Asus A8NE alaplapi gondok

Asus A8NE alaplapi gondok
2006-06-07T21:13:26+02:00
2006-06-08T09:21:09+02:00
2022-10-19T12:40:48+02:00
medorin
Segítséget,ötleteket kérnék a következő problémára.
Van egy gépem amit januárban raktam össze (az adott alap,AMD3500 proci inno Geforce 6800 kari,2x512 kingmax ram,LG olvaso és pioneer író,160 Samsung Sata 2 winchi)és 5 hónapig tökéletessen működött, majd kb 2 hete fokozatos lassulás és rejtélyes hülyeségek közepette egyre rosszabb lett.Egymás után két USB port is behalt(az egerem és a billentyüzeten rádiós vevője USB-s.Időnként lefagyott, több alakalommal csak többszöri nekifutásra bútolt be stb.Végül már a DVD írást is elrontotta.Több féle vírus ,spyware és egyébb tisztítós próbálkozás sem mutatott semmiféle fertőzést.Nem voltak felugró ablakok, háttérben futó alkalmazások, semmi látható. Az XP partíció törlése majd újbóli feltelepítése után sem lett olyan mint volt,azóta is előfordult,hogy a képernyővédőből,csak reszetelés után éledt fel, a játékok rosszabbul futnak. Az USB-k életre keltek, de egyszer már internetezés közben megált az egér és a billentyűzet.Átdugtam másikbs,újból feltelepítette az USB hidat,felismerte az eszközt és azóta megy.A java konsol sem tökéletesnéha a bankos oldalaknál a feluró ablakban nincs felirat kb tudnom kell hol lenne az igen gomb stb. A legutolsó hülyesége az volt ,hogy rendesen leállítottam az xp-t, majd a bekapcsoláskor az alaplap bemutatkozó képén megált és onnan nem lépett tóvább, nem tesztelte a hardwereket.Se csipogás se semmi többszöri ki be kapcsolgatás után elindult azóta megy.A tápegység 400w-os. A merevlemez teszt nem talált hibát.a Frissen felrakott üres xp lassabbas bútolt be mint azelőtt a programokkal terhelt. Várom az ötleteket hol keressem a hibát,mert nem tudom döglödik az alaplap,vagy valami lényeges dolgot kihagytam a telepítés folyamatában
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • valami lényeges dolgot kihagytam a telepítés folyamatában


  Azok csak az alaplap drájverei lehetnek.

  Ha azokat is feltetted, akkor a jelenség a következő hardwer hibákra hajaz:
  1. haldoklik a táp (csere-táp)
  2. túlmelegszik a processzor (mérés, illetve hűtő elleőrzés)
  3. hibás memóriamodul(ok)(memteszt)
  Ezeknek érdemes utánajárni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, a választ a proci hűmérséklet mindíg 50 fok alatt van, a tápra már gopndoltam,de még fél éves sincs (habár a mai termékek,TV szerelő vagyok)mem tesztre mit javasolnátok az everest nem jelzett hibát a gép paramétereinek megfelelő értéket jelzett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Memteszt.
  Ha tudsz lemezre írni, ez azért jobb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A memteszt sem talált hibát az alaplapi drájvereket természetesen telepítettem, amit nem tettem meg telepítés előtt nem tettem alapállapotba a biost.Nem tudom van e jelentősége.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem tettem alapállapotba a biost.Nem tudom van e jelentősége.

  Ha nem nyúltál bele, akkor nincs.
  Marad a táp. Ezek a kézenfekvő dolgok.
  Azonban bármi is lehet (alaplap, processzor), de kevésbé jellemzően.
  Memtesztnél ügyelni kell arra, hogy a windows által lefoglalt területet nem vizsgálja, és ennek a mérete jelentős lehet. Ezért javasoltam jobban a memtest86-ot, de azt ki kell írni, és arról bootolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • semmi olyant nem állítottam amiről ne tudnám hogy mi, még egy adat az első újratelepítés előtt az este rendessen leállított gép a másnapi indításra átirta saját magát, hogy a mobilrackról bútoljon, visszaállítás után elindult rendessen. Az első újratelepítés azt jelenti hogy minden feltett és működő program után az utolsoként jutott eszembe a nyomtató (USB-s), amit semmiféle módon nem volt hajlandó felismerni.XP újból újra és az elsőkközt telepítve azóta működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • másnapi indításra átirta saját magát, hogy a mobilrackról bútoljon

  Hogy a bios átírja magát, ilyet még szóbeszéd szinten sem hallottam. Nem tudok hozzászólni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért köszönöm a tanácsokat, a tápot terveztem cserélni mert a 400w-os codegen nem egy jó táp,de a ház megtetszett és gondoltam egy évet csak kibír a garancia után majd cserélem egy jobbra.A gondom,hogy minden garanciális, tehát ha nem tudom kitalálni mi a rossz nem tudom kicseréltetni.Még egy winchit veszek a hétvégén és megpróbálok elősször csak arra és a legszükségesebb hardware elemekre támaszkodva feltenni egy xp és majd meglátom mi sül ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd