PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret

Magától ki-be kapcsol a gép
50

2013-09-03T02:11+01:00
Farkas76
Farkas76PC Fórum
regisztrált tag
Sziasztok!
Igazából már a besorolásnál is gondjaim voltak, nem tudom hogy ez a kérdés igazán hova tartozik.
Az eddig működő gépem pár napja megbolondult. Időnként nem lehet bekapcsolni, mert folyamatosan újraindul. Vagy bejön a windows és rögtön le is áll, vagy be se jön, vagy egyszer csak meggondolja magát és kilép majd újraindul, mintha resetet nyomtam volna. Azonban nem mindig indul újra, néha leáll, és újra be kell kapcsolnom. Más esetekben nem lehet a kikapcsológombbal leállítani, ki kellett kapcsolnom az áramot, hogy leálljon a folyamatos újraindítgatásokkal. Ezeket a hibákat képes fél órán keresztül is csinálni, viszont ha végre kegyeskedik bejönni rendesen, órákig is lehet vele dolgozni gond nélkül. A legnagyobb meglepetés viszont ma ért. Arra ébredtem, hogy az áram alatt hagyott Pc magától bekapcsolt kétszer egymás után (vagy csak a 2.-ra keltem) Másodjára tökéletesen betöltötte az op. rendszert. Mi lehet a hiba? Ilyen különös jelenséggel ugyanis még nem találkoztam.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Magától ki-be kapcsol a gép
2013-09-03T02:11+01:00
Farkas76
Farkas76PC Fórum
regisztrált tag
Bakapcsoló gomb? Nem ragadt be? Iktasd ki.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Probáld ki egy másik táppal hátha az a gond
Mutasd a teljes hozzászólást!
Bakapcsoló gomb? Nem ragadt be? Iktasd ki.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nekem volt 1 ugyanilyen hibám, kékhalállal újraindult. Csak aztán 1 idő után már miután ment, azután is újraindult ritkán. 1 vinyóm tönkrement, a másikkal még működik de katasztrófa..:D Azóta se tom h mi a hiba :D
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem vedd le az áramról a géped, közben vedd ki a bios-elemet egy 10 percre. Ekközben egy kicsit megigazgathatod a POWER gombról jövő kábeleket. Utána rakd vissza az elemet, és rakd újra a gépet. Ezután működnie kellene.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A bekapcsolás esetektől eltekintve teljesen megegyeznek a tünetek az apám gépével.
Ott az alaplapcsere oldotta csak meg a problémát.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hardveres vagy szoftveres probléma?

Hardver:
Feltehetően táphiba.
Gyenge, elégtelen teljesítményű tápegység okozhatja. Megoldás vegyél egy nagyobb, megbízható márkájú PFC-s tápot.
Meghibásodott a tápegységed, a megoldás szintén a csere.
Szerezz, kérj kölcsön a kontroll idejére egy megbízhatóan működő tápegységet.

Szoftver:
> Sajátgép tulajdonságok
>> Speciális
>>> Indítás és helyreállítás
>>>> Az "Automatikus újraindítás" elől vedd ki a pipát

Újraindulás helyett kapsz egy szép kék halált. Ha bemásolod ide a STOP kódot és azon a vonalon el lehet indulni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nézd meg a folyamatokban menyi folyamat müködik egyszerre. Ha 50 fölött van akkor virus ha nem akkor, nézd meg hány fokos a processzorod. Vagyis ha tul forro automatikus lekapcsol. Ha ez a hiba akkor a biosban vedd lejjebb az orajelet. Ha virus akkor dosban futtas virus irtot. Ha nincs virusirtó akkor telepítsd urja gépet.
Más okot nem tudok. Ezeket probáld ki
Mutasd a teljes hozzászólást!
Először is mindenkinek köszönöm, aki időt szánt a problémámra.
Vírusra azért nem gondolok mert egyrészt fut a nod másrészt nincs olyan vírus ami az áram alatt hagyott, de teljesen kikapcsolt gépet egyszer csak elindítja. Legalább is remélem. A kikapcsolásokat valóban okozhatta a proci -elég régi már-, de eddig működött, és ez szintén nem magyarázza a magától elindulást. A táp szintén lehet gagyi, de hogy indítja el az is a gépet magától? Szóval még megpróbálom a bioszos ellemcserét amit javasoltatok. A bekapcsológomb beragadása jó ötletnek tűnik, leginkább szerintem ez magyarázhatja a tüneteket, mivel a windows nem kék halállal, hanem leállva lép ki, és ez megmagyarázná a magától elindulásokat, ami a legfurcsább tüntet. Ezzel kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy ha kiiktatom (ez gondolom azt jelenti, hogy lehúzom az alaplapról) hogy fogom bekapcsolni a gépet? Ha meg alaplapcsere akkor az esetemben procicserét is jelent, hacsak nem használt alaplapot vásárolok. Akkor meg jobban járok ha veszek egy szép új és főleg jó gépet)) Szóval, egyenlőre megpróbálom az itt leírt olcsóbb ötleteket, azután jelentkezem... Még egyszer köszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!
annyi kérdésem lenne, hogy ha kiiktatom (ez gondolom azt jelenti, hogy lehúzom az alaplapról) hogy fogom bekapcsolni a gépet?

Cseréld fel a reset gomb a vezetékeivel és ezt a gombot használd indításra.
Nem túl elegáns megoldás, de egyre lejjebb adom.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Whehehehe... Akkor vírusos a gépem! Van kilencven processem... Lássuk csak... Flash Editor, Firefox, Delphi, MSN, Thunderbird, TaskManager...

SzvSz attól, hogy sok a folyamat, nem vírusos a gép.

Amúgy igen valószínű, hogy a tápegység halódik. Nézd meg, hogy mennyire melegszik (Van-é szaga neki). Ha valamelyik a kettő közül, akkor valószínű, ő a bűnös.

Tápcsere után kapcsold me a gépet, és nyomkodd az F8-billentyűt. Bejön egy nagyobb, szöveges menü, ott válaszd a "rendszerhiba után automatikus újranidulás letiltása" sort. Valami ilyesmi. Ha BSOD, akkor ott marad, és látni fogod, hogy mi a hibája. Ki fog írni csupa nagybetűvel egy sort, azt ha ide megírod, akkor mi is többet tudunk mondani.

BIOS reset nem biztos, hogy használ. (De láttunk már csodát...)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hogy a kikapcsolt gép miért kapcsol be arról nincs fogalmam, lehet valami érintkezés hiba. De ha magától reset-el akkor az jó esélyel táphiba. Én két hete vettem új tápot, mert sokat reset-elt a gép, illetve ha sok dolog volt rádugva akkor nemakart indulni, a végén már a két vinyót se birta, még a videokártyát is kivettem és az alaplapit használtam. Tápcsere után minden jól működik. Ami megnyugtató, mert gyanakodtam a memóriára és a winyóra is -és azok azért drágább cuccok.
Ja, a ventillátorokat sem árt átnézni, esetleg kipucolni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Tényleg csak ennyi a baja. Most jól működik, nem csinál meglepetésszerű éjszakai bekapcsolásokat.
szájbergyerek neked is köszi, sajnos a pontokat nem igazán tudom, hogy lehet kettéosztani.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Aranka volt az ötletgazda. Én csak a do it yourself gányolásban voltam csendestárs.
A lényeg, hogy már nem rakoncátlankodik.
Mutasd a teljes hozzászólást!