PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret

Web camera Skype-MSN?
50

2013-09-02T18:38+01:00
carpenter00
carpenter00PC Fórum
regisztrált tag
Sziasztok!
A problémám a következő. Az ismerősöm el akarta kezdeni a web camera használatát. Már a camera tipus kiválasztása is gondot okozott mert nem igazán található a boltokban a dobozokon megfelelő tájékoztató. Aztán sikerült is neki beleválasztania.
A Skype rendszerben szerette volna használni, de valójában a többszöri nekifutás után nem volt hozzá szerencséje. Az történt, hogy az USB portra feldugott camerát a telepítés után sem érzékeli a Skype.
Egyszerűen az Eszközök,Beállítások, Videó(Béta) utvonalon végigmenve a Webcamerateszt nem kiválaszthatóként jelenik meg. Innentől a videókapcsolat nyomógombja a kapcsolatfelvételhez nem jelenik meg.
Ez volt az első tapasztalat.
És ekkor volt egy gondolatunk. Az MSN is tudja a webcamerás kapcsolat lehetőségét. Vajon mi történik ezzel a rendszerrel.
És lám lőn csoda! Az MSN minden további nélkül felismerte, hogy a webkamera rá van csatlakoztatva az USB portra és hibátlanul működött a rendszer. Az én gépemhez nincs webcamera csatlakoztatva, de ennek ellnére a videó kapcsolat létrejött.Én láttam az ismerősömtől kapott camaerás képeket.
Ezek után felmerül a kérdés: az MSn-ben ha működik a videókép, miért van nemműksz jelenség a Skype-ban?
Hol regisztrálja a windows az USB-re csatlakoztatott eszközöket /kerestem, de nem találtam/
És a Skype miért csak egyes webcamera tipusokkal működik?
Amit eddig sikerült kiderítenem: 1./ szerintem a Skype web kép megjelenítő környezete felhasználó barátabb, mint az MSN-é
2./a Skype camerahasználata nem értékfüggő
láttam webcamerás képet kiváló minőségűt felhasználói szemmel nevenincs /nonem/ tipusú eszköztől is.
3./A megtapasztalt jelenség miatt a MédiaM... nem cseréli a megvett web camerát.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Web camera Skype-MSN?
2013-09-02T18:38+01:00
carpenter00
carpenter00PC Fórum
regisztrált tag
Szerintem első sorban a windowsnak kellene "látnia", hogy van a gépeden kamera telepíve. Gondolom amikor csatlakoztattad a webkamerát a windows jelezte, hogy csatlakoztatva van az USB portra, de ahhoz hogy tökéletesen felismerje, a kamerához kapott CD-t ami a kamera driverét tartalmazza, fel kell telepíteni, majd ezután kellene próbálkozni a Skpye-al.
(Persze ezek elég kézenfekvő dolgok, de nem mindenkinek, ezért ha ezt már próbáltad akkor elnézést kérek)
Mutasd a teljes hozzászólást!
szia. csak 1 tippet szeretnék megemliteni. nem okoskodnék. próbáld a skype-t leszedni és ujra telepiteni?, én először mindig a kamerát telepitem fel utánna a skype-t vagy msn-t, lehet ez az oka hogy nem látja a skype-d. és melyik skype verziót használod én a 2.5 öset?
hali
Mutasd a teljes hozzászólást!