Acer OEM Windows Recovery partícióról

Ez a téma lezárásra került a moderátor által.
Acer OEM Windows Recovery partícióról
2012-11-08T09:58:50+01:00
2012-11-08T19:51:06+01:00
2022-11-04T23:56:09+01:00
szegedip
Üdv!

Van egy Acer Aspire TimelineX 3820T típusú notebookom. Anno ez egy előretelepített Win7 Home-mal érkezett, de bizonyos okok miatt én telepítettem helyette egy Win7 Ultimate-t (nem eredeti). A helyreállító 12GB-os partíció jelenleg is megvan a gépen, de semmilyen helyreállító lemezt nem készítettem anno.

Jelenleg gondolkodom a HDD->SSD illetve Win7->Win8 upgraden. Azt tudom, h egy eredeti Win7ről 9000HUF-ért most lehet 8asra upgradelni. A kérdésem az, h valahogy megoldható, h egy újonnan vásárolt SSD-re rátelepítem/helyreállítom az eredetileg a gép mellé kapott Win7 Home-ot, és utána erről upgradeelek 9eFt-ért 8asra?

Olvastam itt hasonló topicot, de ott nem volt szó háttértár cseréről.

A válaszokat előre is köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Már nem.
Ugyan is a w7 telepítésével tönkretetted az EISA konfigurációt. Recovery partíció elindításához speciális MBR kód kell. Ezt a kódot a w7 Ultimate (és feltehetően a loader) telepítésével te törölted. Mindemellett ha jól sejtem nem volt teljesen eredeti az ultimate. Ennek a loadere teljesen új MBR-t ír fel, hogy biztosítani tudja a w7 indulását és aktivált állapotát.

Így jártál.

Manuális módszer a Ha neki akarsz állni saját magad: résztől.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Jelenleg gondolkodom a HDD->SSD illetve Win7->Win8 upgraden.


  Itt eldől, hogy megy e. Link.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gép 2011-ben vásárolt, így a linkelt akciós upgrade nem játszik.

  Bár lefuttattam a win8 upgrade kompatibilitási ellenőrző programját Loaderes Ultimate windows7en, az érdekes mód felajánlott 9000Ft-os opciót, de attól félek, h a Loaderes Ultimate-re telepítve _valahol_ a telepítési/aktiválási folyamat során elakad, és akkor mehetnék 30 valahány ezres dobozos verzióért, vagy rakhatom vissza a mostani win7et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, akkor jól sejtettem. Innentől kezdve akkor lehet felesleges is az a 12GB-os partíció nekem.

  Gondolom ami a gép alján van kulcs azt meg nem lehet használni egy akármilyen win7 home telepítővel, csak ezzel a verzióval ami a gépen volt, ugye?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért belinkeltem egy lehetőséget a visszaállításhoz. Talán ha azt elolvasod, akkor visszarakhatod a gyári rendszert. Egyébként egy az eredetivel minden tekintetben megegyező OEM Home Premium a gép aljára ragasztott sorozatszámmal használható. Az Acer és az MS nem tekinti igazán frankónak ezt a megoldást, de ennek inkább financiális mint jogi alapja van részükről (szerintem).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, a linket olvastam. Csak mérlegelve, hogy ha a linkelt leírást elrontom, akkor ott azt írják h tuti szervíz (gondolom a hdd MBR lesz kinyírva?), míg ha nem találok egyező home telepítőt, akkor max továbbra is itt vagyok mint most, akkor inkább az utóbbit választom :)

  Mindenesetre köszönöm a segítséget, ha nem sikerül így összehozni, akkor nem lesz win8am a leendő SSDn, annyira azért nem nagy kár érte :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tuti szerviz csak annyit jelent, hogy akkor mehet minden a levesbe. Tehát a visszaállításra, az eredeti EISA helyreállítására csak szervizben lesz lehetőséged. Vagy csak a külső OEM telepítése marad mint lehetőség. Más károsodást nem fog szenvedni a gép.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te néha itt vagy, lobbizzál már légyszi' a reklámok által benyelt Windows 8-ra! Most mindenki ezt fogja telepíteni, kivéve az igazi expert-et, tehát kompetens támogatás nem lesz (tőlünk/tőletek) mert épeszű ember még nem vált véglegesen. És ki cserél? Persze, hogy a mazsola. Oké, ez jó a fórumnak. Másnak kinek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt a mazsolát azért kikérem magamnak :)
  No offense, de azért szerintem nem egyértelmű, h aki win8at akar telepíteni az mazsola.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszer én telepítettem egy előtelepített ASUS gépre Windows7 Startert. Mivel nem volt OEM Starter lemezem, fogtam egy internetről leszedett módosítatlan Ultimate-t (ellenőriztem sha-ra), módosítottam a telepítőben egy konfigurációs állományát a Starternek megfelelően. Végül aktiváltam a matricára írt kóddal. És lehet, hogy véletlen volt, de aktiválta interneten keresztül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd