PC Fórum

Változó IP címből állandó IP cím.
50

2013-09-03T02:42+02:00
hcsabika
hcsabikaPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T02:42+02:00
Otthon Jedi Knight Jedi Academy játékszervert szoktam indítani, ahol haverokkal vagyunk fent, max 6-an, tehát nem tervezzük játékszerver bérlését.
Routerrel van megosztva a net, és amíg az bekapcsolva van, addig nem változik az IP. De egy áromszünet vagy egyébb dolog miat megváltozik, és akkor újra meg kell adni mindenkinek az Új IP-t. Ez kicsit idegesítő, de a probléma az, hogy az IP-címet fel szoktuk tenni a honlapunkra. Azt pedig nem kedvelem, ha pl havonta, hetente át kell írni.
Hallottam ilyen oldalakról, mint a No-ip.com meg ilyenek, ahol van megoldás arra, hogy állandó IP legyen, de ehez nem értek, és a Googlen sem találtam róla semmit.

Tehát az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám megoldani azt, hogy ne változzon az IP, ha a router ujra is indulna. A válaszokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Változó IP címből állandó IP cím.
2013-09-03T02:42+02:00
hcsabika
hcsabikaPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T02:42+02:00
2008-04-13T12:30+02:00
2008-04-13T12:30+02:00
Regisztrálj egy ilyen DynDNS címet. A my services/Add New Hostname alatt meg tudsz adni egy hostnevet, pl. neved.servegame.org
A routerben a DDNS alatt találod meg. Ott engedélyezed (enable), a providernél kiválasztod a DynDNS-t, a domain name alatt megadod a hostot, amit regisztráltál, majd felhasználónév és jelszó. Elméletileg működnie kell.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Helló!
  Nem teljesen világos a dolog.
  Amikor átmennek a haverok akkor mindenki bedugja a gépét a routerbe és úgy nyomjátok, vagy te a router mögött vagy és a haverokkal interneten keresztül nyomjátok, és valójában a portforwarding miatt kell hogy fix ip-n legyél.
  Az utóbbi esetnél a routerek álltalában egy tartományban osztanak ip címet, pl. 192.168.0.100-192.168.0.200-ig. Általában a 100 alatt lévő címeket meghagyja hogy kézileg beállíthasd a gépednek.
  Ennél a lehetőségnél lehet használni a no-ip-t is, (ami nem oldja meg a helyi hálós portforwardingot,) ami nem az ip címedet teszi állandóvá, hanem egy internetes nevet rendel hozzá (Dinamikus DNS), ami így néz ki: valami.no-ip.com.
  Fel kell rakni egy no-ip klienst a gépre, bekell rajta állítani a no-ip-s felhasználónevet/jelszót, és máris megy a no-ip-s domain neved, de ennek elötte olvass utánna.
  Közben rájöttem a problémádra:
  Tehát a baj az hogy az internetes ip címed nem kéne hogy megváltozzon.
  Ezt a no-ip.com -on meglehet oldani. Regisztrálod magad, felteszed a klienst. Belépsz a felhasználónevedre.
  A programon keresztül létrehozol domain nevet, pl. gameszerver.no-ip.com.
  Ha nem értesz valamit akkor szólj. De ha picit is értesz a számítástechnikához akkor menni fog minden beállítás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt annyival egészíteném ki, hogy jó eséllyel ismer a routered valamiféle ddns megoldást (nézd meg a konfigjában), ez esetben még klienssel sem kell bíbelődnöd, ha változik, a router automatikusan frissíti.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt azért nem írtam mert általában a routereknek a beépített ddns kliensei fizetősek, de mindenképp érdemes azt használni hogy ha tudod.
  A No-Ip pedig szerintem elég könnyen használható progival jön.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Interneten megy a játék. Csak azért van router, hogy megosszuk a netet, de nem LAN on játszunk.
  Nekem IP kéne, hogy vltozatlan legyen, meg a port, de az alapból nem változik. A játékra csak az IP-vel lehet csatlakozni, ezért nem értem, hogy miért kellene domain hozzá, nem weblapot akarok üzemeltetni.
  Használati útmutató nincs a routerhez.
  Amúgy azt a beálítást hol kellene keresni? WAN? LAN? NAT?
  Találtam egy menüpontot, ahol ez van:
  Static IP (Fixed-IP xDSL)
  If your Service Provider has assigned a fixed IP address, enter the assigned IP Address, Subnet Mask and ISP Gateway Address provided.

  IP address assigned by your ISP (itt 4 db téglalap, írni lehet bele)
  Subnet Mask (itt 4 db téglalap, írni lehet bele)
  ISP Gateway Address (itt 4 db téglalap, írni lehet bele)

  Does ISP provide more IP addresses (itt egy jelölőnegyzet)Yes

  meg van egy lap, ahol a felhasználóneév, meg ilyenek vanak.
  De be lehet (gondolom) állítani az IP-címet
  PPPoE (Dial-Up xDSL)

  Enter the PPPoE user name and password assigned by your Service Provider. The Service Name is normally optional, by may be required by some service providers. Enter a Maximum Idle Time (in minutes) to define a maximum period of time for which the Internet connection is maintained during inactivity. If the connection is inactive for longer than the defined Maximum Idle Time, then it will be dropped. You can enable the Connect-on-demand option to automatically re-establish the connection as soon as you attempt to access the Internet again.

  If your Internet Service Provider requires the use of PPPoE, enter the information below.
  User Name
  Password
  Please retype your password
  Service Name (optional)
  IP Address (optional)
  Primary DNS Address (optional)
  Secondary DNS Address (optional)
  MTU (40-1492)
  Maximum Idle Time (minutes)
  Connect mode select Always-on Manual Connect-on-demand
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a No IP-ről nem tudok semmit.
  Hogyan lehetne akkor megvalósítani?
  Úgy olvatam az oldalon, hogy az valami bemutató vezió.
  (Free trial vagy mi, már nem emlékszem)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dinamikus DNS lényege, hogy az IP cím ugyan változik alattad, de a DNS néven keresztül ez folyamatosan elérhető.

  pl. a google.com egy DNS név
  Ezt írod be a böngésző címsorába, de a bönygésződ az IP címet célozza meg (64.233.167.99). ezta címet te soha nem is látod. Ha a google IP címe megváltozna te arról semmit sem tudnál.

  Ha csinálsz egy dimakus DNS (DDNS) címet magadnak akkor neked is lesz egy ilyen DNS címed, a gépedre telepített kliens program gondoskodik az IP cím frissítéséről.

  Ha a játékban van lehetőség DNS címet megadni, akkor remek a dolog, mert soha nem kell átírni.
  Ha erre nincs lehetőség, akkor is könnyen megtudható a címed: ping teneved.dyndns.org (és már meg is van). Esetleg a honlapon is lehet frissíteni az információkat (pl. PHP segítségével).

  Tehát: nem leszek fix IP címed, csak egy DNS neved, ami mögött változhat az IP cím, de kit érdekel?


  Egy csomó ilyen szolgáltató van és a legtöbbjük ingyenes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Figyelj!
  Ahhoz hogy állandó ip-d legyen olyan szerződésnek kell lennie az internetszolgáltatóddal hogy neked most állandó ip-d van.
  Ha egy mezei internet felhasználó vagy mint én vagy sokan mások, pl. nem egy nem intézményen belül netezel, mondjuk kollégium vagy egyetem vagy cég, akkor nem lesz állandó az ip-d. Azok a router, számítógép stb. beállítások amikkel statikusra tudod állítani az ip-det csak akkor jó ha az internet kiszolgálód ténylegesen statikus ip-t biztosít neked.
  Természetesen ez nem vonatkozik a saját magad kialakított helyi hálózatodra, amit a router valósít meg.
  A domain név, pl. google.hu, pedig azért jó neked, mert a haverjaidnak se 92.213.123.211-ra csatlakoznak, hanem tibibabavagyok.no-ip.com -ra, amit sokkal könnyebb megjegyezni.
  A kérdésre visszatérve, te nem tudsz magadnak statikus ip-t csinálni, csak az internetkiszolgálóval konzultálva, illetve fizetni kell nekik.
  A no-ip nagyon egyszerü. Regsztrálod magad, az 1 perc.
  Letöltöd a programot, az még 1 perc.
  Aktiválni kell a regisztrációt az email címeden megkérkezett levéllel, egy linkre kell kattintani.
  Belépsz a programmal az email címeddel.
  Jobb kattintás az no-ip kliensel a hosts részhez. Rákattintasz, manage host-ra.
  Megnyílik egy weblap. Ott kattints az add host gombra.
  Kitalálsz magadnak egy domain nevet, pl. tibibabavagyok, ezt beírod
  Utánna kiválasztasz egy fő domain-t, ez lesz a kitalált neved után, pl. no-ip.org.
  A Host type: DNS Host (A)
  A többi beállításhoz nem nyúlsz hozzá.
  Utánna vissza kell menni a feltelepített kliens programhoz, frissíteni kell a listát: jobb click a host részhez, refresh host, utánna bekell pipálni az általad létrehozott domain nevet.
  Ezzel a beállítással a tibibabavagyok.no-ip.org nevet ha valaki beírja bárhova, legyen böngésző vagy egy számítógépes játék, akkor a routeredhez fog csatlakozni, amit ha beállítottál hogy forwardolja neked a portokat, gyakorlatilag hozzád fog (a gépedhez csatlakozni).
  Tehát ha idáig működött a játék, csak az ip címekkel bajlódtatok, akkor így egy saját domain névvel tudtok játszani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem olvastam végig hogy ki mit írt, csak gyors leírom én hogy csinálom.
  REPOTEC router-em van, web-en keresztül elérem (te is elérheted a sajátodat: Vezérlőpult - Hálózati kapcsolatok - Helyi kapcsolat - Támogatás - Alapértelmezett átjáró, és az ottani címet böngészőbe írod). Itt van olyanom hogy Basic Setting, azon belül Primary Setup, ott WAN Type, ami Dynamic IP Address-re van állítva. Mellette van nekem olyan, hogy Change, abba meg ki lehet választani a Static IP Address-t.
  Próbáld ki, hátha sikerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szolgáltatódnál pár ezer forintért kapsz egy fix IP-t. Érdeklődj telefonon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez is igaz, de szerintem először az én módszeremet nézze meg, illetve tesztelje (kikapcsolja, vissza, és marad-e). Mert ha esetleg szüksége lesz egyszer dinamikusra, na akkor lesz gáz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Regisztrálj egy ilyen DynDNS címet. A my services/Add New Hostname alatt meg tudsz adni egy hostnevet, pl. neved.servegame.org
  A routerben a DDNS alatt találod meg. Ott engedélyezed (enable), a providernél kiválasztod a DynDNS-t, a domain name alatt megadod a hostot, amit regisztráltál, majd felhasználónév és jelszó. Elméletileg működnie kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm mindenkinek, megnézem mindegyiket, de inkább balu_kapitány javaslata fogott meg inkább. Még letesztelem, hogy így müködik-e.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de inkább balu_kapitány javaslata fogott meg inkább

  Eddig mindenki ugyan azt mondta, mint Ő (csak más szavakkal).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Hasonló problémával küszködök én is:
  Működtetek egy FTP szervert az otthoni gépemen hogy a melóból könnyen haza tudjam küldeni az adatokat. Sajnos olyan problémám van, hogy nincsen szünetmentes tápom az OTTHONI modemhez, s az áramingadozások miatt naponta többször is újraindul a modem, ilyenkor meg mindig új IP-címet kapot, s a szervert nem tudom használni. Telepítettem a fentebb is említett no-ip programot, hátha megoldaná a problémámat. Ezzel sajnos manuálisan tudom összehangolni az ip címemet az állandó host-névvel,azaz ha futtatom, akkor éppen összehangolja, de ehhez otthon kell lennem(nev.no-ip.com). Létezik olyan program, ami egyszer elindítva magától bizonyos időközönként (pl. fél óra) összehangolná az ip-címet a host-névvel? Szünetmentes táp híjján úgy tűnik, csak ez az egyetlen reményem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi van ha PHP-vel írsz egy programot?
  //Ez új téma lenne..........
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd