Windows 7 - képernyő kikapcsol

Windows 7 - képernyő kikapcsol
2009-11-03T22:45:55+01:00
2009-11-04T03:18:05+01:00
2022-10-26T20:40:48+02:00
B0nFire
Feltelepítettem a Windows 7-et egy Fujitsu-Siemens Amilo La 1703 típusú laptopra. Az energiaellátásban be is állítottam szépen, hogy ha lecsukom a fedelet, alvó állapotba kerüljön. A visszatérési jelszót kikapcsoltam (csak én használom a gépet).

Nos, amikor felnyitom a fedelet, a monitor ki van kapcsolva, és semmire sem reagál. Sem billentyű lenyomására, sem a kurzorra, sem kattintásra. A BIOS-t nem rég frissítettem, mert akkor XP-vel voltak energiaellátási gondok, ezért most nem gondolnám, hogy újra frissítenem kéne. A menüben minden megtalálható és aktív, de hogy miért kapcsol ki a képernyő (illetve hogy miért nem kapcsol be visszatéréskor) arra nem tudok rájönni. Muszáj újraindítani a gépet, mert sehogy sem akarja az igazságot.

Van valakinek valami ötlete, hogy orvosolhatnám ezt a problémát?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Okozhatja win hiba amit idővel orvosolnak (vagy már rég orvosoltak és winupdaten elérhető) és a nem megfelelö energiagazdálkodási beállitások.
Kezd azzal hogy biosban átállitod a fejlett energiagazdálkodást (Advenced Power Management) S1 helyett legyen S3. Ha most S3, hát akkor legyen S1 próbából, de ebben az esetben talán a a win energiagazdálkodási lehetőségeknél érdemes a hibát keresni.
Mikor mire éledjen a gép, elég részletesen be lehet állitani, ha bios beállitás nem segit általában ez megoldja.
Ha egyik sem segit akkor frissebb vga és chipsetdriver telepitését javaslom, végső esetben mégiscsak ellenőrizd van e újabb bios.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd