Laptop videókártya/csere/stb

Laptop videókártya/csere/stb
2016-12-13T01:05:27+01:00
2016-12-14T17:34:12+01:00
2022-11-10T11:15:27+01:00
golgota91
Sziasztok!

Egy Asus X556U típusú laptopot vettem, az alábbi specifikációkkal:
Win 10 Home 64bit
Intel Core i7-6500U CPU @ 2.50GHz
12gb ddr3 ram
2tb winyó (bár az most mindegy)
és egy Intel HD Graphics 520-as integrált vidikari.

Na most nekem ez a proci egybe vidikari, meg mittudomén honnan vesz el ramot és mikor, már nagyon meghaladja a tudásom, de a fő kérdés az lenne, hogy lehet-e ezt cserélni.
Tettem fel egy képet. Kicsit magas ez a dedikált, meg nem dedikált memória. Amit az asztalon láttok játékok minde fut. GTA 5 igaz csak médiumon, de semmi lag.
Viszont engem a Batman Arkham Knight érdekelne. Tudom, hogy nem arra lett az a gép kitalálva, de ha valahogy elfutna (nem kifagyna nagy lagok közepette) akkor már örülnék.
Valahol olvastam, de most nem találtam már meg, hogy ezt a fajta gépet ilyen vidikarival felszerelve is lehet talán kapni: NVIDIA GeForce 920M (4GB DDR3)
Ha igen akkor vajon ki lehet-e ilyenre cserélni, vagy bármilyen jobbra?
Vagy esetleg a meglévőt valahogy nagyobb teherbírásra bírni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Rosszul olvastad! A 456U változatot lehet dedidált VGA-val kapni. Neked meg az 556U változat van. Ha az alaplapon van MXM vagy AXIOM foglalat, akkor lehet beleszerelni diszkrét VGA-t. Ellenben itt komoly kompatibilitási problémák merülhetnek fel, így ezt csak szerviz tudja megoldani. Illetve nem csak szerviz, mert te is be tudod szerelni, csak éppen ha nem működik, koor nincs lehetőség a kártya cserére, másikat kell venned. Így akár 2-3 VGA-t is megvehetsz, mire egyel sikerül beüzemelni azt a note(net)bookot.

Diszkrét VGA-val kb. 15ezer lett volna az árkülönbség. Ellenben ha te szeretnéd beszereltetni, úgy ez lényegesen több. Ha meg is oldható, árban nem fogja megérni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • kép. át kellett formázgatni mert nagy volt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Persze, hogy ki lehet.
  Flexel lekapod a procinak azt a felét ahol a vidikari van és hozzáhegeszted a 920m felét.
  Bár azt is halottam, hogy ha ügyesen vágsz egy vidikari csatlakozó méretű lyukat az alaplapba akkor még  a porcit sem kell szétflexeld.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos az egész alaplapot kellene cserélned hozzá a laptopodban, tehát leegyszerűsítve, nem oldható meg olyan formában az amit szeretnél.

  Viszont erre keress Google-ban:
  notebook external vga

  Millióféle megoldás van. Kérdés megéri e bármelyik számodra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rosszul olvastad! A 456U változatot lehet dedidált VGA-val kapni. Neked meg az 556U változat van. Ha az alaplapon van MXM vagy AXIOM foglalat, akkor lehet beleszerelni diszkrét VGA-t. Ellenben itt komoly kompatibilitási problémák merülhetnek fel, így ezt csak szerviz tudja megoldani. Illetve nem csak szerviz, mert te is be tudod szerelni, csak éppen ha nem működik, koor nincs lehetőség a kártya cserére, másikat kell venned. Így akár 2-3 VGA-t is megvehetsz, mire egyel sikerül beüzemelni azt a note(net)bookot.

  Diszkrét VGA-val kb. 15ezer lett volna az árkülönbség. Ellenben ha te szeretnéd beszereltetni, úgy ez lényegesen több. Ha meg is oldható, árban nem fogja megérni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezen az alaplapon  nincs semmilyen bővítés.
  Az általad megadott Nvidia chip senem rakható fel, reballozó műhelyben se.
  Nyugodj bele ebbe, vagy add el a gépet és vegyél olyant amiben a dedikált vga-t csereberélni lehet, annak érdekében, hogy 1 game fusson.
  Azt még megteheted, hogy a nagy hdd-t lecseréled ssd modulra, gyorsabb az elérése mindennek,akár a game-nak is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de a fő kérdés az lenne, hogy lehet-e ezt cserélni.

  Persze, hogy lehet. Laptoppal együtt. De egy asztali gépre érdemes, ha már a játék a cél profilod.
  Tudod csavarhúzóval nehéz kalapálni, de kalapáccsal még nehezebb csavarozni.
  Szóval mielőtt szerzel egy eszközt először azt döntsd el, hogy mire akarod használni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • vajon ki lehet-e ilyenre cserélni, vagy bármilyen jobbra?

  Igen, ki lehet cserélni. Ennek a menete az, hogy visszaviszed a gépet oda ahol vetted, elmondod hogy mit szeretnél és ha rendesek, (és elég pénzt teszel hozzá), akkor kicserélik neked az egész laptopodat egy olyanra, ami jobban megfelel az igényeidnek.
  Laptopoknál a videokari cseréje nem megy olyan egyszerűen, mint az asztali gépeknél. A hűtés, tápellátás, méret problémák nagyban megnehezítik a csereberét. A gyakorlat az, hogy a notebook-ok elenyésző részében cserélnek videokártyát a teljes életciklus alatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a hasznos választ!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen lehet a későbbiekben azt kicserélem, meg talán egy +4gb ramot, mert annak még van foglalat. Nem annyira üt szíven a dolog, mert ugy is veszek asztalit, normális játékra, de most ez a megoldás volt a legjobb ennyiért.
  Köszönöm a választ!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze azt gondoltam, hogy nem egyszerű a dolog., csak a laptopokhoz annyira nem értek, nem tudtam, hogy esetleg, van-e külön foglalat benne vagy akármi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazán nincs mit!

  nem tudtam, hogy esetleg, van-e külön foglalat benne vagy akármi.

  Mivel a két típus paramétereiben majdnem teljesen megegyezik, így nagyon elképzelhető, hogy ebben is megvan a VGA foglalat. Mint azt írtam korábban, egy szervizben kell megkérdezni, megnézetni, hogy ez így van-e. Ha van a laposban a szerviz szerint MXM foglalat, vagy kiépítés a VGA számára, akkor az be is építhető. Illetve ilyen VGA-t nagyon nehéz kereskedelmi forgalomba megvásárolni.

  A másik lehetőség a külső VGA használata. De ha lehet ez még drágább, mint a laptop VGA beszerzése és beépítése. Illetve a teljesítménye sem az igazi.
  How to transform your laptop into a gaming powerhouse with an external graphics card
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenképpen majd meg fogom nézetni, de most sokat költözöm, nem igazán tudok berendezkedni és csak a laptop jöhetett szóba. Később pesze pc-t veszek, de addig amit lehet ebböl kihozok, mert 600 fontért ennél sokkal gyengébb gépek voltak. Gaming laptop meg 1400-1600 font....
  De ha nem lehet akkor nem lehet. Kókányoltatni nem akarok ilyen külső cuccokat rá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd