                  <param name="src" value="http://www.hitetlen.com/flash/ora38.swf">
                                  <param name="wmode" value="transparent">
                          </object>
                          <div class="valami2">&nbsp;</div>
                          <div class="valami3">Text</div>
                  </div>
                  <div class="valami4">
                          <a>Valami...</a>
                          <a>Valami...</a>
                          <a>Valami...</a>
                  </div>
          </body>
  </html>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már kitértünk mégis ezekre, hagy taglaljam én is a meglátásaimat.

  "Van, csak nincs szükség rájuk. Marha nagy különbség."

  Ezt személyenként fogja megválogatni. Az hogy nincs rájuk igény az adott embernél (azaz igénytelenek ebből a részből), az nem jelenti azt hogy nem lenne rájuk szükség overall az embereknél. Sőt, mondhatnánk úgy is, aki igényelte és nem kapta meg, váltott, illetve váltani fog a jövőben másik böngészőre ahol megkapja ezeket a lehetőségeket. Ez itt a nagy különbség.
  Az IE kiterjesztésrendszere egy röhej, a foxéhoz képest. Nagyon szorosan meg van kötve mihez tudsz és mihez nem hozzáférni.

  "Annyira, hogy ez a megoldás nem más, mint a Direct2D API használata, amit a Microsoft anno gyakorlatilag kifejezetten az IE8-hoz fejlesztett ki és értelemszerűen ő is építette be először a böngészőjébe, két évvel azelőtt, hogy az első betűsimító Firefox kiadás megjelent volna.
  IE9-ban aztán jöttek a subpixel fontok és igazítás még pluszban - nem is csoda, hogy az IE9 oldalképei néznek ki a legszebben (a szöveg szempontjából) ma is az összes böngésző közül."

  És erre mondtam hogy a fox tudja ezt is a legértelmesebben használni, mivel ott meg tudod határozni (kiterjesztések nélkül) hogy bizonyos font családban és bizonyos font nagyság felett használjon csak subpixel elsimítást. Azaz a többire meg GDI-t, így a kicsi fontok is tűélesek lesznek, a nagyok viszont nem lesznek aliasoltak, szemben az összes többi böngésző megoldásaival (beleértve az IE9 és IE10 verziókat) ahol a nagyok ugyan jól néznek ki a subpixel elsimításnak hála, de a kicsi fontok (azaz amit gyakorlatilag olvasunk is) mint mind halvány, illetve mosott lesz. Ennyit az IE "legszebbségéről".

  "Mert IE-nek nincs millió policy opciója és mert Chrome-ban sincs about:flags, ugye?"

  Egy IE policy beállítások, vagy kiemeltebben inkább, egy Chrome-os about:flags közröhej kategória azért egy foxos about:config-hoz képest.

  "Nem. Ő csak arra kényszerít, hogy ha nem akarod kiszolgáltatni magad minden jöttment vírusnak és hackernek, akkor hathetente keményen frissítsél - ha akarod, ha nem, mert ő jobban tudja, hogy neked mi a jó. (Ugyan megindult némi pozitív változás ezen a téren, hiszen éppen most jött be az ESR, de az is kevesebb mint egy évig jó csak - miközben a Microsoft még az egy évtizednél is öregebb IE6-ot is foltozza, támogatja.)
  Tehát egyik oldalon állítólag nem kényszerít a folyamatos frissítésre - valójában azonban dehogynem, havi rendszerességgel."

  A Fox ingyen adja neked magát és az összes frissítését, és nem egész fél perc alatt megvan. Ezt hat hetente egyszer annyi pluszt jelent a júzernek, mintha megnézne egy rövid kiscicás videót a youtubon pl. Sőt, most már szinte annyit sem, mivel bent lesz a felhasználó nyaggatását elkerülő háttérben frissítő rendszer is. Mindezt azért hogy el legyél látva az összes friss fejlesztésükkel és bugfixeikkel, azaz bármilyen téren netrekész légy. Sőt mint mondtam ezt az összes tetszőleges nagy OS-sen.

  És ezt akarod te ugyanarra, illetve rosszabb szintre hozni, miszerint egy microsoft IE-ben, ahol hogy 1 verzióval nagyobbat kapjál és azt tudd használni, meg kell vásárold a komplett friss OS-t és komplett le kell cserélned a feltelepített windowsodat, sokszor a programokat is? És lehet nem emeltem eléggé ki, hogy ez mellet csakis windowson működik? Hát Sting ne is haragudj.... Ha itt valaki kényszerít és erősen limitál az rohadtul az MS és nem a Mozilla.

  "Ehhez képes, mint láthatod, egyetlen egy valódi előnyt sem sikerült még említened."

  Dehogy nem, csak max nem akarod látni őket, de szíved joga neked is. Minden felhasználó maga dönti el mik az igényei.

  "Átfogalmazom neked, hogy helyes legyen: a Firefox a "community" nélkül halott"
  A fórumod is halott lenne a community nélkül, az MS is halott lenne community nélkül. A fox a felhasználók miatt és velük él, amíg ők igénylik és segítenek a projekt fejlesztésében, addig köszöni szépen és megvan. Ha meg nem lenne senkinek szüksége rá többet, nem lenne community sem aki segítse, azaz értelemszerűen maga a böngészőnek sem kellene többet léteznie.

  "Milyen fejlesztést? A bővítéseket? Mint mondtam, az IE-t már akkor lehetett bővíteni vagy akár az egész front-end GUI-ját lecserélni, amikor nem hogy a Firefox, de még a Mozilla sem létezett."

  Mert látod miden user személyesen megtekert front end IE GUI-val szaladgál a neten.... Nem azt mondtam hogy egyik browserben se nem tudnád izzasztó munkával és magas programozási tudással megoldani hogy ezen változtass, hanem azt hogy a fox az egyetlen szinte, ahol te minimális erőbefektetéssel és erre kifejlesztett belső szerszámokkal ezt te szinte nevetve megoldd. Sőt már az opera is egész könnyen fúrható. "felhasználóbarát" kifejezés lehet mond valamit.

  "Nem értelek félre. Te nem ítélsz el senkit, csak abszolút tájékozatlan vagy ebben a témában is, aminek ellenére rendkívül határozott véleményed van róla. Szokás szerint."

  Az hogy ki a tájékozatlan és ki nem, nem érdemes ebben a pillanatban vitatnunk szerintem, fogalmad sincs ki vagyok és hogy mivel foglalkozom, nekem sem hogy te mivel, de nem is ezért beszélgetünk. Nem kételkedtem benne mellesleg hogy a saját területeiden erős szakmai tudásod lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  mert nem foglalkozom vele...


  Akkor kijelenthetjük, hogy a
  "Még most is képtelen úgy megjeleníteni weboldalakat mint a többi böngésző (FF,Chrome,Opera,Safari). Mindig akad valami elcsúszás, JS eltérés..."
  szöveg csak üres mellébeszélés volt?

  De ha átmész a prog.hu -ra, tuti találsz jó pár példát...


  Nem, ott arra találok példát, hogy nem tudják megoldani, nem pedig arra, hogy ne lehetne megoldani. Nagy különbség...

  Pusztán csak azért kérdeztem, mert én eddig még nem találkoztam olyan felépítéssel, dizájnnal, amit ne tudtam volna úgy megoldani, hogy minden böngészőben kvázi ugyanúgy jelenjen meg (természetesen, az IE 7 utáni "éráról" beszélek), pedig készítettem már "pár" oldalt. Persze - mint említettem -, nüansznyi (1-2 pixeles) eltérések lehetnek (mint ahogy' minden böngészőben - egymás között), de ez mégsem az oldal szétesését jelenti.

  Nem biztos, hogy szerencsések az ilyen, bizonyíték nélküli
  ex cathedra
  kijelentések.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (mert nem foglalkozom vele... De ha átmész a prog.hu -ra, tuti találsz jó pár példát...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Úgy gondolom, nem fogok látni tőled olyan teszt-oldalt, ami IE-ben szétesik, a többi böngészőben meg nem. Sajnálom, mert tényleg kíváncsi lettem volna rá.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 32 bites a rendszered és 64 bites telepítőt töltöttél le?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az FF 10.0.1 2 fps.
  A Nightly-t nem telepíti, pedig Win7:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Ugyan Aurora, de az 1366x767-es felbontásban 34 fps, az IE9 meg 26.
  Viszont az IE-ben a pcforum.hu oldalra nem tudok feljönni, mert összeomlik, ha gpu-gyorsítva van.

  Lemaradt:
  NVidia GeForce GT520MX.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • No majd tanulmányozom. Nekem csak egy hashCode metódus kell ahhoz, hogy HashSet-et tudjak csinálni, semmi több... Az összes selectorText-es lekérdezéshez HashSet típusú végeredmény kell. Amúgy 5 perc alatt össze lehet dobni IE6-os workAround-ot is, csak nagyon lassú... (Régebben próbálkoztam HTC-vel, azzal az ElementNode-okat meg lehetett tákolni, de sok processzor evett, és mondjuk ha egy mobiltelefonon fut a script, akkor ez nem annyira baráti... Végeredményben a HTC-vel több volt a baj, mint a haszon, úgyhogy inkább hanyagoltam.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd