Windows Server 2003 konfig és lehetőségek

Windows Server 2003 konfig és lehetőségek
2008-02-17T21:20:41+01:00
2008-02-19T21:09:13+01:00
2022-10-22T13:05:44+02:00
gyalogkakukk133
Hellosztok!
A következő kérdésem lenne: Szeretnék feltenni egy Windows Server 2003-at tudom hogy a windows szerverek nem a legjobbak, de a linuxhoz még annyira se értek. A gép routeren megy ki a netre és szeretném elérni, hogy ami a server gépen lesz feltéve apache meg minden azt elérjék kintről. Az is jó hogyha IP-alapján csak nem tudom mit kéne beállítani a routeren. Az angol tudásom nem a legjobb és ezért nem tudom hol lehetne beállítani. ASUS routerem van ha ez segít valakinek. Jah, persze azért írtam, hogy windows szerver-t teszek rá, mert lehet abban alapból belehet állítani ehez segítő dolgokat. Szóval akkor összeségében a kérdéseim: 1. elég az apache,php,mysql a server gépre? 2. Mit kéne beállítani a routeren?
3. Bármilyen segítség még az ilyen dolgokhoz jól jön!

Előre is köszönöm: Szabolcs
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem tudom, ott szerintem nincs is port blokkolás.
De jobb lenne az SP2t felrakni. Nélküle regeteg rés marad fedezet nélkül, ami különösen kényes a Te esetedben.

Derwer
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ha csak annyi a cél, hogy kívülről is elérd, akkor csak a 80as portot kell a routeren a szerver gépre fordítanod. (és a szerver tűzfalán meg beengedned) Ehhez persze statikus IP sem árt, de az nem angy kunszt és pl itt találsz leírást is.
  Azonban Apache és hasonlók futtatására egy XP is tökéletesen megfelelhet. Nem dolgoztam még windows serverrel de szerintem nem tud többet a témában, mint egy XP, mert az adatbázis kezelést, PHP futtatást és társait egy külső programmal hajtatod végre.

  Mindenesetre várd meg azért hozzáértőbbek válaszát is.
  És szerintem fejtsd ki, hogy mit szeretnél elérni. (kívülről elérni az itthoni fájlokat? Távoli asztal kapcsolatot? Webes fejelesztő környezetet, amit kívülről is elérsz/elérnek?)

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát írtam pár dolgot amit jobb lenne hogy a teszterek úgy érnek el, hogy a gépemen lévő webserzvert érik el. Gondoltam felrakom a windows server 2003-at egy másik gépre amit ledobok tárolóba és wifin van. Aztán majd az 0-24be lenne bekapcsolva. Szóval nem írtam le normálissan van egy php-s játék amít írtam pár ember segítségével és most kellene tesztelni de nem akarok ingyenes tárhelyre felrakni mert ha kész lesz akkor is saját szerver lesz csak az komoly lesz és külön konfig van amit nem minden ingyenes szerver enged a php-nál!

  Nah igen ez a routeres a dolog a nehéz:S MIndenféle gomb van nekem!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A belinkelt oldalon ott a full leírás.
  A statikus IPre való átállás kicsit macerásabb, de a belinkelt cikkben részletesen el van írva minden lépés. (Ha nagyon nem megy, keress fel privátban és távolról megcsinálom neked)

  A portfordítás meg tényleg nem kunszt. Az, hogy torrentnek, vagy webszervernek nyitsz portot az teljesen mindegy csak a port szám változik ilyenkor a konkrét 80asra. Ebben meg segít a PortForward.com. (a cikkbe is ez van belinkelve)

  Szerintem nem kell ehhez Win Servert telepítened, de ettől még telepíthetsz azt. Továbbra is várjuk szakavatottabbak véleményét.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • derwerhez csatlakozva, csak mint olyan, aki futtat W2K3S-SBS-t.
  fölösleges servert futtatni
  AppServNetworkhttp://www.appservnetwork.com/[/url
  va benne minden ami neke kell
  MySQL
  Apache
  PHP

  bármilyen windowsra fel,
  beconfig
  router>>NAT>> port nyitás (80-as külső és 80-as belső) TCP
  esetleg 81 és 8080
  és már fut is.
  ha esetleg FTP kéne, akkor az xp-ben is benne van az IIS, azt feltelepít
  (figyelem! vagy az appserves kiszolgáló fusson, vagy az II-es (kezelésben le kell tiltanod majd a windows IIS HTTP kiszolgálóját és elindítanod az appservben találhatót!!!!)

  nem nagyon értettem a statikus ip re vonatkozó megjegyzést, de ha dinamikus ip-d van, akkor ajánlom a no-ip.hu-t:
  regisztrál
  letölt a kisalkalmazást
  elindít, és betesz startup-ba
  beállít és nincs vele gond
  ha a routeren a portforward jó, akkor az oldladat már el is érik a felhasználónév.no-ip.hu oldalon
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A statikus IPről:
  Én a belső hálózatról beszéltem elsősorban. Egyértelműnek kell lennie, hogy melyik IP címre fordítsa a router az adott portot, máskülönben megkapja a kérést egy szimpla kliens gép és Ő nem tud vele mit kezdeni. (persze, ha a router tud MAC címre fordítnai, akkor nincs probléma...)

  Ha a külső IP cím is dinamikus (ami elég valószínű), akkor azzal is csinálni kell valamit. Praktikus a routerbe beállítnai egy általa is támogatott DDNS szolgáltatót, így nem lesz olyan, hogy kifagyott az adott program és ezért nem leli a gépét.

  DDNSről: Dinamikus IP esetén kb 24óránként megváltozik a külső IP címed. Azonban az IP cím az kell, akkor amikor a külsősök csatlakozni akarnak a szerverre. Minden nap megnézni, felírni, elküldeni a dolgot macerás.
  A DDNS-sel azt lehet megoldani, hogy a router kommunikál egy központi szerverrel és megmondja neki az éppen aktuális IP címet. A DDNS szolgáltatónál, pedig regisztrálsz egy Domaint. PL webserver.dyndns.org. Ezután amikor bárki beüti, hogy http://webserver.dyndns.org átirányítódik a Te routeredhez, ami meg a 80as portra érkezett kérést továbbítja a webserverednek.
  A dyndns, csak példa szolgáltató.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a kisalkalmazás is ugyanazt csinlája, mint a DDNS, csak nem kell a routerban beállítani.
  az én routerem is tudja a DDNS-t, de Én jobban szeretem ezt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat de nem sikert valami nagyon. Az apache, php, mysql-hez én easyphp-t használok de szerintem ez mind1,hiszen apache-apache csak a routerrel van a gondom. Mondjuk nem is értek hozzá de a következő a gond(hisz angól tudásom nem veri az egeket):

  NAT beállításoknál a következőt kéri:
  Trigger Port - Protocol(TCP/UDP)
  Incoming Port - Procotol(TCP/UDP)
  Description

  Nah mit kéne hova beírnom? (A descriptiont azt tudom). De akkor ez még csak, azt csinálja hogy ugye ezeket a portokat beengedi, ezután kéne csinálnom a Virtual Server-nél beállításokat gondolom én de ott is elég sok beállítási lehetőség van mégpedig:

  Port Range
  Local IP
  Local PORT
  Protocol(TCP/UDP/BOTH/OTHER)
  Protocol No.

  itt gondolom a local ip-hez kell hogy mi az az ip amin a gépem rajta van a routeren pl 192.168.1.2 és a local porthoz kell az hogy melyik porton kéne bemennie apache esetében 80. De a többit már megint nem értem :( Neharagúdjatok hogy ennyire béna vagyok csak ilyet még sose csináltam csak php-zok ezerrel de ilyen server beállítást még nem csináltam!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Javaslom, hogy ilyen sorrendbe járj el:
  1; Kezdésnek próbáld meg elérni belső hálózatról, egy másik gépről. Ha ez megy, ráérsz akkor a routerrel foglalkozni.

  2; Legyen fix a server IP címe. Ezzel kapcsolatban több lehetőség is van:
  a) Átállítod a teljes belső hálózatodat statikus IP kiosztásra. Leírást a belinkelt cikk tartalmaz.
  b) A routered okos és képes egyszerre kezelni a DHCP-t és a statikus IPpet. Ezt legegyszerűbben úgy tudod kideríteni, hogy kipróbálod. (Lásd, a már említett cikk "A PC(-k) beállítása:" részlege) Egy gép újraindítást is végezz el!
  c) A routered képes bizonyos MAC címekhez egy konkrét IPpet rendelni amellet, hogy a DHCP is üzemel. Ezt neked kell kikeresned. (Valószínűleg static DHCP néven lesz)

  3; Fordíts portot. Ez már tényleg nem probléma, mert képekkel is segít a PortForward.com. (trigger és incomingnak is a 80as portot kell beírnod)

  4; Regisztrálj egy DDNS címet. itt nem mennék bele a részletekbe, mert nem tudom fejből. Az biztos, hogy logikus. A routeredben találsz egy DDNS envezetű lehetőséget. Az itt felsorolt szolgáltatók közül válassz és kövesd a honlapjuk utasításait.

  Kiegészítések:
  IP címed kiderítése: Start-> futtatás-> cmd-> ipconfig
  Routered IP címe: Start-> futtatás-> cmd-> ipconfig alapértelmezett átjáró
  Ha nagyon nem megy a statikus IP, vagy a DDNS akkor Én is megtudom csinálni neked.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen itt kezdődik a probléma valamiért belülről se tudják elérni a gépemet:S A DDNS címet azt is meg tudom csinálni, csak még fölösleges amikor még nincs mire használni, szerintem. De ha nem fix-en osztja ki a router az IP-t akkor egyáltalán nem is mehet? Mert én általában 2-re végzödőt kapok szóval ugyan azt és arra koncifgoltam és nem jó. Szóval az is baja lehet méghogyha jók is a beállítások, hogy dinamikus IP cím kiosztás van?

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolkozz!
  Mi van ha egyszer egy fontos teszt előtt a 3as IPpet kapja a szerver? Nem fogja emgkapni a kéréseket... Nem kell az egész hálónak statikusnak lennie, elég a szervernek.

  Addig amíg nem megy belső hálóról addig felesleges a többivel küzdeni. A tűzfaladon kell átengedned kezdésnek.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Najó akkor először megpróbálom csak simán a belső hálózaton. És igazad volt ezzel az IP-sel, remélem menni fog. Milyen tűzfalat használjak ami teljesen megbízható és könnyen kezelhető?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én Routert+SP2-t szoktam ajánlani.
  Otthonni Webserverre nem tudom, hogy milyen extra védelem kell. (Ha kell)

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • csak nekem SP1-van sajnos mert nah mind1 hosszú lényeg hogy baleset érte az SP2-met :D Szóval SP1-ben hol lehet beengedi a portokat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, ott szerintem nincs is port blokkolás.
  De jobb lenne az SP2t felrakni. Nélküle regeteg rés marad fedezet nélkül, ami különösen kényes a Te esetedben.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd