PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret

Epson c42 nyomtató furcsa hiba üzenete
50

2013-09-03T03:21+01:00
fatibi1
fatibi1PC Fórum
regisztrált tag
Epson stylus c42 nyomtató a következót írta:"A nyomtató belső alkatrészei használati idejük végéhez közelednek.Lecserélésükhöz forduljon kereskedőhöz."A tintapatronok nem üresek.Előtte rendesen nyomtatott.Semmi különös hangot nem adott egyszerűen nem akar nyomtatni.Költeni már nem érdemes rá több ezer forintot,ezért remélem találtok vmilyen megolgást.Előre is köszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Epson c42 nyomtató furcsa hiba üzenete
2013-09-03T03:21+01:00
fatibi1
fatibi1PC Fórum
regisztrált tag
Szia! Ugyan ez a problémám volt. Úgy oldódot meg, hogy vissza vittem a céghez ahol vettem és kb. 600 Ft-ért kikoldolták. (Egyébként néztek rám mint az újévi malacra. Ők se találkoztak még ezzel. Pestre vitték az Epson servízbe)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Kőssz!Majd visszaviszem.egyébbként nem tudom mire jó ez epsonéknak.Előttem elvágták a farkukat.Azért köszi!!!!!!!!!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Helo! Azért jó ez nekik, mert rengeteg ember utángyártot patront vesz hozzá és szt szeretnék, hogy azért ne úszd meg olyan olcsón a dolgot. Ez csak 1 szemét húzás az Epson-tól. Egyébként az lett a dolog vége, hogy kellett venni 1 új nyomtatót. Hát ez van.
Üdv: Péter
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nekem ma lett ilyen problémám. Mennyi ideig volt jó a 600 Ft-os kódolás?
Itt állnak hegyekben a patronok... :(
Mutasd a teljes hozzászólást!
15 percig. Nem érdemes vele foglalkozni. Inkább venni kell 1 új nyomtatót. Mert a nyomtató fejet kell kicserélni és az annyiba kerűl mint ha vennél 1 új nyomtatót.
Sajna ez van!
Üdv: Péter
Mutasd a teljes hozzászólást!
Találtam egy olyan kereskedőt, aki a patronjaimat féláron beszámítja az új nyomtatóba. HP 33.. a típusa. Tölthető a patron. Jó vétel szerinted?
Köszönöm a segítségedet.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hello! Ez szerintem attól függ, hogy mennyit használod a nyomtatót, és mennyit szánsz a patronokra. Van 1 kereskedő ismerősöm, aki azt mondja, hogy a jelenlegi legjobb nyomtató a Canon. Szerencsém volt vele, mert még azt a típust tudtam megvenni ami még elfogadja az utángyártot patront. Bár én elég sokat nyomtatok. Az után töltött patron szerintem nem annyira biztos. Legaláb is nekem nem jött be, nagyon sokat dühödtem vele
Így inkább azt tanácsolnám, hogy 1 Canon-t vegyél. De ne töltest újra a patronokat, mert csak bosszúságod lesz vele.
Üdv: Péter
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mielőtt mind kidobnátok Epson nyomtatóitokat (amelyek egyébként jól működnek), írok ide egy pár sort. Elöljáróban annyit, hogy a hibaüzenetet egyelőre othon nem tudom eltűntetni, de tudom miről szól: PÉNZRŐL!
Nálam tegnap jelentkezett a hiba. Mára a következőket tudom.
Ahogyan a patronok oldalán lévő chip-ből is leszámol a gép egy mennyiséget, ugyanúgy számol esetünkben is egy chip-ből, csak ez a nyomtatónk belsejében van. Természetesen a valóságnak nincs köze a chip által jelzett hibához, hiszen a patronokat is egy "nullázó" szerkezettel újra használni lehet, amíg valóban kifogy belőlük a tinta. A mostani hibajelzést azonban eddigi kutatásaim szerint csak az Epson szervizekben tudják gépünkben "nullázni" és ekkor ismét annyit tudjuk használni a szerkezetet, mint eddig. Ez kb. 4000 Ft.
Arról van szó, hogy nagy a verseny, a nyomtatók eladási ára alatta van az előállítási árnak és minden gyártó utólag próbálja meg behozni a hasznot, többnyire nem túl tisztességes módon.
Olcsó tintapatront tudom, hol lehet kapni. Tintapatron cihp "nullázót" tudom, hol lehet kapni. Ezekután már csak ennek a hibaüzenetnek a "nullázó" software-ére volna szüksége mindannyiunknak és lehet tovább nyomtatni.
Ha valaki tud ilyet, vagy tudja az alapbatétel módját, írja ide!!!!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Amit írsz, írtatok annyiban érdekes, hogy ez a "jelenség" az olcsó nyomtatók szegmensében is létezik. Ugyanez amit írtok pl. a HP 4000-es lézernél 200 000 kinyomtatott oldal után következik be. Annak ennyi nyomtatás után megy tropára a belseje a gyártó szerint. Ennyi lapszám után totál generál, vagy kuka, vagy lenullázás. Ki ki dönthet vérmérséklete szerint.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Furcsa, hogy 600 Ft-ért kikódolták valakinek! Én jártam ugyanilyen problémával
a márkaszervizben c43 nyomtatóval, az ő elmondásuk szerint van a nyomtatóban egy szivacs ami összegyűjti a patronból a hulladékot , ez megtelik , ezt ki kell cserélni és szoftveresen engedélyezni hogy tovább nyomtasson a gép, a szivacs ára a 600+Áfa Ft erre jön a munkadij 6000 Ft+Áfa óradij. Félórát számoltak + a szivacs, állitólag a régebbi nyomtatókban is van iyen szivacs csak sokkal nagyobb. Felhivják a figyelmet arra, hogy utángyártott patronnal használva, nincs további garancia, meddig fog nyomtatni. Magyarán kapu garancia, kiérsz a kapun és nincs tovább.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az én tapasztalatom a következő:
Gyári Epson patrongarnitúra 13000 (fekete 4800, színes 8200) Ft-ba került kb. három éve, amikor a szerkezetet vettem. Ugyanolyan vákumcsomagolt, de nem gyári garnitúra akkor 2200Ft-ba került. Azóta is olyat veszek és azt használom, gond nélkül. Azért gondoljátok meg, ezek műanyag dobozkák alul-felül egy kis furattal, két gyűszűnyi festék van bennük kis szivacsos anyagba felitatva ( üssetek szét egy rosszat!), pici chipet az oldalára ragasztják és kész. Ennyi pénzért én is hirdetném úton útfélen, hogy csak gyárit szabad használni, mert tönkremegy a nyomtató.
Ha gépünkben a tintagyűjtő szivacsot "gyári" szivacsra cserélik, akkor sem vállalnak garanciát, ha gyári patronokat is tesznek bele. Garancia szivacsra, a patronokra és a gép alpbatételére van. Javításról és arra adott garanciáról szó nincs. A szivacsot, ami egyébként vastag filc, a gép burkolatának eltávolítása után egy csipesszel C42-ből kivehető és sima vízben egy perc alatt hófehérre mosható. Persze ettől semmi nem fog változni, hiszen a hiba oka nem ez, hanem a tiltó hibaüzenet.
Ezért ismét megkérem, aki tudja, hogyan lehet alapba tenni a nyomtatót az írja ide! Eljött az az idő, amikor a C42 tulajdonosok kózül egyre többünket érint ez a kérés. Természetesen, ha én tudom meg az okosságot, azonnal kózlóm itt.
Internetre fel!
Mutasd a teljes hozzászólást!
ORION!
Ha HP nyomtatód van, és a hibaüzenet előtt jól múkódótt, szívesen megadom a helyet, ahol alapbateszik. Viszont, ha erre az infora csak te vagy kíváncsi, akkor inkább az e-mail címemre írj és én is oda válaszolok neked.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Köszönöm a segítő szándékot. Nekem otthon Canon i550-es van, azt nem tudom fog-e hasonlót elkövetni, mint a szóbanforgó tintás Epsonok. A HP lézer a munkahelyemen van. Úgy gondolom ehhez a nyomtatóhoz meg van a megfelelő szervízkapcsolatunk. Ha tévednék, majd jelentkezem.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Epson tulajdonosok figyelem!
Azt hiszem megtaláltam a megoldást az alpbatételre. Amíg nem történt meg az én gépemen a beavatkozás, addig várni kell, de legkésőbb jövő hét kedden ideírom.
Mutasd a teljes hozzászólást!
FIGYELEM! EPSON C42 HIBAÜZENET MEGOLDÁS!
Ha nyomtatótoknak a hibaüzenet előtt nem volt semmi baja és a tintagyűjtőjéből még nem folyt ki az évek alatt összegyűlt tinta, akkor INGYEN(!!!) alapba teszik az agyát kb. 30 másodperc alatt a következő helyen: Epson szerviz, RA Trade KFT 2040 Budaörs Törökbálinti út 23. Telefon 06 23 502884
A budaörsi Tesco-nál, az autópálya másik felén találhatók.
Némi jattot vigyetek, megérdemlik, mert ezt sehol nem lehet 4000 alatt megúszni.
Ja, és egy sort nekem is írjon (de azt már privátba), akinek sikerült, hogy tudjam, egyáltalán olvassa-e valaki ezt az oldalt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szevasztok! Nekem van egy progim amivel ez a leállási probléma megoldható. Akit érdekel az írjon emilt prozoo@freemail.hu.
Mutasd a teljes hozzászólást!
ITT A MEGOLDÁS. ISTENITSETEK!!!! MEGOLDÁS
Mutasd a teljes hozzászólást!
óóó nekem kb 7 éve volt egy Epson Stylus Color 200-am annak nem volt ilyen baja... csak külön volt a fej és a tintapatron,és beszáradt
Azóta nincs nyomtatóm

Amúgy hackeljétek meg azt a Chipet... vagy égessétek ki
Mutasd a teljes hozzászólást!
HELLO!

KÖSZI EZ BEJÖTT :)

Mit görcsöltem eddig....

(képzeljétek epson szervíz vagyunk, de korlátozott titkosított progikkal dolgozunk ott bent, magamnak sem bírtam haza hozni)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Bocsánat, lehet, hogy nem annak válaszoltam, akinek kellett volna, de a lényeg a lényeg.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nekem olyat üzent a 6,5 éves Epson Stylus Color C42 SX-em, hogy "egyes alkatrészek szolgálati ideje lejárt". Próbáltam átállítani a dátumot. Nem segített.

Van más megoldás, mint új nyomtatót venni?

Üdv
Nagy Ferenc
Mutasd a teljes hozzászólást!
Megvan még az-a hely Budaörsön?
Üdv
NF
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem megvan. Budapest felől írom. Ahogy lejössz az autópályáról az első Budaörsi lejáratnál, egy körforgalmú felüljáróra jutsz. Jobbra az első kijáratnál kimész belőle. Egy lámpás kereszteződéshez jutsz, ahol szintén jobbra kell menni. 100 méter múlva ennek az utcának vége, ott is jobbra kell menni, és mielőtt nekimennél az autópályának, amiről az imént jöttél le, egy kapun egy telepre kell behajtani. Az udvar végében van az Epson szerviz. Ha semmi baja nem volt a gépnek a hibaüzenet előtt, akkor a "nullázáson" kívül mást nem is kell vele csinálni. Próbáld azt mondani nekik, hogy te nagyon jó kuncsaftjuk vagy és idehordtad a család összes Epsonját már, akkor lehet hogy megcsinálják ingyen (egyébként 1 perc alatt). Nekem nem kellett meggyőznöm őket, mert sajnos tényleg sok pénzt hagytam már ott náluk és már ismertek.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Kösz, Prozoo!

Működött az Epson utility.

Szöveg és képhttp://nagy.cs.southern.edu/apache2-default/new/nyomtato_vissza.htm
Üdv
Örök hálám sír széléig üldözzön, és onnan beletaszítson!
Fertotam
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!
Nem kell kidobni!

A google-t megnyitod, majd beírod ezt ssc service már meg is van a megoldásod!

Ha nem boldogulnál vele akkor is, elég ha szétszeded és a festékgyűjtő párnákat kimosod és megszárítod, de vigyázz, mert nagyon tré munka gumikesztyűben mosd mert különben 1-2 hétig szép lesz a kezed!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Sziasztok!

Letöltöttem ezt a programot, de nem igazán boldogulok vele...
Leírná valaki röviden, hogy miután telepítettem, mi a teendőm?
Előre is köszi!
(A nyomtatóm típusa: Epson c43sx)
Hiába próbálkoztam vele, egy hibaüzenet dob ki "communication error". De miért? Ehhez a nyomtatótípushoz nem használható a program?

Mutasd a teljes hozzászólást!
OLVASD EL

itt leirják hogyan kell tisztitanod.
ITT meg a nyomtatók ról olvashatsz

A program nem jó ehhez.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Köszi!
Próbálkozom tovább........
Mutasd a teljes hozzászólást!