Lenovo G580 indulási gondok

Lenovo G580 indulási gondok
2014-01-22T08:21:35+01:00
2014-01-22T08:21:35+01:00
2022-11-06T20:40:32+01:00
kisfarago26
Sziasztok.

Elég összetett problémám van(a hasonló cikkeket olvastam nem találtam pont olyat mint az enyém :) ). Na szóval. Egy Lenovo G580-as laposom van( i3 2348-as proci, 8 GB ram, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB videó, alaplapról nem tudok közelebbit Aida csak annyit ír, hogy Lenovo Product System)
A fő problémám az, hogy kb egy hónapja(semmi változtatást nem eszközöltem a gépen akkoriban) a bootloás elég random. Értem ezt úgy, hogy megnyomom a bekapcsoló gombot és ugye az első dolog az, hogy felvillan a "LENOVO" felirat és utána kezd el betölteni a windows. Na most az idő ami a bekapcsoló gomb megnyomása és a "LENOVO" felirat megjelenése között eltelik az random változik 1 másodperc és 1-2 perc között, majd felvillan a felirat és dolgozik szépen ahogy szokott.(teljesen random, van hogy rendesen bejön a "LENOVO" felirat aztán újra indítok és 1-2 percet lesem babán a fekete képernyőt)
Memtest86-ot futtattam memória pipa. HDDsentinelt futtattam HDD elvileg pipa. (Memóriával kapcsolatban annyi történt, hogy megpróbáltam külön külön üzemeltetni a két 4 GB-osat. Szóval mindkettőt kipróbáltam szólóban mind a két foglalatban, de egy memória modullal nem indult el(egyik aljzatban sem) csak villogott a kis vissza jelző led és néha csippant egyet)
Természetesen indításnál minden le van csatlakoztatva róla, se egy külső vinyó se egy egér nem szokott rákötve lenni.
A gépnek ezen kívül jön ki folyamatosan több hibája, ami mondjuk inkább hardveres.(csak gyorsan felsorolom, nem tudom lehet e kapcsolat.

1. Tuch pad jobb(kezd a bal is) beszakadt. Funkcionál de csak be van esve. Hidegen roppan egy nagyot és utána dolgozik, ha meleg akkor szépen puhán jár, de akkor is be van esve :D

2. Az eredeti gyári aksiját nem ismeri el lenovo terméknek(Lenovo energy management program ír ki minden indulásnál egy üzit ha aksival indítom, a lényeg, hogy nem Lenovo termék nem vállal az élettartamára garanciát).

3. A kijelző kb 1-2 mm-t kotyog a keretben(ezt tisztításkor figyeltem meg, amúgy nem vehető észre mozgatás közben). 

Bocsi a hosszú leírásért rövidebben nem tudtam kifejteni. :)
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd