HDMI 120 HZ 1920x1080

HDMI 120 HZ 1920x1080
2017-06-09T10:39:51+02:00
2017-06-10T21:00:09+02:00
2022-11-10T21:40:35+01:00
120hzpls
Hello,

Vásároltam egy 144hz-es monitort amit a Lenovo ideapad 700-as laptopommal szeretnék használni. A boltban volt lehetőségem másik monitorra rátenni a laptopot ami támogatja a 120hz-et HDMI kábellel. A próba során az intel grafikus panelben választahtó volt a 1920x1080-as felbontás és a 120hz gond nélkül. Az Acer Gn246hl monitor esetében amit vettem viszont HDMI-vel nem választható 120hz. Próbálkoztam CRU-val intel driver reinstallal semmi eredmény. Amikor egyedi felbontásként hozzáadom a Fullhd 120hz-es beállítást az intel grafikus vezérlőpult a "Az egyedi felbontás túllépi a maximális sávszélesség kapacitást" üzenetet dobja.
HDMI to DVI kábellel viszont sikerült egyedi beállításkén 1024x768 @ 120hz hozzáadni. Ez szintén nem megy a sima HDMI-vel. Sajnos csak HDMI kimenet van a laptopon és a 120hz-es funkció miatt vásároltam a monitort.
Nagyra értékelném a segítséget, mert nem tudom hova forduljak ezzel már második napja ezzel szenvedek.

Üdv,
Klz
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A HDMI kábel szabványa és ezzel a maximális sávszélessége is korlátozhat. Amúgy meg minek a 120Hz? Ez olyan "micsoda-méregetés"? A szemed 25-30Hz-től folyamatosnak látja a képet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha meg  hozzávesszük, hogy ezeknél a monitoroknál nem is a "villódzást" jelenti a frekvencia...
  Gondolom valami játékoz kell....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztosan megvan a létjogosultsága, nézzétek el nekem ez irányú tájékozatlanságom, életemben nem játszottam (és nem is fogok szerintem). Attól még a kábelre vonatkozó javaslatom megállja a helyét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én meg azon gondolkodtam el, hogy miért nem azt a monitort vette meg amivel a próba során remekül ment az a beállítás amit szeretne elérni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is leginkább csak passziánszt. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk az ember feltételezi, hogy amire rá van írva, az működik is. 
  De vissza kell vinni a boltba... csere, vagy mutassa meg...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenben igazad van, de ha már vette a fáradtságot és elcipelte a gépet, gondolom élt a gyanúval, hogy nem biztos működni is fog amit kigondolt. Az meg, hogy valamire mi van írva, azt meg tudjuk, hogy mennyit ér.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valaki egyszer azt írta, hogy ha magasabb a képfrissítés frekvencia, akkor több az FPS és ettől magasabbra tud ugrani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves válaszolók!

  Találgatásaik  helyesek, valóban  azért van  szükségem a beállításra, hogy a  játékban magasabb  legyen a  képfrissítési frekvencia, valamint ezáltal az FPS és ettől magasabbra tudjak ugrani. Nem érem el az almát pedig már egy hete próbálkozom vele. Sajnos a monitort amivel olyan remekül mentek a beállítások az orrom elől vitte el egy vásárló a boltban. A passziánsz jó játék én  is próbáltam, de nem tudtam végig vinni. Javasolom  a  passziánsz kipróbálását, talán az  hasznosabb időtöltésnek bizonyul majd mint az ide leírt kommentek egy része. A kábel pedig nem függ össze a magasra ugrással, utána néztem.

  Köszi azért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gúnyolódhatsz, de problémád neked van. A kábelnek igenis van köze, ugyanis az alacsonyabb verziójú szabványt teljesítők sávszélessége alacsonyabb mint a kívánt felbontás / képfrissítés / színmélység szorzataként előálló sávszélesség-igény. Olvasnivaló:

  HDMI - Wikipedia, the free encyclopedia
  Does HDMI 2.0 Support 1080p 120Hz? Addressing HDMI Questions

  1080p at 120Hz, then, would fit within even HDMI 1.4b's 340MHz pixel clock (1920 * 1080 = 2.07 million * 120 = 248 million pixels per second). There's more to it than that, though, and HDMI 1.4b simultaneously supports and does not support 1920x1080 at 120Hz. It supports the 120Hz 1080p throughput only for 3D processing, which it does by cloning the data packet for concurrent output to the display device. For 2D viewing – which is what almost all gamers mean when they want “120Hz” – HDMI 1.4b is stuck at just 60Hz for 1080p. This is commonly misunderstood in the HDMI 1.4b spec language.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minden kimenetnek megvannak a korlátai a grafikus kártyán. A papírjaiban minden megtalálható. Nagy felbontásra és frissítési frekvenciára a DisplayPort van kifejlesztve.
  Az általad igényelt paramétereket, csak a 2017-es HDMI 2.1 tudná teljesíteni. Ilyenek a komponenseid? A kártya, a kábel, a monitor. Mind 2.1?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • magasabb legyen a képfrissítési frekvencia
  Ahan! 
  A kábel pedig nem függ össze a magasra ugrással, utána néztem.
  Hát azért ha a lábadra kötöd és rövid, akkor bizony nem nagyon ugrálhatsz... max pattoghatsz. Ezt látjuk most.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos a monitort amivel olyan remekül mentek a beállítások az orrom elől vitte el egy vásárló a boltban.

  De szerintem Mo.-on nem csak az az egy bolt van, és/vagy nem csak ott volt kapható az a bizonyos monitor. Még azt sem tudjuk mi helyett vettél egy Acer Gn246hl monitort (no meg a konfig releváns összetevőit sem), hátha abból valamit ki lehetne silabizálni.

  A kábel pedig nem függ össze a magasra ugrással, utána néztem.

  Ha pedig a szakmai hozzászólásokat nem fogadod el, jobban tudsz mindent mint más, minek kérdezel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közben folyamatosan keresem az infokat a témában és a kábel nem releváns ezért amire hivatkozol nem nevezném szakmai hozzászólásnak. Utána lehet nézni ennek bárhol. A konfig tudja a 120hz-et (kimenet, kábe, bemenet a monitoron). Közben sikerült CRU-val megoldani a dolgot, működik a 120hz 1920x1080-on (tesztelve). A monitor viszont egy olyan hibaüzenetet dob fel, hogy nem megfelelő kábel van csaktalkoztatva és hasznájak dual link DVI-t. Ezt a lebegő hibaüzenetet nem tudom eltűntetni. Acer spportnak írtam, jövő héten várom a válaszokat majd updatelek hogy áll a dolog hátha valakinek hasonló problémája van/lesz és hasznos lehet ez a topic. HDMI 2.0 van a laposomban egyébként.

  Üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • HDMI 1.4b vagy újabb kábel szükséges a készülékek összekapcsolásához.

  Hiába támogatja mind a két eszköz a HDMI 2.0-t, ha nem megfelelő kábelt használsz, nem lesz meg a FullHD 120Hz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd