PC Fórum

Miért nincs hang?
50

2013-09-03T01:47+02:00
tervin
tervinPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T01:47+02:00
Sziasztok!

Mivel jó kis xp cd-m elvesztettem, volt egy másik kéznél. Azzal is minden rendben csak annyi a különbség, hogy a hanggal valami nem stimmel. Szépen szól meg minden, de a tv-n nincs. Van egy tv tuner kártyám, s gépen szoktam tévézni, mivel a szobámba nem hiányzik még egy tv is, ez jó megoldásnak tűnt. Másfél évig semmi gondom sem volt, simán tévézetm. a mostani windows xp alatt ez nem megy! A handkártyám régi Sound Blaster Live! 1024 platinium 5.1. A gond az, hogy a windows vezérlőpultjának a hangbeállításos részénél, ahol a hangerősséget állítom, - ott ahol a PC hangszóró, bemenet, TAD, mikrofon stb... van - nem a Fő kimenet a neve, és nem a PC hangszóró ami a hangot irányítja, hanem egy úgynevezett Lejátszóvezérlő. Mivel ez nem alap, nincs is benne a tv-tuner kártyám opcionális lehetőségei között. Már vagy minden verziót kipróbáltam, de sehogy sem jön rá hang - kép van, hang nincs! Próbáltam a hangkártya legújabb szoftvereit is letölteni, feltenni semmi különbség. Az lenne a kérdésem, hol tudnék a Lejátszóvezérlőtől megszabadulni és újra átadni az irányítást a PC hangszórónak!
Előre is köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Miért nincs hang?
2013-09-03T01:47+02:00
tervin
tervinPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T01:47+02:00
2007-05-31T09:12+02:00
2007-05-31T09:12+02:00
Creative
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadindex
Nem lehetséges, hogy kimozdult a tv<->hangkarit összekötő AV csatlakozó jack dugója?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • hello:) azt nem tudom hogy lehet a lejátszó vezérlötöl megszabadulni, de lehet nem is az a gond, probáltad már a tv-tuner progjamjában a szabványt modositani mondjuk secam-rol pal-ra vagy ha ugyse megy egy frisebb drivert feltenni a tv kártyához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hangerőszabályzó - beállítások - tulajdonságok

  lejátszás rádiógomb alatt sincs esetleg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello, másfél évig jó volt, persze kipróbáltam az összes verziót, a Pal D/K -tól a Secam B/G -ig, valamint az összes hang beállításos verziót. Szerintem az a gond, hogy amikor beállítom, hogy mi legyen az audió kimenet, nincs a választékban a lejátszóvezérlő, van Wav, PC hangszóró, bemenet..., de az nincs, s amikor a Vezérlőpultnak a hangerőszabályzós részében húzkodom a hangot föl-le, a tv tuner programján is állítódik. Szóval biztos az a gond, csak nem lehet kiválasztani. TV kari programjának is a legfrissebb verziója van fenn! A vezérlőpult->Hangok és audióeszközök->Eszköz hangereje->Speciális résznél fenn az ablak címének is valami Fő hangerő vagy Fő kimenet kell hogy legyen, nekem meg Lejátszóvezérlő!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a hangerö állitásnál probáltad már a beállitások menü pont alatt a tulajdonságok részt? ott kilehet választani ahogy elötem szoló is mondta rádio buttonok segitségével hogy mit muttason a hangerö lap és miket tudjál igy állitani, és ott van egy keverő rész is ahol kikellene tudni választani hogy hangkártyát állitod vagy mondjuk a tv tuner jeleit. amugy mien tipusu a tv kártyád?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja már próbáltam mindent, ami egy alapfelhasználótól kitelik. Amúgy MSI TV @nywhere Plus kártyám van!
  Amúgy most találtam a Windows súgóban egy olyat, amit még nem, lehet hogy megoldás:

  Egy Sound Blaster Live! hangkártya telepítése után nincs hanglejátszás

  A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
  Cikk azonosítója : 313022
  Utolsó ellenőrzés : 2007. január 31.
  Verziószám : 2.1

  A Jelenség
  Windows XP-alapú számítógépen, Creative Labs Sound Blaster Live! hangkártya használatakor működik a hanglejátszás, de nem hallható semmilyen hang.
  A lap tetejére

  Oka
  Ennek az az oka, hogy a hangkártya illesztőprogramjának lejátszási beállításai, valamint a Windows XP hangerőszabályzójának beállításai nem kompatibilisek.
  A lap tetejére

  A Megoldás
  A probléma megoldásához a Windows XP hangerőszabályzójában át kell állítania a kimenet típusát digitálisról analógra. 1. Kattintson a Start menü Minden program pontjára, ezután a Kellékek, majd a Szórakozás pontra, végül a Hangerőszabályzó parancsra.
  2. A Hangerő párbeszédpanel Beállítások menüjében kattintson a Speciális szabályozók parancsra.
  3. Kattintson a Lejátszásvezérlő csatorna Speciális gombjára.
  4. Törölje a jelet a Csak digitális kimenet jelölőnégyzetből, majd kattintson a Bezárás gombra.
  Megjegyzés: Ha az illesztőprogram frissítése előtt törölte a jelet a Csak digitális kimenet jelölőnégyzetből, kapcsolja be a digitális lejátszást, majd próbálja ki a hanglejátszást.
  A lap tetejére

  További Információ
  A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

  A Windows Update webhelyről letölthető a Windows XP rendszer részét képező illesztőprogram frissítése. A Sound Blaster Live! hangkártyához jelenleg elérhető verzió a Windows Driver Model V. 5.1.2601.0. A frissített illesztőprogram letöltéséhez és telepítéséhez látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
  Microsoft Windows Update (Microsoft Windows Update)
  Amennyiben a Sound Blaster hangkártya kereskedelmi változatát használja, a legfrissebb illesztőprogramot a Sound Blaster webhelyéről töltheti le:
  http://www.SoundBlaster.com/support/winxp (http://www.SoundBlaster.com/support/winxp)
  A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

  A Windows XP rendszerrel kompatibilis illesztőprogramokhoz a Creative jelenleg a következő Sound Blaster hangkártyákat kínálja: &#8226; Sound Blaster Audigy
  &#8226; Sound Blaster Live! Value 5.1
  &#8226; Sound Blaster PCI 512
  &#8226; Sound Blaster PCI 16, Vibra128 és AudioPCI
  &#8226; Sound Blaster PCI 128
  &#8226; Sound Blaster PCI Compact (CT5808)
  A frissített illesztőprogram telepítése: 1. Kattintson a Vezérlőpult Teljesítmény és karbantartás, majd Rendszer ikonjára.
  2. A Rendszertulajdonságok párbeszédpanelen kattintson a Hardver fülre, majd az Eszközkezelő gombra, végül a Hang-, video- és játékvezérlők elemre.
  3. Kattintson a Creative SB Live! elemre, majd az Illesztőprogram párbeszédpanelen a Frissítés gombra.
  4. A Hardver frissítése varázsló üdvözlőképernyőjén kattintson a Speciális gombra, majd jelölje be a Telepítsen listából vagy adott helyről választógombot, végül kattintson a Tovább gombra.
  5. Jelölje be a Ne legyen keresés. Magam választom ki a telepítendő illesztőprogramot választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
  6. Kattintson a Saját lemez gombra.
  7. A Telepítés lemezről párbeszédpanel Gyártó fájljainak másolása; forrás: mezőjébe írja be a letöltött illesztőprogram nevét és elérési útját, például C:\Drivers\751204, majd kattintson az OK gombra.
  8. Kattintson az OK, majd a Befejezés, végül pedig a Bezárás gombra.
  9. A számítógép újraindításához kattintson az Igen gombra.
  Megjegyzés: A Creative webhelyéről letölthető, Sound Blaster hangkártyákhoz való illesztőprogramok telepítésével kapcsolatos további támogatásért lépjen kapcsolatba a termékek gyártójával.

  A Sound Blaster hangkártya szoftverének telepítése után valószínűleg ki kell kapcsolnia a Sound Blaster Live! keverőpultján lévő Digital Output Only beállítást: 1. Indítsa el a Sound Blaster Live! keverőpultját.
  2. Kattintson a bal felső sarokban látható Creative ikonra (a kis ikon).
  3. Kattintson az Advanced Control (Speciális szabályozók) elemre. A keverőpult fölött megjelenik egy vörös pluszjel.
  4. Kapcsolja ki a Digital Output Only (Csak digitális kimenet) beállítást.
  Ha Sound Blaster Live! Value 5.1 típusú hangkártyát használ, a Windows XP rendszerre történő frissítést követően valószínűleg újra kell telepítenie az eszköz szoftverét is.

  Megjegyzés: A Sound Blaster hangkeverőjével vagy az újabb szoftvertelepítésekkel kapcsolatos további támogatásért lépjen kapcsolatba a termékek gyártójával.

  Otthon nincs netem, suliból nézem, ez vmi online help! De othon ki kell próbálnom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindezek ellenére nem tudom, hogy kerüljön hang a tv-re!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát már én se:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy néz ki a másik (szintén sp2-es) xp átsiklott a problémán hogy nem kompatibilis a hangkártyám, ez meg nem, és betett vmi hülye lejátszóvezérlőt! De remélem a help segít, ha nem akkor, vagy kérek egy xp cd-t azt imádkozok azzal jó legyen, vagy vhonnan előkotorni a jó öreg eddig mindig működő verziót!
  Addig is ha vkinek bármi ötlete, esetleg a regeditben buherálva vagy franc tudja hol kell buherálni, ezt meg tudom változtatni az írjon!
  Amúgy köszönöm az eddigi segítségeket is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nincs hang?

  Egy problémával találkoztunk összesen, miszerint a magyar B/G helyett D/K hangsávot próbál használni, így nem halljuk a csatornák hangját, míg kézzel át nem állítjuk őket egyesével.

  - B/G - D/K beállítás csatornánként - Ez megvolt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja már végigkottáztam! Tulajdonképpen 1 csatorna van (DigiTv-m van), az adások között hardveresen, a digitv távirányítójával váltok! Amúgy a régi sp2-es winxp-mel jó volt, mert nem jött be ilyen lejátszóvezérlő! Kiválasztottam a tv kari programjánál a pc hangszórót, azt már szólt is szépen! De most... nincs az az opció!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy a régi sp2-es winxp-mel jó volt, mert nem jött be ilyen lejátszóvezérlő!

  Most mid van?
  (volt egy másik kéznél. )
  Sima xp, vagy SP1??
  Ha egy másik hangkari driverrel települt fel a lejátszóvezérlő, akkor azt el tudod távolítani a programok telepítése/törlésénél, vagy reinstall-remove funkcióval. Megoldható, hogy az eltávolítás után letöltöd az sp2-es frissítést és telepíted, majd újra felrakod a hk. drivert.
  Hangerőszab Megnyitása/Beállítások/ Tulajdonságok/Lejátszáshoz/ Bejelölöd a PC hangszórót
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos az is sp2!
  Ezért sem értem miben áll ez a fene nagy különbség?
  A windows help szerint nem kompatibilis telejesen, ezért csinálja ezt, és felkínál egy windows driver update-et, amit otthon ki is próbálok! De a másik xp-n lehet ez élből fenn volt!
  Szóval lehet hogy sp2 meg sp2 közt is van különbség?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval lehet hogy sp2 meg sp2 közt is van különbség?

  Igen. Igyekeznek beleintegrálni az újabb kiadásokba az időközben kiadott fontosabb javításokat.
  Tsz.az sp 2-ben amúgy is van sblive javítás
  Nem lehetséges, hogy másik hangkari, vagy tv kari szoftvert tettél fel, mint előzőleg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem cseréltem le semmit! Úgy volt jó ahogy volt, mindenesetre megnézem a drivert, ki tudja...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sztem tv kari szoftverrel lesz valami, mert csak tv-nézésnél nincs hang, probáld fel tenni ujra vagy régebbot vagy ujabbat, anno nekem is volt egyszer ien problámám egy pinnacle kártyával de egy szoftver ujra telepités akkor megoldotta:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Creative
  http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadindex
  Nem lehetséges, hogy kimozdult a tv<->hangkarit összekötő AV csatlakozó jack dugója?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a tippeket, de én is innen frissítettem! Amúgy sajna sehol semmi sem mozdult el, ez egy szimpla hangkártya-kompatibilitási kérdésnek látszik (nem én lehettem az első, ha már a windows online súgó is foglalkozik vele ), és az előző xp-n megvolt hozzá a frissítés (vagy csak annyira buta volt, hogy átsiklott felette)!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Frissítsed a hangkártyádat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát a frissítések után, be lehetett állítani, a hangkártya keverőjén keresztül, hogy vagy a tv-n legyen hang - ekkor a gépen nincs (winamp, mediaplayer meg alapból semmi nem ad hangot) - vagy pedig a gépen, de akkor a tv-n nincs! Szerencsére aztán megtaláltam elveszett XP cd-m, és azzal semmit sem kell telepítenem élből jó! Szóval megint gratulálhatunk a szoftverfejlesztőknek a kompatibiltás kérdésének nem odafigyelésére!
  Mindenesetre köszönöm a tippeket! Lehet a Szájbergyerek által megadott tv-tunerkártyás címen történő frissítés is segített (a legújabb Vistás verziót szedtem le ), ezért szoros "versenyben" de neki ítélem a pontokat !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd