PC Fórum

Makacs programok törlése
50

2013-09-03T03:38+02:00
Pcnike
PcnikePC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T03:38+02:00
Sziasztok!
Olyan programok eltávolítására várok ötleteket ahol Unistall lehetőség nincs, a vezérlőpult pedig tök üres mert újra lett rakva a win. De a régi progijaim mégis megvannak, csak éppen egyik se működik ezért szeretném újrakni őket. De a bökkenő, hogy nem tudom őket leszedni a gépről! Se a Vezérlpult/Programok tel. és törlésével se Uninstall paranccsal. Pl a Photoshop egyáltalán nem tartalmaz Uninstall parancsot és a vezérlőpultban sincs ikonja.
Hogyan lehetne őket mégis eltakarítani??
Mutasd a teljes hozzászólást!
Makacs programok törlése
2013-09-03T03:38+02:00
Pcnike
PcnikePC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T03:38+02:00
2010-04-16T10:14+02:00
2010-04-16T10:14+02:00
 • Szia! ccclaner csodákat tud.
  Add-remove prg keresd neten---
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeeretnék még kérdezni egy olyat, hogy egy 30 gb-os mappa átmozgatására van lehetőségem az intéző vagy a tc(ált. ezekkel dolgozom) 20 perces várakozása nélkül? KÖSZI ELŐRE IS!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már újraraktad a windows-t nem kell a megmaradt programokkal bajlódnod. Nincs mit már uninstallálni. Csak 'rátelepíted' és menni fog. Ha nagyon zavaró, előtte kézzel leszedheted a program mappát.

  30 gb-os mappa átmozgatására van lehetőségem


  Igen, ha nem másik meghajtóra mozgatod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Ha jól értem akkor PL C partición újra telepítetted a Wint és a D meghajtóra telepített progik nem működnek?

  Ha igen akkor a D -ról töröld a programok mappáit, és ha kell a progi újra kell telepíten. Mivel a win legyalúlásra került ezért az oprendszerbe bejegyzett dolgok elvesztek és így nem megy az eltávolítás sem és a progik futtatása sem.

  Átmozgatni lehet de időbe telik, azt ki kell várni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a ccleaner sem találta meg, baloldlat kipipálta aztán mikor ráálltam a törlésre kiirta hogy nincs ilyen mappa. 0 bájt törölve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen így van! A D-n van minden progi, de a Vezérlőpultban ezekből semmit nem mutat csak a C-ből ami pedig üres!
  A D-ről a Program fájlok közül töröljem az egész mappát? Miért nem jár automatikusan ezekhez Uninstall parancs. Az értelmesebbjéhez volt azokat már le is szedtem. De ezeket a szemet segédalkalmazásokat úgy kell levadászni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem jár automatikusan ezekhez Uninstall parancs


  Mert egyes telepítők a windows rendszerbe írják be az uninstall információkat. Ezek értelemszerűen elvesznek egy újratelepítés után.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A D-ről a Program fájlok közül töröljem az egész mappát?


  Igen, Töröld a program mappáját. Aztán ha kell telepíts újra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a gond, hogy a D-n nem találok Program Files mappát!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De a régi progijaim mégis megvannak


  kontra

  Az a gond, hogy a D-n nem találok Program Files mappát!


  Innen már csak ki tudod találni logikusan, hogy hol is vannak azok programok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló.
  Tulajképpen miért is a "D" particióra telepítetted a programjaidat?
  De ha már így van nézd meg a rejtett mappák között. Előfordul hogy ott megtalálod és egyszerűen kitörlöd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A linkemet válaszd
  Ha ezt felrakod(magyarul települ) akkor mindent leszed ami nem kell a gépednek.A megmaradt fájlokat a D:\ -ről töröld nyugodtan.
  Nagyon alaposan takarít és van vissza állítási pont létrehozás benne.
  Van mááááásiik!!!-->: Add-remov_4.0
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na de ez nem fog leszedni olyan mappát ami nem a rendszerhez tartozik, vagy nem program mappa ( ami a rendszerhez tartozik).
  Mápedig ezek a programokat tartalmazó mappák csak egy standard tárolók az új rendszeren, mint az adataimat tartalmazó mappák.
  Szép is lenne, ha csak úgy saját ítélete alapján törölgetne - főként a d lemezről.
  Azt biza kézzel ki kell dobni - én momentán egyszerűen rá szoktam telepíteni az újat, ha ilyen gondom van....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem is az volt a célom avval a linkel.Mindent letakarit ami nem kell és aztán odairtam.h ogy töröljön minden olyan bejegyzést a D -n ami nem kell.Természetesen kézzel.
  A rételepítés néha nem mindig jó mert ütközések is lehetnek.Főleg drv meghajtók terén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen bejegyzéseket? Ott már nincs bejegyzés - az csak egy mappa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom miért lett megosztva én analfabéta vagyok ehhez, a szerelő haverom bütykölte meg de nem mondta hogy üresen kell hagyni az egyiket én igy mindkettőt telepakoltam. Most ismét hozzá vittem és átrakott mindent a D-ra. Egy hete kaptam vissza elvileg rendben, virusmentesitve stb..

  De most mégis ok nélkül lefagy, bejön egy fekete képernyő és utána muszáj újraindítanom. (laptop) csak úgy megy hogy 1 percig nyomvatartom a bekapcsológombot. Aztán visszakapcsoláskor ellenőrizni akarja a konzisztenciát a Temp. fájlok közt talált hibát. Nagyon belassult mióta feltelepitettem a programokat. A viruskereső nem talált semmit. (AVG) Letörölni nem fogom mert ezelött az volt a gond hogy ki akartam próbálni másikat de tojt eltávolitani a régit én mit sem sejtve feltettem az újat igy a végén kettő lett rajt ami miatt egyik se müködött és bekapott 70 virust. AKkor már nem volt hajlandó elindulni csak csökkentett módban. Akkor vittem a szerelőhöz és most egy hete kaptam vissza látszólag format, de mégsem mert minden rajt van.

  A következő hibaüzenetet kaptam:

  A rendszer súlyos hiba után állt helyre.
  Hiba jellemzői:

  BCCode : ea BCP1 : 83175020 BCP2 : 84720DB0 BCP3 : 84651BE8
  BCP4 : 00000001 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1


  Tudja valaki mit jelentenek ezek??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rengeteg olyan dolog van a gépen amiről fogalmam sincs hogy került fel, mire való stb.. A progit amit ajánlottatok mindent bejelölt ha tisztitást választom le is tarolja a gépet. A keresett progikat azok se találták meg, de a Photoshop az asztalról még mindig vígan elindul annak ellenére hogy az összes Adobe mappát kiirtottam mindenhonnét sehol nincs már a gépen Photoshop. A kereső is nullát mutat. Elképzelni nem tudom honnan indul mégis!
  Tallóznia kéne, nem??? Azjelentené hogy eltávolitottam! Miért ilyen keserves nehéz megszabadulni ettől?! Még ezekkel a progikkal sem sikerült..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egyre szebb, a fagyás hibakód azóta jött elő amióta próbálod a progikat törölni?
  Ha igen akkor szerintem a takarító progi(k)túl nagy takarítást végeztek.

  a Photoshop az asztalról még mindig vígan elindul annak ellenére hogy az összes Adobe mappát kiirtottam mindenhonnét sehol nincs már a gépen Photoshop.


  Indító ikonra jobb klikk, -> tulajdonságok -> parancsikon lap -> a cél sorban látod hol és mit indít az ikon. A cél keresése... gombra kattintol akkor megnyitja a mappáját.

  Szerintem lassan megint a "szerelő haver" fog rajta bütykölni.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na akkor fussunk neki még egyszer csakhogy én is megértsem!

  1. Volt egy működő rendszered egy rendszerpartícióval (C:\) és egy adatpartícióval (D:\). Az adatpartícióra telepítetted a programjaidat és így tudtad is használni.

  2. Majd eljött az idő és újratelepítetted a Windowst.

  3. Az újratelepítés után nem indulnak a d:\-re telepített programok és ezért szeretnéd ezeket eltávolítani.

  4. Információk hiányában kaptál ajánlatokat rendszerkarbantartó programokra és ötletekre az eltávolításra és most az újratelepített rendszer is haldoklik.

  Ha van feltelepített programom, mindegy, hogy melyik meghajtón, az az újratelepítés után használhatatlan lesz. Az újratelepített Windows számára ezek a programok, gyakorlatilag nem léteznek. Az eredeti telepítési mappákból jó néhány a c:\ meghajtóra került és ezeket az újratelepítés törölte, a maradék programrészek pedig részlegességük okán nem indíthatók.

  Néhány szoftver, pl. a tc is ilyen, nem igényel uninstall rutint. Elégséges egyszerűen törölni a programkönyvtárat és minden rendben van. Ugyanezen programok többsége képes un. hordozható üzemmódban működni. Ez azt jelenti, hogy a telepítésük rendszerfüggetlen, a programkönyvtárat felteszed egy pendrive-ra, átmész a barátodhoz és ott vígan használod.

  Egy Windows újratelepítése után szükségtelen az Uninstall mivel telepítés sem történt. Az új rendszerben egyszerűen törölheted a telepítési könyvtárakat és kész. Azon, hogy nem tudod hova telepítetted, bár állítod, hogy a d-re, nem igazán tudunk segíteni. Jó kiindulási alap az indító ikon tulajdonságlapján való böngészés.

  Ha az asztalon van parancsikon akkor több lehetőség is van:

  1. Már az újratelepítés után tetted fel a programot.

  2. Az újratelepítés nem volt teljes, csak egy frissítő telepítés. Ebben az esetben megmaradnak működőképesnek a régi programok, csak a Windows kap egy vérfrissítést.

  3. Nem történt semmi, legfeljebb egy rendszerkarbantartás. Vannak olyan registry okosságok amikkel az uninstall bejegyzéseket el lehet távolítani a telepített programok listájából. Ebben az esetben a program telepítési könyvtárában még az uninstall alkalmazásnak ott kell lenni.

  Az utolsó két esetben előfordulhat, hogy a Windows-ból nem lehet elindítani az uninstallt, mert a telepítési logok sérültek, az átmeneti mappák kiürítésével törlésre kerültek(-hettek).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, már korábban is előfordult egyszer amióta elkezdtem feltelepíteni a szükséges programokat. De lehet hogy csak túl sok dolgot csinálok egyszerre zenét hallgatok, megy 2-3 böngésző ablak esetleg még word, és letöltések is. Aztán egyszercsak fogja magát mindenre kiirja "Nem válaszol" semmi sem jön be, aztán az egér fagy majd jön a fekete képernyő( inkább szürke) ami után már csak resetelni tudok. A Temp fájl-ból gondolom a nettel van ilyenkor baja mert a temp-be a net dolgai kerülnek, ideiglenesen letöltött fájlok ilyesmi... Ha jól tudom. De régen mozzillával is ugyanezt csinálta, csak a fekete képernyő kihagy és idővel visszanyerte az eszméletét, én meg az irányitást.
  Akkora a baj, hogy vihetem vissza haverhoz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az lenne a legjobb, ha valaki aki jobban képben van megnézné hogy mit szeretnél eltávolítani és mik azok "
  Rengeteg olyan dolog van a gépen amiről fogalmam sincs hogy került fel, mire való stb.
  "

  De lehet hogy csak túl sok dolgot csinálok egyszerre zenét hallgatok, megy 2-3 böngésző ablak esetleg még word, és letöltések is.

  A gép teljesítményének fügvénye.

  A TEMP mappa tartalma törölhető gond nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd