Portál nyitás routerben, de elmegy az internet

Portál nyitás routerben, de elmegy az internet
2014-04-03T19:36:21+02:00
2014-04-06T16:59:09+02:00
2022-11-07T03:05:33+01:00
Yumi
Sziasztok!

TP-Link routerem van, 20 Mb/s-os Digi netem. A Torrentem 3.3.2-es, de az is meg van zavarodva. Hogy portot nyissak a routermben, fix IP címet szerettem volna beállítani. Mindent adatot beírtam, kiválasztottam egy százon belül mozgó számot IP-nek, de amikor ezt jóvá hagytam, akkor elment az internet. Lent a kis ikonon ezt nem jelezte, de kapcsolódni nem lehetett, sőt fel sem ismeri olyankor, hogy lenne egyáltalán bármilyen internet kapcsolat. Amint visszaállítom, helyreáll. Tehát magyarul el sem jutok odáig, hogy nyissak egy portot, mert elmegy az internet. Valaki tudna ebben segíteni? Vagy talán elrontok valamit? Ehhez kapcsolódva még azt hozzátenném, hogy a Torrentem pedig port nélkül is tölt vissza, de csak 10 kB/s alatt és még ki is írja, hogy az átjáró rendben... De, ha bármit el merek állítani, akkor magától kivesz mindenféle pipát. Magyarán, ha a portom nyitva lenne ténylegesen, akkor ezzel se mennék semmire. Ötletek? :/

Válaszotokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez nem így működik. Az IP címedet nem te választod meg. Az IP címet a szolgáltató adja. Ha a szolgáltatód nem ad fix IP-t, akkor te bármi mást beállítasz, az azt eredményezi, hogy elmegy a net, vagy ha a szolgáltató lépteti az IP címedet, akkor megint csak el megy a net.

A nyitott port biztonsági kockázatot jelent. Egy nyitott porton ha nincs forgalom, könnyebben bejutnak a fenyegetések, vírusok a rendszeredbe. Ahhoz, hogy a torrent menjen, nem kell a nyitott port. Tudom, mert nekem is zárt az összes portom, sőt, láthatatlan is. A torrent mégis eléri a maximális le/fel töltési sebességet.

20Mbps -> 2,5MBps
10kBps -> 0,01MBps
10Mbps -> 1,25MBps

Gondold át a sebességeket és nézd meg, hogy melyik az-az érték, ami neked van. Illetve a szolgáltató a sebességeket csak a saját szerveréig garantálja. Azon túl nincs befolyása a sebességekre.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd