Regisztrált domain név új tárhelyre - hogy is?

Regisztrált domain név új tárhelyre - hogy is?
2006-12-27T12:39:00+01:00
2006-12-27T18:27:46+01:00
2022-10-20T08:35:51+02:00
rekz
Sziasztok!
Van egy domainnevem beregisztrálva (valami.hu) és van egy tárhelyszolgáltatóm, amelyikkel nem vagyok megelégedve, át szeretném rakni máshova. Az új szolgáltatónál kétféleképp lehet tárhelyet bérelni: domain regisztrációval és anélkül (a regisztrációval együtt minimálisan drágább). De mivel nekem már regisztrálva van a domainem, a DNS bejegyzést akármilyen IP-re átkérhetem, szóval elegendő lenne a regisztráció nélküli tárhelycsomag is, de:
1: ha megnézek egy weboldalt a webcímét beírva a böngészőbe sokszor más jön be, mintha ip-vel próbálom
2: mivel az árkülönbség kicsi, érdemes lenne domaines tárhelyet kérnem, és akkor szinte "ingyé" lenne egy plusz domainnevem. Ha van 2 domain, ami ugyanarra az index.php-ra megy, hát majd php-vel szétválasztom, hogy a különböző névre érkezők különböző tartalmat láthassanak.
Sejtésem:
a tárhelyszolgáltatók több domainnevet kezelnek egy fix ip alatt, és valamivel (htaccess) irányítják a tartalmat, így ha velük nem egyezkedem, a dns-t nem lehet önmagában a tárhelycímemre irányítani - végülis akkor ha domain nélküli csomagot kérek, akkor ezt megteszik.
Kérdéseim:
Jól gondolom, hogy valahogy így megy a dolog?
Ha domaines tárhelyet kérek, akkor a már beregisztrált valami.hu-mat is át tudom rakni oda pluszköltség nélkül?
Köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Igen a regisztrátor állítja be az ip-ket. De ezt oda kéred ahova akarod.. 1 ip-re persze hogy kerülhet több domain, és kerül is bőven..
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A domain A rekordját rá kell irányítani az új helyre... És az mx rekordot is a mail-ok miatt

  De kell hozzá 2 db dns server is külön hálózaton, ezt ne felejtsd el.. És ez mindenhol pénzbe kerül...(nálunk nem)

  Tárhelyet saját admin felülettel tudok neked adni én is jó áron ha érdekel... Privbe mondok árat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, de ez mit jelent?
  A DNS szervert a domain regisztrátor biztosítja, nem? Ő az, aki megadja, hogy a név milyen IP-re menjen, nem? Aztán a tárhelyszolgáltató az IP-jére megkapja a kéréseket. Ha te tárhelyszolgáltató vagy, te hogy csinálod: jól értem, hogy 1 IP-re több domainnév is kerülhet?
  Köszi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen a regisztrátor állítja be az ip-ket. De ezt oda kéred ahova akarod.. 1 ip-re persze hogy kerülhet több domain, és kerül is bőven..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tárhely szolgáltatók természetesen több domaint szolgálnak ki egy ip alatt és ez így van jól. Alapesetben mondjuk egy weblap lekérésénél a web böngésző végzi el a domain-> ip fordítást DNS lekérdezéssel, majd a kapott ip-re elküldi a HTTP lekérést amiben benne van az URL. A szerver az URL alapján dönti el, hogy melyik wirtuális web szerverére jött a kérés. Ezért általában nem legális a http://ipcim alakú lekérés.

  A domaint általában az új szolgáltató kéri át a régitől a te felhatalmazásod alapján. Beszélni kell vele...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát ha mondjuk hozzád akarok átmenni, akkor csak meg kell mondanom, hogy mi a domainnév (valami.hu) és más neked nem kell ehhez, ugye? "Házon belül" rendezed el, hogy annak ellenére, hogy ugyanaz az ip, más tartalom látszódjon más domainnévről, ugye?. Ha mondjuk van domainneves tárhelycsomagod, az megoldható, hogy kérek egy domainnevet ugyanarra a tárhelyre (te beregisztrálod és fenntartod (dns stb)) + odairányíttathatom a már meglévő valami.hu-mat is?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...de én nem akarom, hogy "átkérje", hanem felőlem maradhat a mostani domainregisztrátornál. Ez ugye lehetséges technikailag?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, sőt áthozhatod a másik domain-t is... És oda mutat ahova akarod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd