PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret

Melyik a legjobb vírusírtó program?
50

2014-10-24T03:15+01:00
Highground
HighgroundPC Fórum
regisztrált tag
Szeretném tudni hogy ki mire szavaz a vírusírtók terén mert manapság már annyiféle van, és annyi fajta toplista van pl.: van ahol top 1. a Kaspersky másik oldalon pedig még a top 3-ban sincs benne...
Igazán pedig a tapasztalt felhasználók tudják megmondani hogy melyik a legjobb!
Én most szeretném leváltani az Avastot mert megmondom őszintén nem bízom benne de, hátha valaki megerősít,vagy épp ellenkezőleg talán ajánlotok nekem egy sokkal jobbat! Tehát elég egy név és egy kis jellemzés hogy miért jó szerinted(pár szó)!Én most csak antivirus programokról beszélek nem internet security! Remélem minél többen összejövünk véleményt mondani!
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Melyik a legjobb vírusírtó program?
2014-10-24T03:15+01:00
Highground
HighgroundPC Fórum
regisztrált tag
Antivirus toplista

Bár hogy melyik a jó az ember és gépfügő. Pl nálam:

1. Eset smart security
2. Panda
3. F-secure

ezen az oldalon bármelyiket letöltheted
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nálam is az "Eset Smart Security" üzemel, azóta nincs virus problémám mióta használom. (Virusom még lehet hogy van, de nem tudok róla, és azt látom, hogy nem bolondul meg 2 naponta a Windows, nincsenek furcsa jelenségek.) Elég gyors, észre sem veszem hogy működik (csak ha bejelenzkezik, hogy frissitette az adatbázist, vagy riaszt néha.) Persze lehet ennél jobb virusirtó, de eddig ez a leg barátságosabb számomra.
Mutasd a teljes hozzászólást!
ÁLLÁSFOGLALÁS NÉLKÜL.
Ma kaptam.Ebből az is kiderül, mit használok...Nem rossz.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Igazán pedig a tapasztalt felhasználók tudják megmondani hogy melyik a legjobb!


Olyan nincs hogy a legjobb.
Olvasd el itt olvasd el az 1 hozzászólást. A topikba elég jellegtelen hsz vannak. Több a flamme, (lesz mindjárt itt is) mint az értelmes szakmai hsz.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Valóban nincs olyan, hogy legjobb. A vírusirtó kiválasztásánál vedd figyelembe a géped teljesítményét és az sem egy utolsó szempont, hogy milyen weboldalakat látogatsz.A vírusirtó mellett ajánlott antispyware program rendszeres futtatása is. A Malwarebytes' Anti-Malware pedig tényleg jó,ha mindig "kéznél" van.(Nem kér enni).Egyébként pillanatnyilag EZT használom. Előtte én is az Avastot favorizáltam. Egyébként az ingyenes programok közül magasan a legjobb,de azért nincs egy súlycsoportban a KAV 2009-el.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!


- BitDefender
- Avira
- Kaspersky
- NOD
Mutasd a teljes hozzászólást!
A férgek keresésére:A-SQUARED free A Malwarebytes' Anti-Malware programnál hatékonyabb.

Vírusok ellen Kaspersky
Kiegészítőként: Stinger (McAffe)

Tűzfalból pedig, az ami mindenre rákérdez, pl. Comodo.
Az elején idegesítő, viszont hasznos, mert megakadályozható a hazatelefonálás.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Létezik.
Norton AntiVirus 2009. Díjnyertes védelem a kártékony fenyegetésekkel szemben. ...
(Megvásárolta a Symantec. Majd jelez valaki, aki kipróbálta, hogy milyen.)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez mikori hír?

A Norton ezer éve a Symantec tulajdona. Szerintem mindig is az övéké volt. Vagy csak poén volt?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Á, viccnek szántam, hogy oldjam a hangulatot.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Sikerült! Már teljesen oldott...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Efernel, ez már több, mint gyanus.
A múltkor is, most is...
Már keresem a Web kamerát...
Most akartam irni, hogy teljesen fel vagyok oldódva.
Most már nem irom...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mielőtt döntenél EZEN az oldalon megnézheted szinte az összes programot működés-tesztelés közben, szórakoztató formában. Szerintem kikapcsolódásnak sem rossz.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia.

Szvsz tökéletes antivirus program nincs. Csak éppen a hatékonyságuk váltakozó. A másik dolog az, hogy a virus ÍRÓk mindig lépéselönyben vannak(nem nagy, de ez is számít) a virusírtó programokkal szemben.

Egy időben a BitDefender antivirus programot ócsárolták, mivel egy román csapat(Softwin) fejlesztette ki. Azt mondták rá, hogy román sz.a.r. Ma már több mint 180 országban, 41 millió felhasználója van.....
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem ebbe a versengésbe, licitálásba bele lehetne vonni pl az autómárkákat, hogy véresebb és egyben színesebb legyen a dolog - ott legalább ilyen csörték lennének és a kettő együtt - nyami-nyami! Audisok az avastosok ellen, bmw-sek az nod-osok ellen....
Mutasd a teljes hozzászólást!
Először is köszönöm szépen azoknak akik értelmes dolgot írtak! Igen igazatok van talán olyan hogy "legjobb..." nincs...de én igazából arra voltam kíváncsi ki mit használ és abból akartam leszűrni a tapasztalatot... Semmiféle versengésről nem volt itt szó... mélyentisztelt gőz aranka!Azt nem gondoltam volna hogy pont az ilyen öreg rókák rondítják el ezt a kérdést amit felvetettem...direkt ezért írtam oda:
Tehát elég egy név és egy kis jellemzés hogy miért jó szerinted(pár szó)!
De azért köszönöm mindenkinek aki eddig írt!
Mutasd a teljes hozzászólást!
mélyentisztelt gőz aranka!Azt nem gondoltam volna hogy pont az ilyen öreg rókák rondítják el ezt a kérdést amit felvetettem.


Nem?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nevet és általános jellemzést nem írok (szubjektív lenne!), mindenki használja azt a vírusirtót ami neki szimpatikus, bevált. Tökéletes úgy sincs, mindig előbb jön a vírus és csak ezután a gyógyszer.
És itt jön az arany közmondás: minden vírusirtó annyit ér, amilyen gyakran frissítik.
Ebben a vezető vírusirtók között nincs jelentős eltérés, általában egy-két naponta adnak ki adatbázis frissítést. Persze le is kell tölteni!

Ha mégis a magánvéleményemre vagytok kíváncsiak:

1, Avira Antivír (gyakori frissítés, kis erőforrásigény + magáncélra ingyenes!!!)

2, NOD32 (Nagy tudású, könnyű kezelhetőségű - erőforrásigényes, gyakori vakriasztás - 30 napos próbaverzió)

3, Avast (talán az előző kettő között van, sokan használják - a bootidejű funkciója időnként hasznos lehet)
Mutasd a teljes hozzászólást!
NOD32: nincs vele baj, nem terheli a gépet, nincs vírusom a windows gyors nem lassul be, kell ennél több?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nincs ebben semmi belerandítás. Az elmúlt x hónapban 120 ilyen téma volt, vagy egyéb témán belül több oldal szólt erről, gyakorlatilag mindannyiszor nyitott kérdésként fennmaradva az utókornak - resnye és értelmetlen vitákkal.
Gondoltam legalább legyen egy kicsit érdekesebb ez a topic a többihez képest - kvázi fejlődve és párhuzamot vonva az autós fórumok hasonló színvonalú márkavitáikkal.
De ha egyáltáalán kíváncsi vagy. Nem vagyok elkötelezve egy program mellett sem, de legszívesebben eddig a nortont használtam - most egyéb okok miatt avast-comodo kombót, illetve más gépeken comodo komplexet használok megelégedéssel.
A többit kevésbé ismerem, egyedül a nod-al volt jónéhány összetűzésem, úgyhogy azt száműztem véglegesen.

Így jó?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia,töltsd le a dr.Web Curelt,ez csak egy scannelő meg fogsz lepődni,nálam olyan szépen beviharzott baci,a nodnak se hire se hamva nem volt.a progi magyar állandó frissitést igényel,a gyors ellenőrzés felszines de a teljes ell.kiváló,kariba tesz,naplóz még saját magát is ellenőrzi,sajnos ennek telepithető antivirus változata fizetős.előszőr helyreállit,ha ezt nem tartja elégségesnek,karanténba helyez,illetve töröl,egy próbát megér vigyázat,nálam kb,másfél óra volt.letöltőközpont.hu.Használd egészséggel.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hali!

Nos, sokan írtak jókat, hasznosakat (és néha kevésbé hasznosakat).

Elsőként azt kell figyelembe venni, mit akarsz szűrni. Ma már a (definíció szerinti) vírusok csak elenyésző számban vannak, elsősorban a trójai falovak, és a férgek terjednek gépről gépre.

Ezek támadási techinkájuk más és más. Létezik köztük autómatikusan terjedők, létezik olyan, amely felhasználói beavatkozást ("Egyetértést", "Beleegyezést") igényelnek, van amely letöltött file útján terjed, van, amely e-mail útján, és sorolhatom még tovább.

Sajnos a legtöbb már nem is kártékony, ezért (a különböző pereskedések elkerülése végett) a vírusírtók egy része meg sem jelöli, mint "vírus". Azonban létrehoztak egy új kategóriát, ez pedig a "kéretlen alkalmazás". Ezek nem vírusok, csupán rátelepülnek a gépedre, és annélkül, hogy a gépedben, programjaidban, adataidban kárt tennének, egyszerűen csak futnak. Hogy mit csinálnak, az már a fejlesztők kérdése: küldhetnek e-mailokat (nagy valószínűséggel nem a te nevedben, ám a te címlistádról kilopott e-mail címekre!), kéretlen reklámokkal bombázhatnak (pop-up-ok). Ne felejtsd el, hogy nagyon sok ingyenes program (pl a közkedvelt BS Player!) annak a feltételeként futnak, hogy (esetleg a tudomásod nélkül) az ilyen programok bekerülhetnek a gépedre. Vagyis, ha letörlöd ezeket a kéretlen alkalmazásokat, nagy valószínűséggel nem fog pár programod elindulni. Valamit valamiért...

Visszatérve a védekezésre: Tehát ahány terjedési elv, annyi féle védekezés létezik. Ha mindenáron megbízható védelmet szeretnél, akkor (akár egy csomagban, akár külön-külön) az alábbi programokat (bocsánat, program típusokat) mindenképpen használnod kell:
- Antivírus (rezidens legyen - azaz állandóan ellenőrizze az általad megnyitott, vagy futtatott file-okat -, vagyis azok az antivírusok, melyek csak a "nekifutunk, hogy átnézzük a gépet" elvet tudják követni, szóba sem jöhetnek, mint biztos védelem)
- AntiMalware (Szintén lehetőleg rezidens legyen)
- Tűzfal (az az igazi, mely minden adatforgalmat blokkol, aztán minden egyes adatforgalmi kísérletre rákérdez és ezekre engedélyező szabályokat hozhatsz létre)
- SPAM szűrő

És innentől kezdve valóban tőled függ, mely szoftvereket használod a fenti feladatokra.

És most jöjjön a szubjektív vélemény:
Személy szerint az ESET Smart Security csomagot használom, szabály alapú tűzfalbeállításokkal, e mellett a SpyBot Search & Destroy -t + a hozzá tartozó TeaTimer-t. Azt azonban nem árt tudomásul venni, hogy ezek együtt minden "marhaságra" rákérdeznek, sok felhasználót idegesítenek, ezért inkább kikapcsolják a kérdezgetést - ami a legnagyobb hiba...

Ha tisztítani kell gépet, akkor ezekhez még hozzácsapom a HijackThis -t, és a segítségével átnézem, mi okozza a problémákat - ám ehhez már szakértelem kell, gyakran inkább én is elküldöm a logfilet elemzésre ide: Klikk
Illetve nem felejtem el az XP, vagy Vista telepítő lemezemet sem magammal vinni
Mutasd a teljes hozzászólást!
Egyik sem mindegyik portot nyit hanemteszelfel semit azjobb egy portot nem tud lekérdezni egy virussem de gép feltörés lehetetlen nekem nincs 1 éve elöte volt eset32 panda stb virus védelem nula 1két nap és beszetem mindgyárt egyet hát ez a véleményem
Mutasd a teljes hozzászólást!
Egyik sem mindegyik portot nyit

Te is. Vagy hordóban laksz?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hú öcsém, ez nem semmi mondat - ha mondat egyáltalán, mert se vessző, se pont, se tagolás se semmi.... Gratulálni lehet csak hozzá.
Biztos nem nyitott portot egyiksem mindegyik.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Igen. Dionüszosz a neve. Ő viszont nem portot, hanem portóit nyitogatott. Mégiscsak jobb.....
Mutasd a teljes hozzászólást!
Amugy semi bajóm az elenkezökel, de tapasztalat megmutassa medig fut egy gép virus irtoval, vagy anélkül, kiszed be elöb virust, vagy egyéb problémák lépnek fel a gép uzemelés közben, néha leszoktam futtatni virus irtot de nem talál semit enyi ip cimedet eltunteted az a leg jóbb nekem bevált
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az se semmi...erre azért nem számítottam
Mutasd a teljes hozzászólást!