Ki lehet-e kapcsolni a számtógép billentyűzetét?

Ki lehet-e kapcsolni a számtógép billentyűzetét?
2019-04-03T11:04:43+02:00
2019-04-03T16:52:48+02:00
2022-11-12T05:41:54+01:00
Hubardoni
Üdv mindenkinek! Időnként szeretném kikapcsolni a billentyűzetet,hogy megtakarítsam a lerakodott portól. Van egy kis ügyes porszívóm erre a célra tervezve,kis kefével a végén. A Netten nem találtam megoldást rá. Kihúzni a csatlakozóját két naponta nem szeretném. Windows 7-et használok,64-bit, a billentyűzetnek PS/2-ös csatlakozása van,és van egy másik is USB csatlakozással. Tehetnék egy kis kapcsolót rá,de inkább egy szoftveres megoldás érdekelne...Tudna segíteni valaki? Előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Komplex a probléma, de miért nem kapcsolod le a gépet takarítás idejére??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy mondták... Kapcsold ki :D 

  Ez software-es és hardware-es megoldás is egyben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért takaritom bekapcsolt géppel,mert egy kis neon megvilágitja a billentyűzetet,és az a számitógép tápegységétől kap áramot...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha meg reggel takarítod, akkor meg a természetes fény világítja meg, annál jobb meg nincs...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan az elhelyezése a billentyűzetnek,hogy a monitor árnyékában van (a fény a monitor mögül jön...a monitor háttal van az ablaknak). A monitor (LCD) felső felére van szerelve egy dupla kis neon (egy rossz monitorból szereltem ki) elég ügyes megoldással és ez világítja meg a billentyűzetet nagyon jól,a feszültséget pedig a számítógép tápjától kapja induláskor. Megoldhatnám egy kis kapcsolóval is amit a monitorra szerelnék,de gondoltam van más megoldás is. Ha pedig nincs,hát nincs,jöhet a kapcsoló,de ha mégis van csak én nem tudom...ezért (is) van ez a Fórum,nem?
  Köszönöm az eddigi válaszokat. Gondolom,ha ilyen részletesen írtam volna le az elején akkor jobb lett volna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lekapcsolod a gépet. Lehúzod a billentyűzetet és nappal szépen kitakarítod. Amikor végeztél visszadugod a billentyűzetet és bekapcsolod a gépet.
  Két naponta meg felesleges billentyűt takarítani.
  Ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm "treda3" de ezt én is tudtam...itt napi,vagy két napi kis porszívozásról van szó. Azért ennyiszer nem akarnám ki/be dugni a csatlakozót...kérdés inkább az van-e szoftveres megoldás vagy nincs?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor meg nézd meg az energiagazdálkodási beállításaidat biosban, nekem is egy USB-s led szalag van az egyik gépembe dugva és akkor is felkapcsolható ha nincs bekapcsolva a gép.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eszközkezelőben törlöd a billentyűzet driverét!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Start menü- Leállítás- Billentyű porszívózás- gép bekapcsolása.
  A billentyű kikapcsolva akkor nem kap áramot, ha a bios energiagazdálkodási beállítása úgy van beállítva hogy kikapcsolás esetén az uSB-PS/2 is kikapcsolja.
  Ennél egyszerűbb nincs.
  Ha be van dugva a billentyű és a gép be van kapcsolva az mindenképp kap áramot. Erre semilyen szoftveres megoldás nincs.
  Még a Biosba kikapcsolhatod az USB-t de az már hardveres megoldás, hisz magát a hardvert kapcsolod ki.
  Szoftveres megoldás nincs.
  eszközkezelőbe tiltás sem megoldás hisz akkor is kap áramot az uSB és a PS/2 is. Tehát a takarítás ez esetbe nem hajtható végre biztonsággal. Bár megjegyzem egy porszívózás nem okozhat így sem károkat.
  Mint mondtam a legegyszerűbb ha kihúzod kitakarítod és visszadugod az a billentyűt.
  ...és még egy megoldás kikapcsolod a gépet, kihúzod a konektorból porszívózol visszadugod a gépet és bekapcsolod. De ez is hardveres megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha lock-olod a gépet, akkor nyugodtan takaríthatod. Lock-olt állapotban a gombok megnyomkodása nem okoz kárt benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mondjuk egy porszívózás így sem okozhat gondot, de viszont áram alatt van a billentyű és így nem 100%- os a biztonság.Mármint az eszköz biztonsága.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • napi,vagy két napi kis porszívozásról van szó

  Ma már valóban nem olyan "szent műszer" a számítógép, és különösen a billentyűzete, egere, mint mondjuk 30 éve volt, de azért mégsem kéne annyit enni a billentyűzet felett, hogy naponta-kétnaponta legyen rajta mit porszívózni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ennyiszer nem is kell takarítani!
  Feltéve ha nem a billentyűzetet használod alátétnek, kenyérszeleteléshez.

  De ha ennyiszer akarod takarítani, akkor veszel ilyen kis műanyag seprűt, hasonlót amit pókhálózáshoz lehet venni bármelyik kínai üzletben és  azzal lesepregeted a billentyűzetet. Az bőven elég "napi" takarításhoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Én Windows 10 32 bitest használok, de 64 bitest szerettem volna, (sajnos a cég ezt adta) PS/2 billentyűzet USB átalakítóval, mivel a gépen csak egy multi PS/2 van, oda meg az egerem van bedugva. Az iroda tájolás észak dél irányú így pont a keleti reggeli napnak ülök háttal, ami jól megvilágítja a billentyűzetemen lévő napi mocskot. Mondjuk nem is értem miért keletkezik, hiszen minden reggel fürdök és ritkán táplálkozom a billentyűzet felett.
  Ennek eltakarításra a Dataflash tisztító habját használom minden esetben mikor még nem kapcsoltam be a gépet reggel, hogy szépen tisztán kezdjem a munkanapot. Az erősebb szennyeződéseket, ha a kolbászos szendvics morzsája bele mászna, fejetetőre állított billentyűzet csapkodásával távolítom el 99%-os hatékonysággal. Azért csak 99%-os, mert a billentyűzet kábelének rövidsége miatt nem tudom a megfelelő nagyságú ütést bevinni neki. 
  Ez a kis tápos neon felkeltette az érdeklődésem, ha lehetnem egy szakmai rajzot kérnék róla. 
  Megoldásom remélem elfogadhatónak találod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a billentyűzetnek PS/2-ös csatlakozása van,és van egy másik is USB csatlakozással.

  Az usb-s billentyűzettel menet közben is azt csinálsz amit akarsz.
  A PS/2 billentyűzet, ha a saját alaplapi PS/2 portjába van bedugva és nem egy usb aljzatba átalakítón keresztül akkor felejtős, mert hiába dugod vagy kapcsolod vissza.
  Gép kikapcsolás (áramtalanítás és nem standby) előtt nem fogja újra érzékelni az alaplap.
  Ez a PS/2 port működési jellemzőiből adódik és nem tudsz vele mit kezdeni.
  Egyszerűbb ezt szoftveresen megoldani:
  Nyitsz a windózban egy billentyűzet ellenőrző programot. Ott azután nyugodtan kefélgetheted élesben is a billentyűzetet. Max kijelzi a program, hogy melyik gombokat nyomtad le.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit jelent lock-olni a gépet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Húzzál rá naponta egy réteg folpackot és nem kell porszívózni... 


  Vagy vegyél ilyen trutymót, ez még antibakteriális is... Super Clean Keyboard Cleaning Gel - In Use
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát erről van szó. A kicsi porszívó (a porszívó USB-ről megy...)  végén ott van a műanyag seprűcske (mostanáig csak egy kis seprűcskét használtam,ahogy mondod) és végül is ezzel megy a napi kis takarítás,csak ez annyival jobb az egyszerű seprűcskénél,hogy a felkevert port beszívja!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem is ilyesmire gondoltam,de ez nagyon megfelel!!! Blokkolja a billentyűzetet és az egeret,miután könnyen ki lehet blokkolni. Ez még jobb is mint amire én gondoltam (kikapcsolni...)! Nagyszerű! Köszönöm mindenki hozzászólását! Tulajdonképpen "Viviii" kitalálta,hogy mit szeretnék...Lehet,ha jobban fogalmazok,más is rájött volna...sosem tudjuk meg. Az 50 pont a "Viviii"-é. Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd