Dell inspiron vs. Tplink jeltovábbító

Dell inspiron vs. Tplink jeltovábbító
2015-12-25T20:33:23+01:00
2015-12-26T20:05:15+01:00
2022-11-09T15:55:31+01:00
kokutik
Üdv mindenkinek! 
Nekem olyan gondom van,hogy egy Tplink jeltovábbító segítségével erősítettem a wifi jelemet, amit minden erre alkalmas készülék kiválóan fog, a net szuper, a jel erős. Viszont az egyik laptop, ami egy Dell inspiron 3520, az istenért nem akarja a jeltovabbito jelét felismerni. Az eredeti jelet a routerrol felismeri, de ezt nem. 2,4ghz a jel mindkét változatban, a laptop megkapta a driver frissítést is. Tud valaki segíteni, mi lehet a gond??
Mutasd a teljes hozzászólást!
Talán oprendszer?
Live lemez futtatása--csatlakozás a tplinkre, majd menj ki netre.
Ha menni fog, oprendszert kell cserélj, vagy csak frissíteni kell, hogy menjen.
Ha nem megy--akkor wifi kártya csere.............
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Köszi a tippet, de épp túlvagyok az oprendszer cseréjén. 64bites volt rajta,most kipróbáltam egy 32bitessel. Érdekes, mert routerre simán csatlakozik, de amint a jeltovábbítón keresztül szeretném elérni a netet, sikertelen. A többi eszközöm meg változatlanul felismeri a jeltovábbítón érkező wifi jelet, így tutira veszem, hogy a laptop a ludas.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • így tutira veszem, hogy a laptop a ludas.

  Ezt bizony eltaláltad, létezik kompatibilitás és inkompatibilitás, neked az utóbbit húzta a sors.

  Amit még kipróbálhatsz, hogy a jelerősítőre teszel egy nemhivatalos firmware-t, pl Gargoyle firmware-t, bár típustól is függ hogy rakható-e rá, ez a oldalon megtekinthető. TP-Link-es jelerősítővel nekem is volt gondom, ez utóbbi firmware oldotta meg véglegesen a problémát. Miután típust nem írtál, járj utána az alábbi oldalon:

  Gargoyle Router Management Utility
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a javaslatot, én is ezt sejtettem. Azt hiszem,alternatív megoldást keresek, mert a garit nem akarom felrúgni. Teszek egy nano USB adaptert a gépbe, aztán csak elkezdi azt csinálni, amit akarok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd