PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret

Audio Driver probléma (Realtek AC'97)
50

2013-09-03T02:49+02:00
lorant80
lorant80PC Fórum
regisztrált tag
Hy!

Sürgős segítségre lenne szükségem!
Feltelepítettem a Drivert egy Realtek AC'97-es alaplapra integrált (egy Abit lapról van szó) audio kártyához (a kártyán öt csatlakozási lehetőség van).

A hardver elemeknél mindent jónak lát a rendszer (nincs felkiáltó jel stb.), de hangot nem tudok kicsikarni belőle!

Megpróbáltam leinstalálni, de automatikusan újra rakja magát a Driver, ha a hardver keresése opcióra kattintok!

Ezt a dolgot tovább fokoztam..., megpróbáltam ráerőltettni egy másik drivert, és mostmár hibát jelez a hardver elemeknél és kéri a Realtek CD-t, ami persze nincs (ha az alaplap-nak a Cd-jét adom neki azt nem fogadja el!

Tehát a kérdés..., hogyan tudom leszedni teljesen (a Windows-ból, regisztriből) a Driver-t?
És persze, hogy mit csináljak, hogy működjön rendesen a hangkártya???

Nagyon-nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Audio Driver probléma (Realtek AC'97)
2013-09-03T02:49+02:00
lorant80
lorant80PC Fórum
regisztrált tag
Szia!


Vezérlőpult -> Programok telepítése / törlése. Itt eltávolítod a Realtek illesztőprogramot.

Eszközkezelő -> Hangkártyára jobb klikk -> Tulajdonságok -> Illesztőprogram -> Eltávolítás (gomb)

Újraindítasz. Telepíted az új drivert. Ha nem járnál sikerrel, akkor csökkentett módban próbáld meg.

Nem lehetséges, hogy rossz kimenet van beállítva a hangkártyán és azért nem hallasz hangokat?

Írd le az alplapod pontos típusát.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Oszd meg másokkal is!

Csökkentett módban indítod a windowst és eltávolítod az Eszközkezelőben. Utána rendes indítás és felteszed a cd-n levőt.
Azt írtad azzal mindent jónak jelzett. Megnézted a Hangerőszabályzónál hogy semmi nem volt elnémítva? Hanghullám sem? Plusz a Hangok és audióeszközök tulajdonságainál az alapértelmezett eszközre a Realtek AC97 audio van kijelölve? Meg esetleg végigpróbálgathatod mind az 5 csatlakozóba hátha valamelyikben megszólal.

szerk: Látom közben efemel már leírta ugyanezt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szuper!

Köszönöm mind a kettőtöknek a hasznos útbaigazítást!!!
A Drivert le bírtam szedni!
Most töltök egy frissebbet és majd azt akarom feltolni!

Az igaz, hogy az első driver amivel próbálkoztam, gond nélkül felment csak az volt a probléma vele, hogy nem tette használhatóvá a kártyát! (némítás, alapértelmezett Ac' 97, dugaszok stb stb dolgokat ellenőriztem, de úgy tünt, hogy minden rendbe van)

Próbálkozom és majd jelentkezem!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Három különböző driver-rel próbálkoztam, de egyiknél sem jött a hang! (de mind a három drivert a rendszer úgy mutatta ki, hogy tökéletes a meghajtó "az eszköz működőképes")

Az elnémítást, a vezérlő pulton és minden felé ahol csak hangvezérlésre mód volt (számomra ismert helyek) én leellenőriztem és mindent rendbe találtam!

Az érdekelne, hogy hogyan tudom megállapítani biztosra, hogy a hangkártya jó-e?

Amikor a pl:Winampot elindítom hang nem jön ki a hangszórókon, de egy olyan halkabb búgás (minimális "recsegés") hallatszik!
Valamint amikor dugom be az ajzatba a hangszóró kábelét, akkor elindul az driver-hez tartozó szoftver (ami az óra mellett szokott elhelyezkedni) és felhívja a figyelmemet, hogy új eszközt érzékel és teszteljem a csatlakozási pontokat! (remélem ez világos hogy mire gondolok)
A teszt lefut és kijelzi hogy azon a csatlakozási ponton az a bizonyos dolog van (valamikor nem sikerül neki, de akkor az ember kiválasztja manuálisan, hogy milyen eszköz van bedugva és újra a teszt és már okés is a dolog)

Ha a Windows érzékeli az esközt (a fentiek alapján), attól még az eszköz lehet hibás? (NEM AD KI HANGOT)
A mikrofon bemenet szintén használhatatlan!

Várom a válaszokat!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Sajnos nem lehet rajtad segíteni. Az óperenciás rendszered nevét és az alaplapod típusát valszeg magaddal viszed a sírba. Vistán egészen más problémák miatt nem ad hangot, mint az xp-n.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha van digitális kimenete a hangkártyának, akkor telepítés után az lesz az alapértelmezett hangkimenet. Tehát a hangszórók csendben maradnak.
Ezt át kell állítanod a hangszórókra a hangkimenetet.
Előttem már írták, hogy hol keresd a beállítást.
Hangkeltő saját szoftveréből és a Windows hangbeállításainál is lehet állítani. (Ha jól emlékszem.)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Feltelepítettem a Drivert egy Realtek AC'97-es alaplapra integrált (egy Abit lapról van szó) audio kártyához


Biztos, h. a RealTek gyártotta azt a vezérlőt ? Everesttel vagy az alaplap manualban ellenőrizd le. Egyes alaplapokon C-Media v. SoundMax Integrated Audio találhato, melyekre sajna szintén gond nélkül hajlamos települni a Realtek AC97 driver és az Eszközkezelő szerint is "megfelelően müködik". Csak épp hang nem fog kijönni belőle..Mindkettö vezérlőtipussal találkoztam már, bár Soundmax esetén a Realtek driver telepitésekor jobb hiján ujraindult a gép sulyos hibával, de egyes régebbi realtek drivereket még ez is megevett (természetesen utána néma volt).
Ellenőrizd Everest (27,68 KB - 0,4 fillér) -tel. Multimédia->PCI/PnP audió-nál látod majd a pontos tipust. Ha nem boldogulsz az eredménnyel, tedd közzé itt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A vezérlőpultban nem jelent meg egy új ikon, valami Soundmax vagy hasonló? Mert ott átállítod a hangszóró kimeneteket és jónak kéne lennie. Addig hiába állítgatod máshol a hagszóró beállításoknál nem fog megszólalni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Digitális kimenet pipa ki (Lásd: Lorenzen), a hangkártya pedig szerintem lehet hibás, mint minden, ami elromolhat, és ezt a windows nem biztos, hogy észreveszi (ha csak nem teszteli valahogy a kimenetet...).
Illesztőt pedig le tudsz szedni elvileg egy ilyennel is: Driwer Sweeper (8,94 KB - 0,1 fillér) , bár nálam valahogy mindent fönthagyott, amikor kipróbáltam... (lehet, hogy mert nem indítottam újra a gépet...)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mindenkinek köszönet a hozzászólásokért!

A végeredmény az lett, hogy egy másik (PCI-os) hangkártya lett a gépbe téve. Nagyon sürgős volt a gép az illetőnek, ezért választottuk azt a megoldást!
De a kérdéseket megválaszolva:
Szerintem biztos "Realtek AC'97-es" kártya volt (amit mostmár persze nem tudok leellenőrizni), mert amikor a WindowsXP az eszközt felismerte (még a driver telepítése előtt) akkor a felugró buborék ablakban az volt írva, hogy az észlelt eszköz egy "Realtek AC'97-es" kártya!

Driver problémára én is gyanakodtam (és talán még mindig gyanakszom is)! Háromat azért kipróbáltam (a kártyával kapott drivert is)..., valamit egy olyan infó kaptam, hogy az illetőnek akié a PC, voltak olyan problémái, hogy StandBy állapotból való visszajövéskor már nem funkcionált a hangkátya (nem jött jel ki belőle)..., újraindította a gépet meg kihúzta a hangszóró csatlakozást és akkor újra működött! (vagyis voltak a kártyával kissebb-nagyobb kelemetlenségek)
Az pedig elég gáz, hogy egy C-Mediá-s eszközre simán feltelepül a Realtek kártyához való driver. Velem egy Bluetoth-os eszköznél fordult elő egy ilyen eset..., azután alig bírtam leerőszakolni a gépről!

Természetesen először az eszköz (hangkártya) szoftverében álligattam a dolgokat és csak utánna a Windows-os beállításokat (de nem sok eredménnyel)

A digitális kimenetet pedig szerintem beállítottam az eszköz szoftverében, mert a Line-out-nál a két hangszórót mutatta a progi a tesztelést követően!

A Driwer Sweeper-rel paedig majd bepróbálkozom, ha a következőkben szükségem lesz Driver-t eltávolítanom!

Még1x köszönet a segítségért!!!

U.i: de akinek van még valmi hozzáfűzni valója az nyugodtan írja meg... ÉRDEKEL!!!

Mutasd a teljes hozzászólást!
amikor a WindowsXP az eszközt felismerte (még a driver telepítése előtt) akkor a felugró buborék ablakban az volt írva, hogy az észlelt eszköz egy "Realtek AC'97-es" kártya


Na itt van a csont elásva a kutya elől:
A driver már telepitve volt (esetleg rosszul volt eltávolitva), mert az XP (és 2000 is) alapbol azt kellene kiirja az uj audiohardverre, h. "Multimédiás audiovezérlő" (függetlenül annak gyártojátol).
Mutasd a teljes hozzászólást!
Na most evvel az a baj, hogy erre tényleg nem emlékszem..., mert több Drivert raktam fel (3-4-et kipróbáltam)..., de lehet hogy az elsőnél tényleg azt írta ki amit te említettél! (mivel "szűz" op.rendszer-re telepítettem a Driver-t!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha valaki tudna segíteni,nagyon megköszönném.
Van egy Asus P4SD alaplapom. Minden frankó,csak a hanggal van némi probléma. Nem találom sehol sem a motherboard headpone bekötését. Van egy -LA motherboard rajzom,azzal installálni tudtam az alaplapot,de ez nem az. Nézegettem a netem, van 2-3 változata,de ez szimpla -SD.
A valóságban Asus P4SD i865GV Socket 478 mATX Motherboard w/Video, Audio & LAN
http://www.geeks.com/details.asp?InvtId=ASUS-P4SD-NOAGP-R&cm_mmc=Shopzilla-_-Motherboards-_-Socket478P4Motherboards-_-ASUS-P4SD-NOAGP-R&utm_source=Shopzilla&utm_medium=ShoppingSites&utm_campaign=ASUS-P4SD-NOAGP-R
Mutasd a teljes hozzászólást!
A kérdést megoldottam.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Oszd meg másokkal is!