PC Fórum
Winrar password recovery
2013-09-02T17:47+02:00
minicooper
minicooperPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-02T17:47+02:00
2012-07-22T10:14+02:00
2012-07-22T10:14+02:00
 • +1 így van:

  minicooper:

  nézd csak meg !

  "Működik", tehát a 3 karakteres fantom jelszót elfogadja ugyan, mert ugyanaz a paritás CRC , viszont (!) a fantom jelszóval visszakódolt adat csúnyán el fog térni az eredeti jelszóval visszakódolttól, úgy is mondhatnánk hogy egy bit nem sok, de annyi egyezés nem lesz és annyi értelmes információt se fogsz belőle kinyerni.

  Mondok erre egy példát: a fantom jelszót úgy kell elképzelni, mint az égitestek gravitációjánál a librációs pontokat. Van belőlük több is, de ettől még nem kerül egy másik fantom Föld ezekre a poziciókra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az új jelszóval kitömörített fájl megegyezik az eredetivel?

  Valamikor a zip jelszóval való védelmét tanulmányoztam. A titkosító modul forrásnyelven elérhető volt a net-en.
  Ott úgy csinálták, hogy kiindulásként volt, ha jól emlékszem 10 bájt. Ez a 10 bájtot egy bonyolult algoritmussal módosították a jelszó első betűje alapján. Majd a módosított 10 byte-ot az algoritmus módosította a jelszó második betűje alapján, és így tovább a jelszó utolsó betűjéig. Az így kijött 10 byte-ot használták az első adatbájt titkosításához, majd a 10 byte-ot az első adatbájt alapján módosították, a fent említett algoritmussal. Ez így ment végig az összes adatbájton. A tömörített fájlba a jelszó alapján módosított 10 bájt utolsó két byte-ját is elhelyezték.
  Kitömörítéskor a program a jelszó alap módosította az induló 10 byte-ot, majd ellenőrizte, hogy az utolsó két bájt egyezik-e a tárolt két byte-tal. Ha nem egyezett, akkor jelezte, hogy a jelszó rossz volt, ha egyezett, akkor az adatokat kitömörítette. Mivel a kitömörítéshez használt 10 byte-nak csak az utolsó két bájtja egyezett meg a betömörítéshez használttal, ezért kitömörítés után nem azt kaptam vissza, mint amit betömörítettem.

  Nem hasonló a helyzet itt is?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A WinRAR-t nem kell telepíteni. Telepítés nélkül is vígan működik, óidők óta.
  Ha nem titok, leírhatnád:
  -a WinRAR verzióját
  -a jelszavakat
  -egy linket a tesztelt anyagról

  De vélhetően te szúrtál/néztél el valamit, a WinRAR 128 bit AES key titkosítási algoritmust használ, ami nem törhető a .zip "nehézségi" fokával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most hogy mondod a win rarom valahol nem 100-as mindig csinál valami hibát!
  Megpróbálom újratelepíteni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez lejött az írásodból, viszont ettől függetlenül szerintem elküldhetnéd a rar fájlt + a két jelszót a winrar-nak. Esélyes, hogy vmi csúnya hibába futottál bele, mert az nem normális, hogy egy 16 karakteres jelszóval védett állományt egy 3 karakteres jelszóval (gyakorlatilag egy perc alatt) ki lehessen nyitni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem egy letöltött dolog volt hanem csak próbáltam a progit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehhez ismerni kellene, hogy a rar állományok jelszavazása milyen algoritmus és módszer alapján történik. A válasz ugyanis a használt algoritmusban lesz. A te esetedben mindössze annyi történt, hogy a 16 karakteres jelszó és a 3 karakteres jelszó titkosítás után (a winrar algoritmusának köszönhetően) bitre pontosan ugyanazt az állományt adta/adja, ergó mindkét jelszóval nyitható az állomány. Szerintem a winrar-nál megköszönnék, ha elküldenéd a tömörített állományt nekik, valamint a két jelszót, hogy javítsanak az algoritmuson.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv mindenkinek!

  Egyszer egy szép napon kipróbáltam egy winrar kódfejtő programot (bruteforcer-eset)!
  Megnyitottam benne egy 16 karakteres jelszóval védett rar-t majd elindítottam. A fejtés közben rájöttem hogy a demo progi csak 3 karaktert fejt ... sebaj hagytam végigmenni majd a végén kiírt egy 3 karakteres ismeretlen jelszót! Kipróbáltam a rar-ban az eredeti 16 karakteres jelszót (működött) majd a 3 karaktereset amit a progi kidobott és az is működött!!

  A kérdés: HOGYAN?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd