PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret

PC/Laptop TV-re csatlakoztatása
50

2013-09-03T02:42+01:00
cecus
cecusPC Fórum
regisztrált tag
Abban kérem a segítségeteket, adjatok tippeket, hogy a laptopomon lévő filmjeimet meg tudom-e nézni a plazma tv-n. S-video kimenetem van a laptopon a tv-is van csatlakozó, de akárhogy küzdöttem vele, nem jelenik meg. Köszi előre is a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!
PC/Laptop TV-re csatlakoztatása
2013-09-03T02:42+01:00
cecus
cecusPC Fórum
regisztrált tag
Jó lenne tudni, hogy milyen videókártya, operációs rendszer van a notebookon. Így látatlanban a dual view, illetve a kiterjesztett módra lesz szükséged. Nincs egy gomb a billentyűzeten, ami direkt erre van (pl. Nekem az F4)?
Mutasd a teljes hozzászólást!

Szia!

Néhány tipp:

Laptopokon általában én rendes VGA kimenetet szoktam találni. Ha van ilyen kimeneted, akkor az lenne a legtutibb, ha a TV-d VGA-VGA kábellel vagy VGA-HDMI (pár ezer ft a boltban egy ilyen kis vacak HDMI madzag) kábellel kötnéd össze.

Én így használtam. Ebben az esetben nem kellett semmit állítani, elég volt egy FN+[monitor] kombinációt nyomnom, és átváltott a beépített kijelzőről az új kijelzőre.
Ha egyszerre mindkettőt szeretnéd használni, akkor úgy célszerű, hogy DUALVIEW módba kapcsolod, és (ha van ilyen opció, akkor) a videótükröt teljesképernyős módba kapcsolód, így a lejátszott video automatikusan a csatlakoztatott képernyőn jelenik meg teljes képernyőben, a notebookon meg marad a Windows.

S-VIDEO esetén... megmondom őszintén notebookon még nem próbáltam, de az asztali gépemen simán működik az előbb leírt módon (nVidia kártyával). Ha csak S-VIDEÓd van és sehogy sem jön össze, akkor az is elképzelhető, hogy

vagy a kábel nem megfelelő
vagy a gépeden található S-VIDEO csatlakozó nem kimenet, hanem bemenet(!!!??). Ilyet már láttam (notebookon, meg Videókártyán) de ezekkel sose tudtam semmit kezdeni.
vagy nem ismeri fel a TV-t a géped.

Érdemes lenne megpróbálni még SVIDEO-RCA kábellel

KIEG: Bocsi, lehet, hogy nincs VGA-HDMI kébel.... :S DVI-HDMI...???.. passz
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia.

Bár kotysoft szinte mindent leírt a témáról, én azzal egészíteném ki hogy ha van VGA csatlakozó a gépeden mindenképp azt használd.
Hogy miért?

Sokkal jobb képminőséget fogsz kapni.
Meg úszol egy csomó macerát: felismertetés, kényszerítés, esetleg segéd program ( TV Tool ) használata. Néhány esetben, ez szinte elkerülhetetlen.
Ráadásul az S-videó csatlakozók sokfélesége is gondot okozhat, sok bosszúságtól kíméled meg magad ha nem azt választod.
Összegezve: időt, pénzt, bosszúságot spórolsz magadnak. A plazma tv-n elég nagy a választék csatlakozókban, a legrosszabb döntés az S-videó.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Sziasztok! Tudna nekem segíteni abban valaki, hogy ami kivezetés van a laptopon, S-video, azt csatlakoztathatom úgy hogy a gép be van kapcsolva, de a teteje le van csukva (tehát hibernálva?!?!) van? Ha lehajtom a tetejét, meg is szüntethetem a csatlakozást a bekapcsolt TV-vel? Mert az asztali gépeknél mindig ki kellett kapcsolnom. Mert előfordult, hogy tönkretette a TV kimenetet a gépen. Itt is előfordulhat a probléma?

Sokszor nézek TV kimeneten filmet, de kicsit unom a ki-, bekapcsolgatásokat. Muszály?:) Köszi előre is a válaszokat!

Mutasd a teljes hozzászólást!
Én nem tudok olyan esetről, amikor a TV tönkretette volna a TV kimenetet a gépen. Kivétel persze egy meghibásodó TV készülék, vagy antenna rendszer - esetleg villámcsapás .
Ha biztosra akarsz menni, szüntesd meg a fizika kapcsolatot, ha már nincs rá szükség - de szerintem szükségtelen.
Ne feledd a villamos hálózatból is kihúzni, és jó messzire vinni minden vezetékes rendszertől - az a tuti.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Akkor azt mondod, hogy nyugodtan ki-, behúzhatom a kábelt és nem megy tönkre? Akkor eddig engem tévesztettek meg:)

Köszi, de megfogadom a tanácsot és egy légmentesen zárt szobába viszem, ha szerelnék
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha hibátlan a csatlakoztatott eszköz, mindegy - ha hibás akkor is, hiszen előbb-utóbb úgy is bekapcsolod.
Az egész arra jó, hogy ezek után még neked legyen bűn tudatod.
Mutasd a teljes hozzászólást!